Visualisering och inlevelse

2014-11-21 / 00:26:25

Wiho! Kan med sanningens tunga säga att jag haft en riktigt bra vecka. Den började med kortspel med Olle, Magnus å Anna och slutar med fika med Tove å Elin samt bartendrande på Kåren.
 
Anna har förresten en katt som heter Alsan, galen i katter som jag råkar vara kunde jag inte låta bli att ta x-antal kort som kan ses nedan. :D
 
 
Vacker katt minst sagt!
 
Men snart nalkas en efterlängtad helg. Ganska skumt hur vi människor lever ibland va? Som det där dataspelet när man har en boll som studsar mellan väggar och en självstyrd platta.
Är vi små studsbollar? Som studsar mellan helgerna?
 
Vi sätter oss i soffan på fredagskvällen och pustar ut för att vi klarat av en lång arbetsvecka och ser framemot en ledig helg. Tänker vi då på att vi faktiskt lever under veckorna också? Ja menar det är ju inte som ett dataspel där vi kan "spara liv" för att sedan använda dessa liv efter vi är klara med vårt arbetsliv. Pause knappen finns tyvärr inte, inte heller kan vi spola tillbaka eller spola framåt. Det här med att leva i nuet är en konst minst sagt.
 
 
_________________________________________________________________________
 
MEEEEN det var inte det jag skulle tillägna det här långa inlägget till.
För i tisdags hade jag återigen träning. Pole Dance steg 3. Det är betydligt svårare än steg 2 och tricken avancerar. Jag har svårare att tro på att mina armmuskler går att lita på och dragningskraften till jorden känns starkare än någonsin. Vad gör man då?
 
Vad gör man när träning känns jobbigt och man vägrar ta i så mycket som man faktiskt kan? Det är då jag motiverar mig själv genom visualisering och lever mig in i en fantasi för att klara av ansträngningen. Jag tror att du kan göra detsamma.
 
När jag var runt fjorton år hade jag en tung låda som skulle förflyttas från hallen till ett bord i vardagsrummet. Min bror Marcus fanns i närheten och jag bad han om hjälp för det var ju faktiskt enklast att skylla på att "Jag orkar inte" och fråga honom om hjälp.
Då sa han till mig "Du får en chokladkaka om du bär lådan till bordet". Erbjudandet var för bra för att stå emot och jag tog tag i lådan som var riktigt tung, men denna gång orkade jag bära den till bordet. Jag minns att Mackan sa något med att "Du ser, med lite motivation går det mesta".
 
Jag minns inte om jag någonsin fick den där chokladkakan (*host host*) hehe, men poängen var solklar. Med rätt motivation så kan man klara lite mer. Min och din motivation idag är kanske ingen chokladkaka men det kanske är något annat? Kanske behöver det inte ens vara materiella ting, utan bara en tanke?
 

Pole dansen i tisdags var svår. I väldigt många veckor har jag kämpat med många trick, många gånger har jag "gett upp" för att jag "faktiskt har jobbat en hel dag" för att "klockan är faktiskt åtta på kvällen", många gånger har dessa påståenden även varit sanna till min orkeslösa kropp, många gånger har det varit andra förklaringar som för lite energirik mat som varit boven.
Just den här tisdagen var lite annorlunda, jag hade energi.
Men lik förbannat var det vissa trick som inte tog sig i  mål. Det var då jag sa till Fia (min tränare) "Dom här tricken funkar inte psykiskt för mig, jag spärrar mig själv, kan inte du visualisera något för mig så fixar jag dom".
 
Det är YTTERST sällan som orden "Jag kan inte" hörs ur min mun nu för tiden. För mig är de orden som gift som sprider sig och förpestar varje liten rörelse, jag vet att jag kan, jag vet däremot inte hur jag tar mig dit. Därför bad jag Fia om hjälp för även om rörelserna kan vara rätt så kanske inte energin och viljan finns.
 
Fia sa därefter "Okej, på den här sidan om stången så brinner det, du får inte nudda golvet på den här sidan". Hjärnan och fantasin satte genast igång och visualiserade eld på golvet, inlevelsen gav mig rädsla. För att visulisering ska fungera måste man nämligen gå in i känslan. Vilken känsla förknippas med eld? Att nudda eld? Att bränna sig? Jo rädsla.
Jag spelar alltså på känslan rädsla för att klara ett trick. Mina händer rörde stången, jag gick två steg. Tog tag i stången med båda händerna för att kasta mig in i en "Jamilla snurr", MYCKET riktigt gick det mycket bättre den här gången och snurren fick mer liv. Viljan var tillbaka.
 
Självklart behövdes mer teknik och fysik ändå, men med lite mer vilja så tror jag att man klarar lite mer. Jag säger inte att "Om det funkar för mig så funkar det för dig" men jag tycker att det är värt att prova. Självklart vet jag även att varför jag troligen är ganska orkeslös på mina pass är nog för att jag jobbar fram till träningen och tar mig inte tid till att käka något emellan. Men mja.. ändå vill jag påstå att ibland behöver man visualisera och leva sig in i en situation för att orka lite mer. 
 
