Filosofi

2015-03-29 / 23:02:15

Mitt favoritämne på gymnasiet.
Jag riktigt längtade till dessa lektioner eftersom det inte fanns något riktigt rätt eller fel. Jag ansåg att det inte finns något annat ämne där hjärnan får vara helt fri och avslappnad i sin egen kreativitet. Logik är tragik i en filosofisk värld. Det är just därför du aldrig får slå ner en idé vid idéspån, logik är tragik.
 
En bild klistrade sig fast vid mitt minne från filosofilektionerna. En bild av människor vid en tegelvägg, människor som tittade åt samma håll fastkedjade. Ingen visste vad som fanns på andra sidan tegelväggen, men man antog att där inte fanns något eftersom logiken sa att man bara kunde titta rakt fram. Något liknande föreställde bilden i alla fall.
 
Idag har två händelser fått mig att filosofera.
Regnet öste ner idag på Sundsvallsgator. Jag gick ner till Coop i mina borde-kastas-skor, NY-keps, regnjacka med lite mascararester nedanför ögonen sedan gårdagens bravader. 10 meter från ingången till min kära affär såg jag en tiggare stå. Han hade mössa och filt på sig och försökte ta kontakt med alla som gick förbi. Även om jag inte alltid ger något så ger jag alltid ett leende och ett hej, det är det minsta.
Mannen hejade tillbaka med ett leende.
 
Tiggeri har varit ett stort diskussionsämne länge nu. Hur tiggeri borde förbjudas och hur de organiserar sig som om det vore något negativt. Jag vill kräkas på dessa åsikter, fullkomligt spy ut all galla jag har i min magsäck på dessa åsikter. Alla får självklart tycka vad man själv vill (yttrandefrihet osv - även om det ALDRIG är en rättighet att kränka en annan människa) men jag kommer spy. Så ni vet.
 
Hur som helst. Tiggeri.  Varför ens tänka tanken att förbjuda det sista man kan göra? När skyddsnäten inte håller och mänskligheten står på prov?
Att den är organiserad? Är det ens ett problem? Tro mig, hade jag varit tiggare så hade jag gjort allt för att få alla att samarbeta och organisera människor för att få ut så mycket som möjligt av de få slantar som trillar in. En familj är en organisation. Jo jag är även medveten om att i vissa fall finns det organiserad brottslighet bakom (säger någon iaf), det är synd, men i det fallet är det fortfarande inte tiggarna som bär skuld om de utnyttjas.
 
Min andra händelse idag var filmen Interstellar (inga spoilers) - Som handlar om hur jorden är på väg att gå under och vad man gör när detta är på väg att hända. Hur kärlek är det enda som inte påverkas av tid och rum även när döden inträffar, då man fortfarande älskar människor som inte finns bland oss längre. En för övrigt riktigt bra film som ni borde se.
 
Vad har då dessa händelser gemensamt?
Världen är ganska sne om man tänker på det. Vi gör chiapudding på mandelmjölk med 32 kroners vaniljpulver. Vi sitter med vår dator, mobil, padda, bläddrar från Spotify till ett roligt Youtubeklipp till att like-a en väns inlägg på Facebook. Vi tar oss till jobbet varje dag i vårt lilla samhälleliga hamsterhjul utan att titta bakom tegelväggen.
 
Allt det här gör jag. Idag, igår, imorgon. Det är inget fel med det. Utan samhället och dess lagar och regler skulle inte den värld vi byggt upp idag fungera med struktur och logik.
 
Vad händer om världens ledare skulle meddela att världens resurser inte räcker till? Att vi i väst måste dela med oss. Att vi måste gå bakåt i tid för att kunna gå framåt? Snegla bakom tegelväggen?
Vad hade du gjort då? Om tiden gick bakåt och ditt vardagslyx plötsligt blev årslyx? När din frukost består av havregrynsgröt utan sylt och din dag består hårt arbete eller tiggeri för att få mat på bordet?
 
Kan det vara så att världen som vi ser den är fylld med vanor vi egentligen måste bryta en dag? Att kärlek till världen och till varandra är vår överlevnadsinstikt?
 
