Bröllop - Kevin & Nicole

2016-09-14 / 22:05:28

Vilken fantastisk helg jag nyss fått uppleva. Jag är så tacksam och glad att fått vara gäst på detta bröllop. Tänkte nedan beskriva det så gott det går.
 
Fredag - Dagen innan
Äntligen kom dagen vi alla väntat på. 10:00 gick mitt tåg från Sundsvalls central. Känslan av att ha något att se framemot är fantastisk. Tåg är dock inte något favoritfärdmedel för mig, men det tar vi i ett annat inlägg. Väl framme i Stockholm fick jag hämtning av Mich, Siri och Alma. Det var riktigt kul att spendera en resa med dem från centralen till Sundbyholm.
 
Därefter fick jag träffa de lyckliga två, brudtärnor och marskalkar samt familj. Vi befann oss i kyrkan, Jäders kyrka som om ett dygn skulle innehålla ett gift brudpar. Att befinna sig därinne var som att titta in i framtiden. Alla var uppspelta, tittade på alla målningar i kyrkan, provgick golvet, såg till att inget gick för snabbt, bestämde hur alla skulle stå. Leénden vart än man gick.
 
 
I ett följe av bilar åkte vi igenom åkrar, trakorland och ekar(himlarns stora träd iaf). Tillslut befann vi oss på Sundbyholmsslott, eller rättare sagt hotellet som är ianslutning till slottet. Vi checkade in. Jag och Alma delade rum, ett litet dubbelrum med sjöutsikt.
 
 
Lagom och bra helt enkelt.
Men efter incheckning utforskade vi omgivningarna. Vackert var det i Sundbyholm, en varm septemberdag och blå himmel. Detta var vi nog alla glatt förvånade över, värmen och det fantastiska vädret.
 
 
Myste i det fina vädret på hamncafét. Bytte samtalsämnen med varandra, fick veta hur svensexan och möhippan hade varit. En skön eftermiddag. Vi kikade på lokalen på slottet och träffade på världens sötaste slottskatt som ägdes av slottsfrun.
 
Kvällen nalkades och middag på slottet väntade (har nog aldrig trott att jag skulle skriva den meningen någonsin) ^^
 
Mycket skratt och intressanta samtalsämnen blev det. Världens godaste hamburgare blev vi dessutom serverade. Helt seriöst, APA, Brasserie Verket... ni är nära.. men ändå så långt borta. En decimeters hamburgare fylld med inlagd rödlök, inlagd gurka (egengjorda), ost, perfekt stekt hamburgare, krispigt bacon, brioche bröd av den sötare sorten, aioli och stora klyftpotatisar som var perfektstekta med massa salt.
YUMMIEEE!
 
Mätta och glada lämnade vi slottet för kvällen. Samtalsämnena var blandade, från hur det är att vara uppvuxen i Frankrike, vargtass-shoten och massa annat. En fantastisk kväll och fina skålar.
Dagen innan var plötsligt gjord. Glädjen och gemenskapen sa god natt och dagen som snart var kommen sågs framemot.
 
Lördag - Bröllopsdag
Vi började med frukost, som vi alla bör äta.
Det uppdagades att ingen hade kunnat sova, varken gäster eller brudpar. ^^
 
Vackert väder som beställt. En katt som visade vägen till frukosten (hen visste precis vart man skulle gå). Vi fick även veta att morgonrutinen för kissen var att bli utslängd med en skiva leverpastej.
Därefter började vi fixa oss.
En tripp till hamncafét för lunch á la våffla med baconröra blev det även, innan en påhälsning hos tärnor och brud.
 
Så var det dags. Bruden befann sig ännu i Herrgården, redo att bege sig i sin faders bil, när vår bil rullade mot kyrkan. En speciell känsla. Något är på väg att hända. Något häftigt och glädjefyllt.
En fokuserad brudgum, peppade marskalkar, nervösa tärnor men överallt fanns det leénden som visste vad som komma skall.
Släkt och vänner tog sin plats i kyrkan. Satte banden i psalmboken utefter instruktioner och ordväxlade med bänkgrannen.
 
Brudgummen Kevin med sina marskalkar David, Martin, Michel och Mattias tog sina platser och musiken ljöd i högtalarna. Michelle tog sina första steg ut i altargången som tätt följt av Frida Alma och Camilla. Därefter stegade bruden Nicole fram med sin pappa Svein i armkrok.
Vi var många som blev rörda av denna vackra stund. En fin cermoni<3
 

De lyckliga nygifta blev välkomna med ris i form av strössel formade som vita hjärtan och hurrarop. Vilken glädje!
 
 
Därefter, blev det fotografering och mingel. Även en flaska champange blev avhackad med en sabel och tre kanoner sköt salut. Vilket startade kvällen på ett fantastiskt sätt.
 
 
Toastmasters under kvällen var Michelle och Mattias. De gjorde ett fantastiskt jobb.
Kvällen var helt fantastisk. Många vackra tal av föräldrar, syskon, tärnor, marskalkar och flera. Det blev helt klart många tårfyllda ögon många gånger om. Allsång till "Nothing else matters", engångskameror som smattrar och mycket mer. 

Vilket jobb ni gjort! Alla ni som låg bakom denna kväll. Fantastiskt.
 
Massa god mat blev det även. Till förrätt åt vi carpaccio med dillpesto och någon form av aioli vill jag minnas? Detta dansar verkligen mina smaklökar till, finns det något bättre än carpaccio?? Därefter gös men hummersås och kräftsallad och dillpotatis, mömsigt och en spännande sallad må jag säga. Efterrätt var någon form av choklad kräm med apelsinsmak med vaniljgrädde och bär. Riktigt gott allting förstås.
 
 
 
Tårta och brudvals!
En tårta täckt av marsipan, med ett innehåll av hallonmousse och vitchokladmousse. Fantastiskt gott.
 
Därefter fick vi se Nicole och Kevin dansa sin första dans som herr och fru. En vals där föräldrarna och tillslut gästerna hängde på. Något som var väldigt roligt var att när valsen var slut övergick den till en riktigt poplåt, vilket alla tjöt av förtjusning och dansade till.
 
 
Denna bild får avsluta lördagens upplevelse. Vi dansade tills fötterna gjorde svinont (påminn mig att endast ha mina högklackade skor i korta perioder). Det var väldigt roligt dock, vi körde all in på dansen och bah körde tills alla gick och la sig efter tre. Några nattliga samtal och många skratt blev det. Att dessutom få höra att man är en i gänget och bör flytta ner från flera håll var en härlig boost. <3
 
Tack för en fantastisk bröllopsdag <3
 
Söndag
Vi alla åt frukost tillsammans innan det var dags att bege sig hem. En fantastisk helg mynnade ut till tågresor som var av längsta slaget. Att komma hem var som att tänka tillbaka på en saga. Vad hände egentligen?
 
Två människor knöt kärlekens band, att för evigt hålla varandras hand.
Tillsammans med familj och vänner, berättade de hur de känner. 
Glädje, skratt och höjda glas, en bröllopsfest helt utan kras. 
Kyssar, kanonsmällar och en vacker sal, smakupplevelser och tårögda tal.
En fantastisk dag som mynnade ut, till en upplevelse som stärkte kärlekens knut.
 
 //Erika
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0