Söndag

2017-06-18 / 20:08:02

Gårdagen var ganska energilös fick jag ofrivilligt medge. Kroppen och huvudet kändes trött. Därför kände jag att denna söndag skulle bli annorlunda. Men ingen energidryck var inköpt. Vad gör man då? En solig och fin söndagsmorgon? 


Jo jag tog och bryggde mig en kopp kaffe. Hör och häpna kära vänner. Drog fram en mugg i form av en katt ur skåpet och hällde i en tredjedel av muggen. Resten av koppen fylldes med mjölk och kanel.
Tro det eller ej, men det blev gott! Riktigt gott! Nästan lite "15:00 mellanmålsoboy a la Erika 8 år". 

Jag drog fram skorporna som mamma hade lämnat helgen innan. Osötade fullkornsskorpor, med smör på. Balkongdörren stod öppen och det susade in en sommarbris ibland. Utanför fönstren sken solen och skvallrade om att det skulle bli en fin söndag. Mina öron lyssnade på "Alex och Sigges podd". Jag läste texten på skorppåsen "Njut av stunden". Det kändes som att jag för några minuter blev mina föräldrar, som njuter av kaffekoppen på morgonen, eller kanske en förfäder som sippade och lyssnade på radion. Det liksom ekade i mina blodkärl, att så här har vi njutit i många generationer. Njutit av våra kaffekoppar, när vinden gjort sig påmind, solen tittat in genom fönstren, de gröna träden vinkat medan magen blivit mätt och belåten. 

Tänk vad lite kaffe kan göra med en söndagsmorgon? Dagen fortsatte med både energi och glädje, en riktigt bra söndag helt enkelt. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0