Inget är rätt eller fel i filosofins värld. Det är just därför den är så spännande att utforska. Så nu sitter jag här och skriver på min 3000 kronors dator. Jag har druckit många koppar té, där vattnet har kokats i fyra minuter som känns som tio. Jag har redan klagat några gånger på hur seg min dator är, att radion i Spotify funktionen aldrig spottar fram några bra låtar och jag suckar över tiden jag måste gå upp till jobbet imorgon.
 
Visst är det spännande? Mitt lilla hamserhjul till tegelvägg.
Mina vanor som någon annan drömmer om.
Vi kanske ska ta någon minut och vara tacksam du och jag och dela med oss. 
 
//Erika
 
 

Helgjox

2015-03-29 / 13:54:00

Häj häj häj!
Här kommer en redogörelse för min helg. Gårdagen började med ungefär 30 stycken smörgåsrån med gräddfilssmak (jag får inte nog) samt några dadelbollar o massa té. Satte mig därefter på min vita springare och cyklade ner till Iron Works i snöslask.
Bästa träningspasset! Fick tipset av CJ att börja med tunga vikter och minska istället för att köra tvärtom, vilket var ett kanontips.
 
Sen bar det iväg å käka på Tandoori med vänner. Det blev en trevlig kväll minst sagt!
 
 
 
 
 
Det är sällaaaan jag lägger upp outfit bilder. MEEN jag blev så nöjd över detta. Ni vet när man går fram till spegeln, tittar lite snett så där och synar uppifrån å ner å ger sig själv en klapp på axeln?
(Mackan å Tobbe - Märk väl mina muskelarmaaarrr, klår er i armhävningar. LÄTT)
 
 
Vi brukar prata om det på dansträningarna. Hur och när man tar i lite extra på träningarna. Inom Pole, vill man känna sig ganska självsäker, bekväm med sig själv, snygg! Därför brukar det alltid ge en extra boost om man just klär upp sig, fixar sig, gör sig "utgångssnygg", just för att göra sitt allra bästa och känna sig så självsäker i dansen som man behöver vara.
 
Spännande inte sant?
Men visst känner ni igen er?
Det går ju nämligen att sätta i alla typer av situationer.
 
Trist söndag för övrigt! Trist väder... Snöyra.
Men nästa vecka väntar pimpeltävlingar och påskledighet. Vem gillar inte det?
 
//Erika
 
 

Hej hej torsdag!

2015-03-27 / 00:07:01

Phu! Snart helg. Känner att kroppen vill vila huvet och kämpa lite fysiskt på ett gym eller liknande.
Men ännu äro vi icke i mål. Kämpa kämpa!
 
Men mina mornar förgylls av chiapudding! Grymt gott måste jag säga och sjukt enkelt!
2-3 msk chiafrön och 2 dl mandelmjölk, rör om och tillsätt t.ex. vaniljpulver. Jag har tagit vaniljsocker de senaste dagarna dock...inte så nyttigt, men gott.. rekommenderar dock inte kanel eller kardemumma, då dessa tog över smaken totalt.
 
 
Nämen! Lite selfies har man ju hunnit med, tillåt mig visa upp dessa (eller scrolla ner) ^^
 

 
Tvingade med Shielo på ett hörn.
 
Men det har faktiskt varit en ganska händelsefull vecka!
Bland annat avnjöt jag, Shielo, Rickard, Andreas å Sara goda hemmagjorda hamburgare på APA i onsdags. En trevlig AW med styrgruppen från Kårhuset helt enkelt.
 
 

Å ikväll (torsdag) bjöd Kårhuset på våfflor till våra härliga medarbetare och Studentkåren bjöd på Bio. Trevligt!
 
Så nu laddar jag mina batterier för sista arbetsdagen innan helg med Sabaton i lurarna. Tänker tillbaka på min å Michelles stunder då vi kunde sitta å lyssna på bra metalmusik en hel kväll, eller när vi såg på Sabaton i Rockstad.
Denna fantastiska musik<3
 
//Erika
 
 
 

Matiga söndag

2015-03-22 / 23:25:31

Gårdagen förgylldes av Amanda, Ullis och Sanna som har på besök i mitt hem för att dricka lite vin och prata om allt som korsat våra vägar. Älskart!
Precis innan hade jag även slagit rekord i städning, diskning, dusch-smink-hårfix. 
3 timmar! 3 T-I-M-M-A-R. Tro mig det hör inte till min vardag att vara så pass toksnabb.
 
