Djungelboksjuni

2017-06-15 / 12:06:45

Hej hopp Juni!
För att ha befunnit sig utomhus mesta delen av sin lediga tid, så kan jag inte påstå att jag märkt att det har blivit sommar. Men det har faktiskt det, solen lyser starkt och gräsmattorna och träden är gröna. Väldigt fint.
Mitt huvud har nämligen befunnit sig mest i koncentreratläge på norra berget.
Vi spelar ju Djungelboken för fullt just nu!
 
Det är riktigt kul även om det tar upp mycket tid. Härliga människor att spela med och jobba med. Just nu spelar vi fem gånger i veckan till den 6 juli, så missa inte <3
 
Förutom skådespelet på norra berget, har vi även hunnit haft en liten Djungelfest.

 
Väldigt trevligt!
Det är en gammal men fin lokal ute på Kuben där teatern håller till. Här finns en hel del olika rum att tillgå för att öva teater men även en källare med rekvisita och en vind full med olika kostymer. Somliga påstår även att det spökar, det är dock inget jag kan bekräfta eller dementera.
 
Men jag har även hunnit fira två fina vänner, Amanda och Sanna.
Närmast nutid firade vi Sanna på Lörudden, en white guide restaurang med fantastiskt god mat som man blev riktigt mätt av. Tycker annars att Sundsvall har gott om fina restauranger där man inte blir mätt, men denna måltid gjorde oss riktigt nöjda.
 

 
Jag beställde en skaldjurslasagne samt hallonbrownie till efterrätt. MÖMS! Rekommenderas varmt till alla jag känner.
 
Känner även för att lägga in en lite udda bild mitt i hela inlägget. Öppnade en burk jordgubbar från frysen här om veckan nämligen... den hade stått där ett bra tag skulle man kunna påstå. Men till min förvåning hade det bildats iskristaller ovanifrån. Jättevackra! Kika!
 

Magiskt vackra iskristaller. Tänk vad något litet kan göra en så glad ändå?
 
Tillbaka till djungeln. Det är trots allt här jag spenderar min tid mest, på norra berget. Sedan i februari började vi sätta igång med själva repandet av scener etc. Sedan i maj har vi repat på helger och röda dagar uppe på norra berget för att få allt att bli så suveränt bra som det kan bli inför föreställningarna. Ett härligt gäng med teatermänniskor har vi blivit och fortsätter att utvecklas till, alla med olika erfarenheter och i olika åldrar.
 
Inför varje föreställning sätter vi mask dvs sminkar oss och fixar håret själva. Min första karaktär Magena har väldigt lite smink, bara runt ögonen. Det krävs dock att håret är fixat innan, eftersom jag har ett snabbt byte efter min första scen.

 
Måste även berätta att vi faktiskt var nere på stan och delade ut flyers som våra karaktärer, väldigt kul att se alla barns reaktioner på papegojorna och att få reaktioner på min klädsel från några människor från Indien var riktigt kul.
 
 
Mina roller är även varg och apa. Även här finns det ganska snabba byten. Bakom scenen hänger alla våra scenkläder, mina ligger på en filt så att jag snabbt som ögat kan slänga ner alla kläder där och byta om. Även sminket till vargscenen fixar jag här. Det går undan, men är väldigt kul.
 
Så närmade vi oss premiär. Dagen innan, hade vi generalrep med ungefär 150 st som kom och tittade på oss. Det var lite läskigt men ändå skönt att få köra inför premiärdagen. Mina päron rullade in till Sundsvall på fredagskvällen, även dom för kika på föreställningen.
Det blev lite regn, men det gick ändå att spela på det bästa sättet vi kunde och bra blev det. SÅ BRAAA blev det. Jag är jättenöjd med allas insatser under denna premiär, det blev precis som jag hade tänkt mig.

 
Personligen var jag lite mittemellan nervös. Jag kände mitt hjärta slå i bröstet, men inte så pass mycket att jag inte kunde koncentrera mig och verkligen inte så pass att jag ville fly fältet. Det kändes häftigt att få stå framför ca 200 personer och spela ut sitt bästa. Kanske har det hjälpt att jag stått framför folk förr? I klassrum etc.
 
 
Så tusen tack för alla glada tillrop från fina människor som peppat inför detta. Något nytt jag lärde mig var att jag inte fick säga "tack" när folk önskade mig lycka till innan premiär, det betydde nämligen otur i teatervärlden, vi tackade heller inte på genrepet eftersom även det kunde betyda otur.
Men nu efter premiär, nu när vi fortsätter och spela föreställningen, då får vi minsann säga det så mycket vi vill.
 
Blev "rosad" av både Kvartersteatern själva och av mina föräldrar. Väldigt fint!
 
Därefter blev det snabba puckar hem för ombyte till premiärfesten på Kuben. Fina Linnea, Lilly och Alex hade ställt iorning det grymt bra med quiz, lekar, utsmyckning och musik. Helt fantastiskt och jättegod buffé blev vi dessutom bjudna på.
 
 
En lek jag tar med mig in i framtiden, var denna här ovan. Brudarna hade skrivit ut bilder på alla i ensambeln, därefter fick alla kasta pil på bilderna. Den pilen hamnade på fick shotta, prickade man apan högst upp till höger fick man välja tre personer som skulle shotta. Väldigt kul!
 
 
Så gick premiären till.
Nu fortsätter vi med föreställningar ända till 6/7. Missa inte att köpa biljetter människor, det är en riktigt bra, fin och rolig föreställning.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0