Filmtajm

2015-04-12 / 21:31:04

Ungefär en till två gånger i veckan ser jag på film. Det är lite lyx för mig då jag vet att jag slösar bort ca 2-4 timmar av enbart sittandes, stirrandes på en dataskärm lyssnandes på en fiktiv historia som spelas upp av människor som går in i karaktärer och får betalt för det.
Ett trevligt nöje med andra ord.
 
Dock slösar jag nog bort mer tid på min kära telefon, men det är en annan historia.
 
Denna vecka spenderade min hjärna tid på att registrera filmerna Elizabeth 1, Elizabeth the golden age och Wolf of Wallstreet. Sååå bra. Älskar dom allihop.
 
Elizabeth (båda) - Handlar om Elizabeth den första av England och hennes regeringstid på tronen. Hon var dotter till Henrik den åttonde och Anne Boleyn (en av Henriks 6 fruar och som han sedanmera begärde skulle halshuggas pga kunde inte ge honom en manlig arvinge - Parterapi var det icke tal om). Känd som jungfrudrottningen regerade hon England under hela sin tid på jorden, utan någon som helst man vid sin sida. En av anledningarna var att om hon hade tagit sig en man så hade hon varit tvungen att ge makten till honom.
Fatta? Stark kvinna! Vi talar alltså om 1500-talet. Om tiden vi lever i nu är skeptsika till kvinnor vid makten, hur var de inte då? Men närå, Elizabeth bah "Ain't listening to that crap" och körde sitt eget race. Beundrar denna kvinna och kvinnor som henne, kan tänka mig att det inte var lätt.
 
Wolf of Wallstreet - Har jag såklart sett förut, men handlar om en man som tog sig från botten till toppen inom börsmäklarbranchen. Helt galet urspårad film om ett gäng grabbar som har för mycket pengar. Men den får ändå mig att gå igenom kontaktlistan i min telefon för att kanske hitta någon med säljegenskaper och kontakter som skulle kunna lyfta även mig till dessa höjder. Hua! Säljprocessen är speciell minst sagt.
 
 
Tänk vad filmer kan inspirera?
Så efter dessa timmar har gått och solen har sagt god natt och jag sitter där och undrar vad klockan är. Så känner jag ändå att det var ganska värt?
Inte Erika-13år värt, som klippte ut Johnny Depp i röda bokstäver och satte på min garderobsdörr.
Men Erika 23-år värt, med ny inspiration att ta sig längre och att försöka nå högre mål. Känns som en osynlig high five medan någon skriker ljudlöst "Nu jääävlaar".
 
//Erika
 
 

Påsk

2015-04-09 / 23:44:19

Oh ack du härliga påsk, varför tog du slut?
Lite dålig planering där Jesus... kunde väl ha väntat nån dag till med att återuppstå? En röd dag till hade inte gjort ont. Skämt å sido, men en röd måndag i månaden hade varit kanon!
Synd bara att ledighet gör mig till en zombie. Ska tydligen jobba jämt ja för att inte hamna i en trött-svacka. ^^
 
Men hörrni! Påsken har ju flygit förbi som en käring på en kvast!
Det har hunnits med en hel del.
Började men en rolig biltur från Östersund till Strömsund med Serena - De tajma vi ju bra hörrö!
 
Torsdagen som därefter följde efter onsdagen, blev det mkt bakning: dadelbollar å en räkcheescake. Å massa brorsbarnsbus med Nova, Lucas och lille Jonathan i ett stycke påskhatt.
 
 
 
Men resten av mina dagar spenderade jag på sjöar runt om nejden.
Första tävlingen blev i Rudsjö, snöyra som heter duga!
Blev 270 gram och ett vinställ rikare, innan middag hos morfadern. Trevligt!
 
 
Lördag = Tävling i Flykärn. 600 gram, inget pris. Men napp mest hela tiden, dock bara små abborre. Bästa känslan gav dock (troligen) en gädda, som ryckte riktigt hårt och tog med sig krokn. Inte lika kul. Men rycket är så grymt härligt.
Hur som helst så vann morsan interntävlingen denna dag på sina 1,6 kg.

 
På kvällskvisten blev det jag, Linnéa, Johan, Erik, Ulf å Samuel som slog våra kloka huven ihop och hade en kanonkväll! Riktigt kul att få träffa allihopa igen, lyssna på härliga dängor och skratta!
 
 
 
 
 

Söndag! Vi begav oss till Kakuåsen bortom Hammerdals horisont.
Jag, Mackan å daddYo satte oss på helt olika ställen på hela sjön, men de var svårfiskat denna fina dag.

T.ex. så äre ytterst sällan du får EN stor mört, släpper ner reven och det blir dött? Det händer liksom aldrig. Men såklart så händer det mig.. Slö fisk! Förutom ett gäddryck! Rriktigt synd att jag inte fick upp den denna gång heller..
 
Ca 490 gram men inte är ja bitter! Vann ett kortfodral å en tischa. ^^
 
Under familjemiddagen fick vi besök av rådjur! Himla klokt djur, som tog sig friheten att smaska i sig lite fågelfrö. Vem gillar inte lite nötter på tillvaron liksom?
 
 
Måndag och min sista dag. Spenderas självklart på isN!
Mindre pimpeltävling och mackgrillning! Perfekt avslut på en perfekt helg.
 
Glad Påsk i efterskott!
//Erika
 
 

RSS 2.0