Hade även min första lektion i den nya Expresskursen. Vi fick veta att låten vi ska dansa till är Sway med The Pussycat Dolls, en tango inspirerad dans med andra ord. Kommer bli riktigt snyggt!
 
Den här söndagen då? Jo du! Den blev suverän med massa matlagning faktiskt.
Började med att göra rawchokladbollar efter inspiration från Sanna! 100% nyttigt!
 
Rawchokladbollar - Recept - sani.blo.gg
 
 
Gott gott gott! Dadlar, kakao, jordnötsmör (den nytta av märkena) samt valnötter, salt och kokos. Kanon!
 
Mer då? Jo ännu ett tack till Sanna som inspirerade mig att köpa Bönpasta. Det finns i de flesta butiker vid pastan, ser ut som pasta dessutom.. men smakar lite som blodbröd? Om ni ätit det någon gång? Lite "papprigt" med ändå helt okej, och riktigt nice med en god sås.
 
Här har jag färsk portabellosvamp med gullök och Keldas ostsås. Tillsammans blev det riktigt bra och mättande.
 Hur avslutar jag då detta nytteri?
Jao, jag slog på stort! Köpte med mig chia frön (finns på Konsum) och mandelmjölk. Blandade 2-3 msk med 2 dl mjölk och lite vaniljsocker. Har absolut ingen aning om hur det smakar, men har hört många lovord.. så förväntningarna är inte låga.

 
Mmh.. jag är nöjd.
Det har varit en tuffvecka, så jag hoppas verkligen att nästa vecka blir lugnare och mindre galen ^^
Hur som haver, god natt.
 
//Erika
 
 

Lofsdalen - Bankett - Jonathan

2015-03-21 / 01:44:28

Stor uppdatering kommer här! Shit pommes, det har ju hänt massor!

Jag, Ullis, Pontus och Amanda var uppe på norra berget en solig söndag. En riktigt härligt må ja säga!
 
Men mer saker än så har ju faktiskt hänt, dessa veckor. Vi har bland annat haft Jäger event på Kårhuset (ett välbesökt sådant).
 
Jag och Tove har spelat Bingo! Min första gång. Kika! Så sjukt nära miljonen. Det kändes som om när man är på pimpeltävling och tappar den största baddaren i håle, man slänger sig ner med barhännran i kallvattne och känner stjärtfenan mellan fingertopparna. DEN känslan är inte rolig. ^^
 

En veckas fjällsemester har jag även hunnit med. Det var en grym vecka!
Päron och vänner i stugan. :)
 
Lyckades fånga Bonsai på bild efter mycket om och men.
 
Sveg levererade<3
 
 
Slalom<3 Outfit efter hastighet i åkandet. ^^
 
Lite skidor på längden blev det dessutom!
 
Lofsdalen visade sig från sin finaste sida. Hit ska du åka om du älskar vackra vyer, oälskar köer och känner att de här med snö är din grej. Vackert, njutbart och avkopplande!
 
 
Min sista lördag på semestern firades med Elin och Emmelie på Oscars. En riktigt trevlig kväll!
Dagen därpå spenderades i solen. Sudoku, té iklädd rött läppstift.
 

 
Måste även ta tillfället i akt att visa min vidareutvecklade blomma! :D
 
Jorå, det händer grejer ^^

Shielo har också visat sig från sin bästa sida i veckan :D

 
 
Min gårdag spenderades på Kårhuset i hela 14 timmar. Jag var nämligen sittningsansvarig för SAAMs bankett. Det innebär en hel massa planering, delegering och tankeverksamhet.
Det var riktigt roligt med andra ord, vi var en riktigt härlig klunga med positiva människor som körde rent och härligt teamwork! Grymt kul!
 
Det kändes dock i fötterna idag ^^
 
 
Någon som såg solförmörkelsen idag förresten? Jag som trodde det skulle bli kolmörkt blev ju lite besviken må ja säga. Men att ha "eftermiddagssol" på en förmiddag var ju också coolt. ^^

 
 
Men hörrni! Jag har blivit FASTER igen! ÅÅh jag kan fortfarande inte riktigt förstå det... Men härliga Mackan å Malin har fått en till son, vid namn Jonathan<3 Det skall firas! :D

 
 Ha dää!
//Erika
 
 

RSS 2.0