Jul jul jul!

2017-12-22 / 12:00:00

Det närmar sig kära vänner... Julen står för dörren och diverse förväntningar har bakats och polkagrisar krossats. Någon har saltat sin sista gurka och någon tryckt ur det sista ur majonästuben. Någon har bränt sig för tredje gången på en het plåt, någon har förbannat tejprullen när tejpen återigen dragit sig till rullen istället för den taggiga-knivgrejen. En katt har snott presentsnöret för 19:90 på Konsum, en hund magpumpas hos en veterinär efter att den satt i sig en Aladdinask.. men allt gick naturligtvis bra. Någon funderar på konceptet vitjul och en annan provar det där recpetet på skumtomtesprit som de sett på Facebook. Ett barn klämmer på paketen som hen hittat bakom byrån i dess föräldrars sovrum, en annan önskar konserverade mandarinklyftor på julbordet.
 
Den sistnämnda barnet är jag. Älskar mandarinklyftor på burk och äter sällan allt kött som dukas upp på det stora bordet. Önskade alltid gurka, majs och mandarinklyftor som barn. Sen tror jag att jag åt det, sötost och tunnbröd. Nu när smaklökarna har växt till sig en aning äter jag faktiskt mycket mer.. favoriten är nog den gravade laxen som min pappa är grym på att fi(sk)xa.
 
 
Hur som haver så ser jag framemot att få andas ut och inte ha något annat att fokusera på än nuet.
 
Men jag måste få visa er hur fint vi hade det här om dagen när vi firade den Internationella Julhuvudbonadsdagen. En fantastiskt fin dag som jag själv råkar vara grundare i.
 
 
Ja gillart och genast får man lite mer julkänsla i kroppen.
 
 
Alla blev så fina i sina nya kreationer. Nästa år ska jag nog oxå göra en hatt i papper.
 
Men vill önska eder alla en fin jul och hoppas den blir precis så fridefull som ni tänkt er. Själv har jag en tre timmars resa i bil framför mig, troligen lyssnades på en ljudbok. Innan jag ser den välbekanta bron och dess snötäckta landskap. Mmh.. det blir mysigt.
 
 
 

Julavslutning

2017-12-15 / 12:36:00

 
Gårdagen firade vi med ungdomarna på teatern. Sista gången innan jullov och dylikt. Väldigt mysig kväll blev det med maffia, discokull och massa annat.
Grymt trevligt, så nu laddar vi om inför en riklig teatervår med föreställningar och sådant.
 
 

Lucia

2017-12-14 / 17:52:00

Luciamorgon firades med lussebullar. Såå gott.
 
Den här morgonen var dessutom lite extra kall i Svallet och gav väldigt vackert väder.
 
Hängde med Sara och Sofia till kyrkan för att kika på Medelpads Lucia, fick faktiskt en aningens mer julstämning av det med. Väldigt trevligt.
 
 
Trots sju år som Sundsvallsbo har jag aldrig varit in i GA kyrkan. Men det var väldigt vacker.
Därefter en timmes luciafirande med sånger och musik.
 
 
Mycket mysigt.

Oh what a night!

2017-12-12 / 12:20:00

Jag är otroligt duktig på att spela sönder låtar. Fantastiskt bra på det.
Just nu går denna gobit varm i mina öron.
 
 
En låt att bli glad av, en låt att spela högt i bilen, en låt att sjunga till och en låt att dansa till. En bra låt helt enkelt, tills jag lyssnat sönder den vill säga.
 
 

It a tea shirt

2017-12-11 / 17:40:00

I höstas fick jag en helt amazing tröja av Sofia. Helt klockren.
 
 
Älska té och ordvitsar = Perfekt för moi.
 
Vart går man om man klär upp sig på detta vis då tro? Jo på Kvartersteaterns julbord såklart! Alltid mysigt att ses å käka tillsammans, alla ledare och styrelse.
 
Åh snart är det juuul! Ser så framemot att få köra hem till Ström igen i ett landskap i vinterskrud till tonerna av uttjatad julmusik. Att få parkera utanför huse, känna känslan av att komma hem till barndomshemmet och familjen, öppna dörren och höra "Nämen hej kommer du nu?!".
 
Det kommer bli kanonmysigt! Men innan dess har jag några juliga ärenden kvar minsann. Men när nästa helg är förbi då bör allt vara klart. Mycket najs!
 

Spotify 2016 och 2017

2017-12-07 / 17:46:00

Spotify ju himla fiffiga! Dom har fixat listor till oss medlemmar där man kan få se de låtar man spelat mest under ett år. Vilket är jätteroligt att se, då vi alla säkerligen ha musikminnen till vissa låtar.
 
Här nedan ser ni mina första 15 låtar som jag lyssnade på 2016.
 
 
Det går verkligen att se saker som hände under 2016 i denna lista. Tex. så tävlade jag i Pole Dance under sommaren 2016 med låten "Havet är Djupt" som då såklart spelades om och om igen. En halvrolig grej är att en annan låt med samma namn dvs "Havet är Djupt" med artisten Lokal även var med på min 2016 års lista.. haha bara för att den kom efter den med Per Myrberg. ^^
 
Annars upptäckte jag nog Ghost under 2016 också, himla fint. Musiksmaken går ganska upp å ned å åt alla håll. Metal blandat med lätta "sjunga med" låtar. Under 2016 såg jag även "Torka Aldrig Tårar Utan Handskar" den fantastiska serien om aids, därav "Mitt enda liv" längst ned på denna lista. "Sons of Anarchy" är en grymt bra tv-serie, därav "Can't get used to losing you" i mitten.
 
