Victor's Piano Solo

2013-02-25 / 23:06:54

Rubriken jag nyss skrev är laddad med känslor för mig.
Victor's piano solo är en låt jag spelar på piano, en av mina favoriter för att vara exakt.
 
Den är sorgsen och det tog tid att lära sig den... men när den satt (någorlunda) så blev den så otroligt vacker. Det är en låt som man måste spela med känsla och ett lugn, annars blir den inte bra. Jag tror jag tråglade med den i minst ett halvår? Innan den blev bra.. och jag blev nöjd.
 
Det är inte ofta jag sitter vid ett piano nuförtiden. Men hade jag haft ett i närheten ikväll så hade jag nog sannolikt spelat Victor's piano solo, även om det skulle ta lite tid att komma ihåg den helt.
Mitt inlärningssätt sitter i fingrarna och i noterna, jag kan inte spela utan noter med andra ord. Men det passar mig utmärkt även om jag inte blev något musikaliskt geni. ;)
 
Så här låter början av låten jag höjer till skyarna:
 
 
Ha en fin måndagskväll!
//Erika
 

Harlem shake

2013-02-25 / 20:56:01

Fantastiskt :')
 

Tipp Topp

2013-02-24 / 13:25:19

Sundsvall Dragons är på väg mot toppen (känns det som iaf), så jag måste få bjuda på två bilder från derbyt i tisdags. Härlig stämning och bra med folk!
Veckan har annars passerat ganska fort. I fredags hade vi det sista momentet i kursen Varumärkets Kommunikativa Roll. Den gick ut på att göra en scrapbook och analysera tre filmer i ett varumärkes perspektiv.
Jag, Malin och Jessika gjorde vår scrapbook som en blogg, så vill ni kika så hittar ni den här:
marketingscrapbook.blogg.se

Ett möte på Wayne's hann jag oxå med i fredags.
Får ni chansen så måste ni testa deras ingefärs-smoothie, super god och annorlunda.Men det bästa med den här helgen var ju helt klart att mina fina föräldrar kom å hälsade på. På ca 4 timmar gjordes både Birsta, IKEA och Coop. Många härliga konversationer och lite handling senare så satt vi plötsligt på 7 kryddor och åt en super god middag. Jag vet ju hur mycket alla älskar att man lägger upp bilder på mat, så varför inte fortsätta med den trenden? Entrecote och citron cheesecake möööms! ;)


 
En fin kväll och en härlig morgon blev det.
Man har ju det så lyxigt att man fick både kroppkakor och semlor som jag har tok längtat efter. En stol blev fixad och disken t.o.m diskad! Känner mig mer än bortskämd efter en sån här helg.
Tusen tack fina ni, för en riktigt toppen helg. :D
 
//Erika
 
 
 
 
 

En sån där onsdag

2013-02-20 / 22:09:10

Att blogga, plugga, träna, gå på möten och umgås...går inte direkt ihop. Därför har bloggen fått lida lite, tyvärr. Men man kan väl sammanfatta det som att det är fullt upp.
 
Men jag måste få bjuda på Mittuniversitetets Harlem Shake.
Harlem Shake är en "grej" som är på tapeten just nu och diverse organisationer/personer hakar på trenden. Fråga mig inte exakt vad det är, för det vet jag knappt. Men lite halv kul är det minsann x)
 
 
Fantastiskt!
Nej, jag har en deadline på fredag kl12, så nu blir det fortsatt letande av källor och plugg.
 
Tack o God natt!
//Erika

En sån dära söndag

2013-02-17 / 23:10:16

Taadaah, ett stycke höna/tupp-bläckfisk ^^
 
 
Hoppas helgen har varit till belåtenhet i alla fall, för det har min.
Allt från shopping (hör och häpna) till att umgås med fina vänner gör att helgen blivit superb.
Men inte en endaste semla eller kroppkaka har glidit ner genom min strupe. Skam på torra land! Men inte är jag bitter heller. Jag har ju 4 liter mjölk i mitt kylskåp och vem kan va bitter då? ^^