 
Prova det nästa gång du gymmar/tränar/går/ska hinna med bussen, och hojta gärna sedan hur det gick.. så får vi se ^^
 
 
Ha det fint så länge!
//Erika förespråkare för visualisering och inlevelse
 
 

Pyssel - You need it

2014-11-16 / 21:03:12

Det här med pyssel har nog alltid funnits i min värld. Jag som yngling kunde nog (vad jag fått berättat för mig) sitta väldigt länge och pyssla med en å samma saker en längre tid. Fantasi och kreativitet går ju lite hand i hand och fantasi har jag aldrig haft en brist av.

Kanske just därför har intresset fortsatt? Att pyssla är förresten något jag rekommenderar alla att göra. Det finns verkligen inget mer avkopplande än att låta kreativiteten flöda, att se penseldragen forma linjer, att limma ihop något, forma i ståltråd eller vika en fjäril.
 
Men pyssel kan komma i andra former än vad jag räknar upp här. Din form av pysslande kanske involverar att spika ihop ett hus? Baka en kaka? Skruva ihop senaste möbeln från Ikea? Laga en god måltid? Eller kanske lösa ett korsord?
Saker som man måste koncentrera sig på, stänga ute all annan verklighet för att förverkliga sin vision.
 
En (förhoppningsvis) avkopplande stund där kreativiteten får flöda på olika sätt.
 
 
Mmh.. Pyssel finns i olika former. Idag tog jag och gjorde om min föränderligatavla t.ex. Denna gång blev det ett hus, fjäll, skog och gräs. Inte alls bearbetad eller seriöst gjord. Men jag är nu mästare i streckritning :D
 
 
 
Mmh, som det kan gå.
Nä nu blire till att slurpa i sig sista koppen té minsann.
 
Ha de!
//Erika
 
 
 
 

Pyssel

2014-11-16 / 15:53:00

Det tar sig, sa mordbrännarn.
 
 
Självklart kan jag inte göra ett brunt pepparkakshus eftersom det skulle skära sig mot resten av min inredning (kan inte förstå att jag precis skrev den meningen, men it's true). ^^ Därför blir mitt hus rött med vita kruseduller. Kommer bli kanonsnyggt när det är klart vill jag lova.
 
Min söndag har varit perfekt. Varit ute på Ikea å käkat kyckling med Shielo och Rickard, tagit en söndagspromme (a.k.a dumgå) och druckit té å käkat torkade aprikoser. Mmh.. fint. Livskvalité på en söndag. Fattas bara en gosig katt att mysa med ^^ (Crazycatlady here I come).
 
Resten av kvällen skall spenderas med lite vettigare (läs: tråkigare) sysslor. Meeen det är okej.
 
Ha en fortsatt fin söndag!
//Erika
 
 
 

Lördagskväll

2014-11-15 / 22:52:42

Spenderar min kväll med att måla på mitt nya projekt. Ett pepparkakshus i trä! En underbar uppfinning som har målats rött, så nästa steg blir att måla vita krusiduller över hela och limma ihop skapelsen.
 
 
Underbart sätt att spendera en lördagkväll på måste jag säga (självklart är tékoppen nära till hands).
 
Ha det fint!
//Erika
 
 
 

Life begins after tea

2014-11-14 / 21:16:07

Hej hopp!
Gissa vad jag och Shielo gjorde förra helgen? Jo vi tog hem en fjärde plats i Borstmästeriets beerpongturnering. Jag menar det må ju slå mina bröders vinster i både friidrott och styrketävlingar med hästlängder? ;) 
 
Haha nä men vi hade verkligen en jätterolig kväll. Av 32 lag tog vi oss alltså till en fjärdeplats, vilket var sjukt oväntat och roligt.
 
 


Jorå, alla har vi våra färdigheter ;) hehe

Annars?
Veckan har förflutigt väldigt fort må jag säga. Denna skapelse har hunnit bli fulländad t.ex:
 
 
Lagerhaus är ju helt fantastiskt så jag slog till och köpte mig en vykort och en ram. Men då budskapet inte passade mig, bestämde jag mig för att ändra det lite. Trälim och ett jädrans pysslande med småååå pappersbitar var ingredienserna i denna trevliga kreation.
 
Har även försökt mig på en ny frukosttradition med fjällfil, blåbär och Paulúns granola. Känns som ett nyttigt sätt att börja sin morgon istället för mackor. Förhoppningsvis fortsätter traditionen till nya höjder.
 
Så avslutas ännu en trevlig vecka. ^^
 
Ha det fint så länge!
//Erika
 
 
 

Veckoslut

2014-11-07 / 21:14:18

En sådan arbetsvecka som har passerat. Om jag skulle beskriva den med ett ord skulle jag säga: äggröra.
 
