2018

2019-01-14 / 16:49:00

 
När 2017 skulle ta sin början så började jag med något jag kallar för "Tacksamhets burken". Det är ett fantastiskt koncept. Jag skriver en lapp, viker ihop och lägger i burken när något hänt (eller inte hänt) som jag känner tacksamhet för. 
Just tacksamhet tror jag faktiskt att vi överlag inte känner så ofta. Men det är en riktigt fin känsla att känna. Att känna sig tacksam över motgångar som kanske gjorde en starkare? Eller tacksam över de små sakerna i livet som man kanske tar för givet. 
 
2018 bar med sig en hel del lappar och när jag tänker tillbaka på året så känner jag också en hel del tacksamhet för allt jag fick vara med om. Det blev många nya situationer och utmaningar men också otroligt mycket skratt och omtanke. Det är ju det som också är det fina med att ha en sån här blogg, att jag kan gå tillbaka och se vad som hände under året. 
 
2019 kommer också ha sina utmaningar och jag vet redan nu att det kommer ta vändor som jag inte varit med om tidigare. Men jag väljer att se dessa med tacksamhet och troligen lägga en lapp eller två i burken, så att jag nästa år 2020 kan läsa igenom vad som hände och återigen känna just... tacksamhet. 
 
 
 
     
 
 
 
 

Nyårsafton

2019-01-02 / 16:48:00

Fort var det gjort!
Julen och nyår är nu förbi och så även ledigheten som följde med den. Alltid tråkigt att lämna sina kära för att göra plats åt vardagen men den måste ju också få ta sin plats förstås.
 
Dagarna efter julafton blev fulla med snowraceåkning i backen, snölabyrintskull med brorsbarna, spel av diverse slag, otroligt god mat och kakor, långa friska promenader, släktkakkalas, tidiga kvällar (en annan orkar ju inte vara uppe så länge längre), bokläsning, kompisträffar (så roligt att ses igen!) och mycket mer. 
 
Det känns som att det gick så fort och ändå hann vi med mycket?
"Jag önskar att vi kunde börja om från igår" - Som min brorsdotter sa en dag. Det önskar jag med, gärna från början faktiskt. Uppleva julen all over again!
 
Men någon tidsmaskin äger varken jag eller min brorsdotter, så jag antar att vi får fortsätta leva i nuet och snegla framåt mot framtiden.
 
Nyårsafton firade jag hemma med päronen och grannarna. En stillsam afton med vår tradition fondue.
 
 
Det är ju så himla gott!
Två olika sorters kött, lökringar att doppa i frityrsmet, olika grönsaker och många olika såser. Mmmh! En nyårsaftonsmiddag som går måååånga år tillbaka. Ganska skönt ändå? Att slippa stressen kring vad man ska äta på nyår? Det är liksom redan bestämt ^^
 
 
Efterrätten är dock aldrig fastslagen. I år hade min mor gjort en helt fantastiskt god glass/parfait tårta varav ett lager bestod av kanel/whiskey och det andra lingon/choklad till den serverades kolasås och bär. Magi!
 
 
2019, man undrar ju vad du bär med dig.
Några planer har jag ju redan framför mig, tex att Kvartersteatern spelar Peter Pan juni 2019.
Men sen tror jag faktiskt att det kommer hända en hel del, iaf som jag själv vill förändra.
Spännande spännande!
 

RSS 2.0