Nästa vecka kommer bli fylld med möten, varumärkesarbete och CSR-uppgifter. Men ska man orka med det så måste man sova, så tack och god natt :)
//Erika
 
 

Alla <3-dag

2013-02-14 / 23:39:13

Fina föräldrar man har som skickar brev med ett vetehjärta i :')
Tack<3
 
Men jag är inte den som inte "ger igen" så att säga. Interflora har världens bästa tjänst på deras hemsida, som gör att man kan skicka en ros till någon för 50 kr. Helt super perfekt om man bor långt ifrån sina päron.
På den här LÄNKEN, hittar ni sidan. Glada blev dom minsann :')
 
Alla hjärtans dag är en dag som många tycker är överdriven. Själv tycker jag att det är en super gullig och rolig grej! Hade jag varit hemma hade vi säkerligen firat den med fika, té och gelehjärtan = Super mys!

Min dag här i svallet har varit händelserik men riktigt bra och effektiv. Allt från diskning av diskberg till besök på IKEA inför projektet SAAM. Dessutom köpte jag mitt favorit té idag, champagne. Ett starkt tips till alla téälskare!
 

Ha en fortsatt fin alla hjärtans dag!
//Erika
 

12/2

2013-02-12 / 11:40:46

Det är inte alla som får i uppgift att se på tre filmer om varumärken och reklam i utbildningssyfte. Men det har jag och mina varumärkes-buddies fått.
= SUPERB
 
Självklart ska vi även göra en analys på dessa filmer, skriva nån form av bok och göra illustrationer till... samt bli betygsatta. Men det ska bli kul. Det bästa är att den här kursen kommer vara avslutad om 2 veckor = Jag kan koncentrera mig på allt annat. YEY
 
Måste tipsa om en sjukt fin låt som Michelle hittade mitt i uppsatskaoset. :')
 
 
 
Ha en super tisdag nu hörrni!
Å glöm inte att sprida lite Anonym Nätkärlek, när ni ändå är ute på nätet.
//Erika

The songs of today

2013-02-10 / 13:07:25

 
 
 
 
 
Visst blir man glad? :)

Wakoo

2013-02-09 / 19:10:00

Igår tappade jag känseln i fingrarna, hörseln & talet försämrades och ett stycke ögonmigrän slog mig, hårt.
 
Igår var även dagen då jag skrev att jag "kan" slappna av och att jag är "duktig" på det. Det stämmer i för sig i vissa fall, men igår var inte inlägget att skriva dessa ord. Jag hade en super bra eftermiddag med massa avslappning, men inom loppet av några sekunder raserades denna vackra idyll.
 
Egentligen var det nog inte så konstigt, för lite sömn, för lite vatten, ett raseriutbrott (hehe inget allvarligt dock) och lite städning. Min kropp ville med andra ord sätta mig på plats. Kroppstemperaturen höjdes och mitt synfält förminskades. Jag har varit med om det förut, så efter lite sömn brukar det bli bättre. Men inte denna gång.
 
Det kändes ungefär så här (bild från uppsatsskrivandet). Känslorna var detsamma.
 
 
Försök nr 1. Alla vet att isbitar kyler. Jag tog en sådan och förde över ansiktet och ögonen. Det slutade med att den smälte utan att hjälpa speciellt länge.
 
Försök nr 2. Frisk luft! Jag gick ned till Mich för att se på film. Hjälpte icke.
Nu hände dock det konstigaste jag varit med om. Jag hör hur Michelle pratar med mig, men min hjärna vill inte riktigt förstå orden. Jag hör hur jag själv fummlar med ord (bör kanske tillägga att jag var spiknykter) bland annat kallade jag Popcorn för Pepcorn, utan att förstå varför. Med andra ord nästan omöjligt att ha ett vettigt samtal med mig.
 
Försök nr 3. Dricka té. Jag älskar té och tänkte väl att det kanske kan få mitt huvud att slå tillbaka den där spiken som nyss flög ur. ICKE.
Istället börjar jag nu tappa känseln i tummen (ni vet myror liksom), detta fortsätter till nästa finger, och nästa och nästa...tills mina läppar börjar pirra.
 
