Hem

2017-11-02 / 18:02:00

Imorgon ska jag hem. Hem. Hem. Hem. - Det står faktiskt så i min almanacka. Ordet "hem" skrivet i bläck fyra gånger över tre dagar. Det känns alltid mysigt och roligt att få sätta sig i bilen, lyssna på Rockklassiker eller Mix Megapol tills de slutar sända runt avtagsvägen mot Ramsele. Då brukar jag byta till min bästa FM-sändare, och lyssna på en podcast de sista milen. Tänk att jag förr alltid förknippade Rix/Mix/Rockklassiker med Östersund eller Umeå. Det var lite speciellt att passera Hammerdal, för då visste man att man kunde lyssna på något annat än P3/P4 Jämtland.
 
 
Det där med att åka bil är ju också väldigt mysigt. Att sitta i sin lilla Skoda på de Ångermanländska och Jämtländska vägarna. Jag, själv, i en bil i några timmar. Jag minns när jag förra vintern skulle hem till jul. I Sundsvall var det blött, gräsmattorna hade en färg av grönt/brunt och det var en regnig decemberdag. Jag färdades i bilen mot Hammarstrand och någonstans när jag närmade mig Hammerdal så var det som att kliva in i Narnia. 
En riktigt häftig känsla att i många mil färdats i regn och rusk.. till att avsluta sin resa i Narnia. Det vill säga i ett vackert vinterland där grenarna var nedtyngda av snö och backen var färgad vit. Vackert. 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0