Verkligen jättebra låtar må ja säga haha, himla tur med tanke på att det är min lista ;)
 
 
2017! Spännande! Året då jag introducerades för Dunderpatrullen, vilket kanske märks. ^^ Sabaton kom ut med en ny platta vilket gjorde att jag och Mackan åkte på deras spelning i Umeå. Ett annat musikminne var innan en av de många föreställningarna av Djungelboken spelade ljudteknikern låten "Delirious", fantastiskt bra låt.
 
Jag är mycket nöjd med mina spellistor må jag säga. Riktigt skoj att få drömma sig bort igenom åren och samtidigt lyssna på bra låtar. Trevligt. 
 
 

Första advent

2017-12-06 / 18:08:00

Jag har många fina minnen kring julen, gissar att det är just därför som jag älskarn. Doften av tall är t.ex. ett speciellt doftminne som jag håller riktigt nära hjärtat då vi aldrig haft julgran hemma utan jultall. Men visst är det mysigt när hela hemmet färgas rött dessutom? Hela mitt hem går visserligen redan i rött, vitt och svart (isch), men vid juletid blir allt superduper rött och vackert.
 
Men i lördags begav sig jag, Sara och Anna till Härnösand för att gratta lille Zackarias till namngivelse och Peter som fyllt år och till vår kollega Sofia för att se hur deras nya hus ser ut. Åh det var jättefint, helt perfekt. Jättemysigt att få åka hem till dom och se hur dom har det. Passade självklart på att klappa lite katt när tillfället fanns ;)
 
 
Massa gos och snickelisnack blev det. En mysig lördagseftermiddag.
Därefter lite paketinslagning (jolå inte många klappar kvar att inhandla nu inte) och Gilmore Girls hela kvällen. Världens bästa serie måste jag säga. Feel Good, humor, romantik och lite drama, en kombo som heter duga. 
 
Söndag. Kära första advent. Eftermiddagen spenderades på Espresso House (som jag nu gör lite titt som tätt) för att skriva manus med Annakarin inför våra ungdomars pjäs. Vi skriver och regisserar nämligen hela föreställningen själva till vår ungdomsgrupp. Det tar tid att skriva manus dock. Mycket tid. Men det blir bra tillslut vill jag lova.
 
Därefter: JUUUULPYNTNING. Åh va mysigt det blev. Nya röda gardiner, röda dukar, pynt av olika slag och julmusiken i högtalarna. Satte även en kastrull på plattan med lite kanel, nejlika, vatten och apelsin klyftor och skal i. Det doftade ljuvligt.
 
 
Förra året införskaffade jag mig detta set från Panduro. Var sååå roligt att få pyssla ihop och måla allt. Minns att jag hade problem med att kapa glasspinnarna rejält haha men tror en avbitare gjorde susen? Även lite trist att klädnyporna tyngde ner repet med tvätten hehe men annars blev det ju riktigt mysigt litet tomteland.
 
Eller vad tycker ni?
 
 
Det kanske inte är ett känt fakta att jag har glasflaskor på min byrå? Dessa pryder jag med målade träkulor i rött. Helt i min smak. Men nu när det närmar sig jul fick de en mössa på sig istället.
 
 
Får inte glömma denna! Fick hämta ut ett paket i veckan med en tékalender i från modern. Mycket gulligt och mysigt! Har hittills smakat några stycken och måste säga att "Banan Kola" smakar bäst hittills, tro det eller ej.
 
Mysig adventshelg det blev! :)
 
 

Stockholm

2017-12-02 / 10:35:27

Det blev en fullspäckad men fin helg i Stockholm förra helgen. Jag och Malin tåg tåget och reste till storstan, mycket trevlig färd! Vi landade efter lite tunnelbaneåkning hos Frida och Johan som hade slagit på stort och fixat älgmiddag. Sikket lyx och grymt mysigt att få ses igen.
 
 
Dagen därpå tog jag den icke-gångbara pendeln till Michelle. Gick så där kan man säga. Haha nån hade lagt en kabel på fel ställe (HÖHÖ) åsså vare nå växelfel. Hur som haver så blev det lite reunion förmiddag med Nicole Kevin och Alma. Det var så längesen jag såg allihopa vilket var kanontrevligt! Sen åkte vi till Pane Vino där  vi hade en liten Info10-reunion.
 
 
Så roligt att se alla igen! Robert, Christina, Michelle, Emelie, Malin, Frida och Jonas. Sikket gäng! Jättetrevligt och världens godaste maaaat. Gå hit människor!
 
 
Tryffelpasta<3 Men asså? Magiskt gott. Älska tryffel. Kan äta det jämt. Ge mä bah så äter ja.
Därefter? Tiramisu såklart! Den klådde dock inte London eller Kroatiens tiramisu. Men väldigt gott hur som helst. Rekommenderar verkligen Pane Vino.
 
(ignorera smulorna)
 
Sen gick vi vidare till Häktet, ett litet mysigt kypin med bar. Fantastiskt! Konceptet var dessutom helt i min smak.TA EFTER SUNDSVALL. Vi fick drinkmenyn på ett VHS-kasett, men massa roliga drinkar inspirerade av olika filmer.
 
 
Jag valde Nicke Nyfiken och fick en isbit med en infrusen Banan-skids!! Haha så underbart. Lite spritig i smaken, men väldigt genomtänkta drinkar med fantastiska ingredienser (tex Hernö Gin fanns med i en drink).
 
Hemgång efter en grymt mysig kväll.
 
Därefter övergick kväll till morgon. Söndag!
De sista timmarna innan jag och Malin åkte hem umgåsades vi med Fridus och Johan. Jag, Malin och Frida tog en promme runt en vacker sjö och slutligen gick vi till Waynes och mysfikade.
 
 
Tack för en fin helg kära Stockholm och dess invånare. Det blev en grymt fin helg <3

RSS 2.0