Första advent

2017-12-06 / 18:08:00

Jag har många fina minnen kring julen, gissar att det är just därför som jag älskarn. Doften av tall är t.ex. ett speciellt doftminne som jag håller riktigt nära hjärtat då vi aldrig haft julgran hemma utan jultall. Men visst är det mysigt när hela hemmet färgas rött dessutom? Hela mitt hem går visserligen redan i rött, vitt och svart (isch), men vid juletid blir allt superduper rött och vackert.
 
Men i lördags begav sig jag, Sara och Anna till Härnösand för att gratta lille Zackarias till namngivelse och Peter som fyllt år och till vår kollega Sofia för att se hur deras nya hus ser ut. Åh det var jättefint, helt perfekt. Jättemysigt att få åka hem till dom och se hur dom har det. Passade självklart på att klappa lite katt när tillfället fanns ;)
 
 
Massa gos och snickelisnack blev det. En mysig lördagseftermiddag.
Därefter lite paketinslagning (jolå inte många klappar kvar att inhandla nu inte) och Gilmore Girls hela kvällen. Världens bästa serie måste jag säga. Feel Good, humor, romantik och lite drama, en kombo som heter duga. 
 
Söndag. Kära första advent. Eftermiddagen spenderades på Espresso House (som jag nu gör lite titt som tätt) för att skriva manus med Annakarin inför våra ungdomars pjäs. Vi skriver och regisserar nämligen hela föreställningen själva till vår ungdomsgrupp. Det tar tid att skriva manus dock. Mycket tid. Men det blir bra tillslut vill jag lova.
 
Därefter: JUUUULPYNTNING. Åh va mysigt det blev. Nya röda gardiner, röda dukar, pynt av olika slag och julmusiken i högtalarna. Satte även en kastrull på plattan med lite kanel, nejlika, vatten och apelsin klyftor och skal i. Det doftade ljuvligt.
 
 
Förra året införskaffade jag mig detta set från Panduro. Var sååå roligt att få pyssla ihop och måla allt. Minns att jag hade problem med att kapa glasspinnarna rejält haha men tror en avbitare gjorde susen? Även lite trist att klädnyporna tyngde ner repet med tvätten hehe men annars blev det ju riktigt mysigt litet tomteland.
 
Eller vad tycker ni?
 
 
Det kanske inte är ett känt fakta att jag har glasflaskor på min byrå? Dessa pryder jag med målade träkulor i rött. Helt i min smak. Men nu när det närmar sig jul fick de en mössa på sig istället.
 
 
Får inte glömma denna! Fick hämta ut ett paket i veckan med en tékalender i från modern. Mycket gulligt och mysigt! Har hittills smakat några stycken och måste säga att "Banan Kola" smakar bäst hittills, tro det eller ej.
 
Mysig adventshelg det blev! :)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0