Poddar

2017-09-06 / 17:11:00

Att höra röster diskutera eller informera om olika ämnen, det är njutning för öronen. Jag älskar att lyssna på podcasts. Det råkar vara något jag gör varje dag faktiskt. Det är så avslappnande att lyssna på när människor pratar om sitt liv, olika ämnen och intressen samtidigt som man sysslar med något annat.
 
Vill därför tips om de jag lyssnar på. Klickar ni på namnet på podcasten så kommer ni till respektive podd. :)))
 
Wahlgren & Wistam
Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam har en härlig feel-good podd, där dom diskuterar lättsmälta ämnen och ibland något tyngre. Den här podden har jag nog fått skrattat mest av och både Pernilla och Sofia känns otroligt genuina och godhjärtade att man kan inte annat än älskart. Positv feel-good podd.
 
Alex & SiggeAlex Schulman och Sigge Eklund har en mer djupgående och eftertänksam podd med glimten i ögat. Den är oftast väldigt genomarbetad och proffisgt producerad. Jag gillar den fruktansvärt mycket just för att den är filosofisk och sätter igång många tankar. Jag lär mig ofta något av deras podd och blir väääldigt sällan missnöjd med ett avsnitt. Dom levererar!
 
Lillelördag
Anitha Schulman och Ann Söderlund tar upp viktiga ämnen, gärna runt feminism och olika vardagsbestyr. Den är riktigt bra och ofta kommer dom fram till nya slutsatser utefter att dom diskuterat det i podden. Mycket underhållning och en väldigt öppen podd då dom inte är sena med att berätta vad dom tycker om saker och ting. Ja gillart!
 
Relationspodden
Bingo Rimér och Katrin Zytomierska - Ett föredetta par som disskuterar frågor som vi lyssnare skickar in kring relationer. Detta är en mer hetlevrad podd då Katrin och Bingo är väldigt olika som personer och har starka åsikter. Jag gillar den just för att den är lättuggad och underhållande.
 
Mitt i livet
Katrin Zytomierska och Malin Gramers podd är också väldigt lättuggad. Dom pratar om vad som händer i livet, allt från fester till barn och familjeliv. Jag ligger nog inte i deras målgrupp men Katrin och Malin kompletterar varandra väldigt bra och deras ämnen blir ofta väldigt intressanta och roliga att lyssna på.
 
FreakshowMessiah Hallberg och Jakob Öqvist har denna nöjespodd där dom diskuterar nöjesbranschen. Eftersom både Messiah och Jakob är komiker så har dom oftast någon liten twist på sina spaningar. Det är inte mitt första handsval på poddar, men denna ca 30 minuters podd förgyller tomrummet som finns när andra poddar är färdiglyssnade. Vem gillar inte humor?
 
P3 Dokumentär
Denna kära gamla vän. Kanske den första podden man lyssnade på? Utan att veta att det var en podd? P3 dokumentär är välproducerade dokumentärer i lyssnarform. Jag gillar inte alla dokumentärer som skapas, men många av dom. Vill rekommendera: Helikopterrånet, Peter Rätz och Therese Johansson Rojo.
 
P3 Historia
Älskade P3 Historia. Detta var ett projekt som tyvärr är avslutat. Men det finns tio fantastiska avsnitt om allt från Kleopatra till Drottning Kristina. Dessa avsnitt är helt klart värda sin tid och är man intresserad av historia så kommer man inte bli besviken. 
 
Förutom dessa magnifika underhållningspoddar, så har jag även lyssnat på:
Nemo möter en vän (intervjupodd, helt ok), Tankar med.. (intervjupodd, den är ok), Historiepodden (klarar tyvärr inte av deras röster, annars intressant podd), Fredagspodden (pratar mycket mode, vilket inte jag är intresserad av att lyssna på, annars bra utfyllnadspodd), Ihop med Josefin (relationspodd, tycker Relationspodden är mer underhållande), Kan du svara på frågan (Strömsundspodd som tyvärr slutat sända, annars var den riktigt rolig att lyssna på).
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Rebecha är mitt namn ;)

Rekommenderar:
Alla våra ligg
Tvillingpodden
Och om man vill känna lite obehag så även creepypodden :)

Svar: Ooh tack för tips Recha! ;) Ska definitivt kolla in dom :D
Erika Olofsson

2017-09-09 @ 17:20:15
Postat av: Cecilia

Hej Erika,
Kul att läsa att du gillar P3 Historia! Den första säsongen är slut, men håll koll i sociala medier framöver för besked om programmets framtid. När man minst anar det kanske det dyker upp glada nyheter :)

/Cecilia D

Svar: Hej Cecilia! Det låter spännande! Tack för tips, det ska jag definitivt göra :D
Erika Olofsson

2017-09-11 @ 12:02:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0