Ni vet, det är halvgott... man blir besviken för att den inte smakar något men samtidigt blir man mätt och kanske kanske har man druckit en god kopp té till vilket lättar upp.
 
Ungefär så har min vecka varit, upp och ned.
Men Shielo och jag började veckan riktigt bra med frukostbuffé. Fantastiskt vad den bruden har bra idéer. Himla fint. Vi gick på Charm, betalade 72 kronor och åt.
 
Jag kände mig precis som Rudolf i Sunes Jul. Hur mycket ska man behöva käka för att det skulle va värt 72 kronor? Så jäkla svårt ska de väl inte va??
Sagt och gjort, har betalas inte 72 spänn utan att det ska va värt!
 
Här kommer uträkningen (tro mig, jag var mätt tills kvällen nalkades):
 
3 frallor - 10 kr
2 skinkskivor - 3 kr
2 små melonbitar - 1 kr
3 vindruvor - 1 kr
3 småpaket smör - 6 kr
1/4 dels muffins - 3 kr
2 glas juice - 3 kr
1 té kopp - 3 kr
1 apelsinklyfta - 1 kr
 
= 31 kr + 25% i moms = 38,75 + 60% i bruttovinst = 62 kr.
 
Aaahh.. så nära men ändå så långt borta.
Magen var full och 10 kronor kvar till målet. Jädrans osis.
Men väl kämpat fortsatte veckan i sin fina bergodalbana mot helgen.
 
Å här är vi nu med facit i hand. En del av oss har haft en fantastisk vecka med löneförhöjning, älgfilé och otäppt näsa medan andra går med trasiga skor, spräckt sin nya iphones skärm och sparkat in lilltån i dörrn.
Hur som helst så är vi nu i mål med vår arbetsvecka och kan förhoppningsvis njuta av en ledig helg.
 
Det ska göra, och tro mig, den kommer vara helt äggrörsfri ;)
 
Ha dee!
//Erika
 
 
 

AW, Halloween & 2000 Egopics

2014-11-03 / 23:41:34

Några fina dagar har passerat minsann.
 
Lunchat med Shielo på Espresso House, upptäckt drycken Snapple (supergod) som har riktigt kreativa lock:
 
 
Älskar verkligen när företag gör något nytt och kreativt med sina produkter. Humor är den bästa kryddan. Önskar att jag själv någon dag får kläcka den kreativa idén till något företag.
Eller så kanske jag gör om den önskan till ett mål? Hmm... något att tänka på.
 
På onsdagskvällen körde vi iaf rundpingis med en del av personalen. Riktigt kul att varva jobb med att socialisera sig med resten av crewet:
 
Men vår fredag spenderades med att bygga upp Valhall till att bli Halloweens mittpunkt. Shielo kläckte nämligen ur sig idén att göra om Valhall då vi förväntade ungefär 600 gäster. Sagt och gjort:
 
 
Fredags outfit (Haha ja, jag tog seriöst en outfit-bild. Det är okej)
 
och en fredags-selfie kommer häääääär. Ingen hejd på eländet!
 
Men här kommer en bild på en annan brud. Fina Malin!
Lite Mona-Lisa feeling på denna bild tycker jag minsann. ^^
Var nämligen ute på en AW med Malin på Invito på fredagskvällen. Jättetrevligt minst sagt. Beställde bland annat världens godaste drink.
Jag: "Jag är inte super förtjust i kaffe, vad rekommenderar du för varm drink då?"
Bartender: "Jag kan göra en ny drink till dig med oboy, baileys och cointreau"
Jag "Åh superschysst"

5 min senare.
Bartender "Du vi hade ingen oboy, men kockarna gör choklad från grunden till dig".
Alltså servicen på Invito. Helt fantastisk. Detta resluterade i en sjuuukt grym drink som smakade som flytande kladdkaka i princip. Otroligt mäktig men perfekt efter en god middag.
 
 
HALLOWEEEEN.
Att klä ut sig kan väl vara det roligaste som finns? Det tycker i alla fall jag.
Men vill skicka ett varm tack till Reza som hoppade in som bartender denna lördag, då det var nära att jag hade fått hoppa in själv. Grymt snällt.
 
Hade tagit med mig min gamla balklänning hemifrån. Någon som minns den?
 
 
Ungefär fyra år senare såg jag ut så här:
 
 
En bra kväll med mycket folk! Ca 600 inlösta.
 
En fin helg tog sitt slut. Söndagen var dock bäst med scones och bästa morgonen.
Men måndagen hade även den sina ljusglimtar.
Vy över Svallet 09 på morgonen, fick en liten uppenbarelse varför jag bor där jag bor. Vacker, även om bilderna kanske inte är helt rättvisa.
 
 
Men se där!
Kors i taket, jag har satt upp en tavla!
Äntligen hänger den på väggen ;)
 
 
Jorååå så atteee... fin vecka som tar sin början.
 
Ha dee!
//Erika
 
 
 
 

RSS 2.0