Försök nr 4. RING HEM! Lite uppskakad ringer jag hem. Efter några fina ord och förklaringarna: Ögonmigrän och hyperventilering. Bästa tipset blev: Ät godis.
 
Försök nr 5. Äta kladdkaka och popcorn. Nu börjar det mesta släppa, jag kan hålla ett normalt samtal med Michelle, känseln kommer tillbaka och även om huvudvärken är kvar så mår jag helt okej.
 
 
Skönt! Det blev några traumatiska timmar, men efter lite sömn så är jag nu helt återställd. Den största boven i dramat var nog stressen tror jag.
 
Hur som helst, så blev den här lördagen 100% bättre.
Totalt perfekt! Självklart rundar vi av den här lördagen med melodifestivalen, choklad och kanske en drink?
 
Ha en super fin kväll!
//Erika
 
 
 
 
 

Tjollahopp!

2013-02-08 / 17:11:59

Råpluggade, sov 4 timmar, skrev en tenta på 1 ½ timme och sov 2 timmar till.
Spännande dag jag har haft va?
Varumärkestentan är i alla fall skriven, hyfsat gick det...tror jag?
 
Jag och Frida diskuterade det där... hur kan man vara så otroligt intresserad av ett ämne, men omotiverad till att studera det? Vi kom bland annat fram till att det är själva metoden som är tråkig.
Läsaläsaläsaläsaläsaläsaläsa.
 
Min kära mamma brukar tycka att det är konstigt att jag inte läser så mycket skönlitteratur längre. Men sanningen är väl den att jag läser så mycket kurslitteratur att det sista jag vill göra när jag ska koppla av, är att läsa ännu en bok. Vilket är TRIST! För andra sorters böcker är ju roligt att läsa.
 
Men men... den dagen kommer väl igen, då man kan läsa en hel hög med bra böcker :)
 
Så nu ligger jag här och ser "En ängels tålamod" på Youtube och har precis satt en chokladkaka i ugnen. Allt som hör skola och projekt att göra är som bortblåsta. Det är nog ett av det bästa med min huvudknopp, att jag kan stänga av och bara koppla av.
Att göra ingenting, det är jag ju sjukt duktig på ;)
 
Hoppas ni får en super helg!
//Erika

Genialt!

2013-02-07 / 23:34:50

 
 :')
 
 
 
Nu ska jag fortsätta med mitt plugg. Håll tummarna för mig mellan 08-13 är ni snälla.
//Erika

Socker socker socker

2013-02-06 / 18:57:20

När jag skriver till mina bröder och tipsar om "Kesella Citrus" och dom tycker att det är mycket socker i den och ett "lyx" att unna sig detta kvarg. Då blir man lite fundersam på hur mycket socker man egentligen stoppar i sig.
 
Jag har därför försökt att avvänja mig från vardagssockret som brukar smyga sig in. Men min kropp bah "VAD HÅLLER DU PÅÅ MÄÄH??"
Så jag har fuskat...liite.. med mörkchoklad.
 
Men helgsockret kan ingen ta ifrån mig, så det så.
Nä men seriöst, för mycket socker och för lite träning mår ju ingen bra av. :)
 
Annars då?
Jo jag förgyller mina pluggfyllda dagar med detta program, som faktiskt finns på Youtube. :')
 
 
Super bra! Klicka på bilden så kommer ni direkt till Youtube för att se första avsnittet.
 
Mer plugg till folket!
Syns, Ses, Hörs!
//Erika

Sööööt

2013-02-06 / 10:38:45

 
 

Varumärken

2013-02-05 / 23:31:37

Just nu läser jag två kurser samtidigt, den ena heter "varumärkets kommunikativa roll" den andra heter "Strategisk kommunikation C1".
Även om ja känner att plugg-motivationen börjar tryta
(C'mon! Ja har pluggat i 15 år i sträck, jag tror jag har rätt att få klaga lite ;>)
så är det riktigt intressant.
 
För tillfället står varumärkeskommunikation mig närmast i hjärtat.
Strävan efter att profil, identitet och image ska gå ihop är intressant. Även om det är få företag som får detta att gå ihop till 100%.
 
Profil - Det jag vill uppfattas som.
Identitet - Det jag faktiskt gör/säger eller inte gör/säger
Image - Det jag uppfattas som.
 
Det här går ju att implementera på det personliga varumärket också.
Vill du uppfattas som en omtänksam och snäll person?
Om du gör snälla och omtänksamma saker så lovar jag att du även uppfattas som en sådan person.
 
Låter det enkelt?
Det är det inte alltid. Många företag lovar saker som de inte kan uppfylla och därmed uppfattas de som mindre trovärdiga = inte bra!
 
Men va då "uppfattas"? Va då "image"??
Jo, image är hur ett företags kunder uppfattar dess varumärke. Allt handlar egentligen om associationerna som jag har till ett visst varumärke. Med andra ord så ingår det otroligt mycket i hur jag uppfattar ett varumärke. Personal, känslor, varor, kvalitet, pris etc.
 
Apple-produkter t.ex. har ett visst varumärkesvärde. Ett värde som säger att dessa produkter är mer värda än konkurrenternas (även om de inte nödvändigtvis behöver vara tekniskt bättre). 
 
Visst är det spännande??
Det tycker i alla fall jag ^^
 
Tack o God natt!
//Erika
 
 

High School Party

2013-02-05 / 00:35:34

I Lördags var jag på High School Party.
Elin och Oliver firade nämligen 3 år tillsammans och anordnande en riktigt rolig fest med lite olika lekar.
 

 
Riktigt rolig kväll som avslutades på Allstar.
Dagen efter (söndag), blev det en promme och en riktigt super god middag med Frittä.
 

Mästerkocken Frida hade planerat vegetariskt, därför blev det kikärtsbiffar med klyftpotatis och tzatziki. Vattnas det i munnen på er med? Det blev nämligen så sjukt gott och riktigt bra kryddat.
Kladdkaka, glass, bananer och kiwi var dessutom toppen över i:et!
 
 
På nattkvisten (kan man säga så?) så spelade vi dessutom in en podcast (en inspelning där man i princip pratar om vad som helst), vår handlade om allt från döden till koreanska adoptivpäron.
Skruvat men sjukt kul!
 
En klockren superbra helg med andra ord!
Tack och god natt :)
//Erika
 
 
 

Måleri

2013-02-02 / 14:17:17

Kommer ni ihåg frågetecknet jag har på väggen?
 

Det ska nu få sällskap (dock på andra ställen i läggan) av ett @ och tre punkter.
Vem vill ha tråkiga saker på väggarna liksom? ^^
 
Men först var de vita, bleka och tråkiga...
 
 
Men målades genast röda...

 
För att igår få sina detaljer dit målade.
Det var verkligen super duper kul. Pyssel<3
 
 
Nu ska de bara upp på väggarna på ett eller annat sätt.
Något som saknas i läggan är ett utropstecken.
Så råkar någon veta vart jag kan hitta ett utropstecken i trä, hojta!
Please!
 
Hoppas ni får en fortsatt härlig lördag.
Själv ska ja på maskerad... high school maskerad ^^
//Erika
 
 

Valio - Kvarg

2013-02-01 / 20:21:32

Shit va svårt det är att stå emot sötsuget när det väl kommer.
Därför är min plan inför nästa vecka: KVARG.
Jag har köpt 3 olika sorters kvarg för att lindra mitt behov till socker. Egentligen tror jag det handlar om att jag inte äter mig tok-mätt och blir därför sugen på något sött.
 
Men detta ska alltså åtgärdas med bra måltider och kvarg.
Med start idag.
 
 
Valios kvarg är ganska nytt och smakar vanilj (äkta svarta prickar!).
Riktigt god faktiskt och bra mättnadskänsla.
Jag ger den: ∞∞∞∞ (4/5) konsumåttor.
 
 
Ha en fin fredag!
//Erika
 
 
 
p.s Näe, riktigt så nyttig är jag inte.
Det är ju trotts allt fredag = GOOOODISSS!

 

RSS 2.0