Superblod Måne och té

2015-09-29 / 20:57:18

Ställde klockan på 04:15. Kände att om det händer så sällan så är det nog värt lite mindre sömn.
 
Det var längesedan jag kände det. Men när jag klädde på mig mitt i natten, låste dörren, gick ut och nedför vägen.. så var jag riktigt nyfiken. Nyfiken på riktigt. Man känner ju inte den känslan så ofta som vuxen, den där känslan av att göra något/se något för första gången.
Den där riktiga nyfikenheten är en härlig känsla.
 
Jag gick runt huset, kikade mot den stjärnklara himlen, tänkte att den kanske är borta? Den där månen.. den var ju inte där jag sist såg den. Skum tanke med sann. Så var den där, på andra sidan av mitt lägenhetshus. En nästan lite skrämmande känsla, att titta på en måne som annars lyser i klart i ett vitt/gult ljus.
När den nu lös orange/rött.
 
 


Det finns en barnfilm som heter "Kometen kommer" med mumintrollen. Jag minns inte hur den slutade, jag minns bara att den var otäck att titta på som barn. Känslan av att fly från något man inte kan styra över. Lite av den känslan fick jag när jag stirrade på en blodröd måne.
 
Plötsligt är jag världens minsta människa i världens största universum. Utan någon form av makt över vad som händer där ute i rymden. Man kan verkligen ha förståelse för vad man trodde förr i tiden kring superblodmånen, jag kan tänka mig att det inte var något speciellt gott omen.
 
 
Men hur som helst var den verkligen vacker. Som om man kikade på Mars.
 
Dagarna flyter på annars. Första oktober närmar sig och då utökar även vår arbetsdag från 08-16 till 08-17. Men det blir nog bra!
Idag kom jag förresten hem till en avi. Det är alltid spännande att gå till postavdelningen på en onämnd butik och se dem komma fram med ett paket. Älskart!
 
Vad som var i?
 
 
Fina Mac, Mal, Nova, Lucas å Jonathan hade skickat ett jätte fint tébrev! Gölle!
Hallon & Viol, Het sommarnatt och Marsipansmak. Supergoda allihopa men måste säga att Marsipan var spännande, har aldrig smakat en sådan smak förr.
 
Hur fint som helst, tusen tack igen<3
 
Oktober blir en bra månad för övrigt. Helt övertygad (peppar peppar ta i trä). Mest för att alla helger är planerade, varenda en av dom samt att jag läser en bra bok just nu (se föregående inlägg).
Nu till helgen har gobrudarna Amanda, Sanna å Ullis flurat ihop någe!
Det är en överraskning och den enda ledtråden jag har hittills är ordet "Röd". ??
 
Nån som har en gissning? Spännande minst sagt! Någon månlandning blire nog inte dock, trots att den faktiskt var röd... ;) Ska hur som helst bli superkul!
 
 
Så snart kickar onsdagen igång!
God natt!
 
//Erika den magnifika (skojjaa....jante osv) ;)
 
 
 

Löning!

2015-09-27 / 13:28:37

Till Erika. Grattis på löningsdagen. Önskar Erika.
 
 
Har ännu bara hunnit läsa några sidor men den verkar väldigt bra hittills. Djup och bra. 
Å jag kan såklart inte låta bli att bli lite starstrucked när detta kom upp på Insta:
 
 
^^
 
Var även på möte för Tjejjouren Skogsrå i torsdags och planerar att joina nästa torsdag igen. Ska bli väldigt kul att lära känna dessa brudar samt få hjälpa till så gott man kan för en bra orsak.
 
Men idag är det en solig söndag. En söndag som doftar té och som är stämplat med "Vanderpumps Rules" vilket är en reality-serie på trean som mina ögon inte kan slita sig från.
Senare idag ska jag ta mig till fina Malin för att hälsa på The Hasselmalms. Tänk vilken frihet det är med bil? Love it! 
 
Ha de gött så länge!
//Erika
 
 

Hello!

2015-09-23 / 20:31:13

Oh du höstiga september. Regn och té. Älskart!
Varje dag som ger regn, tänds det ett litet leende faktiskt. Konstigt men sant. Kanske är det så att jag associerar regn med mysiga innedagar? Mycket möjligt.
 
Har hunnit bli ett år äldre dessutom. Känner mig inte en dag äldre än 23 måste jag säga, men ändå blev jag visst 24 år nu i veckan. 
 
Minns ni när man gick i lågstadiet och tyckte att dom i högstadiet nästan var vuxna? Eller dom i gymnasiet?? Hua! Dom var gamla. Man kan ju undra hur en sjuåring ser på mig idag?
Näråå ja e ju ungdomen själv. Nästan. ^^
 
 
Helgen blev lugn för mig annars. Men jag förgyllde den med banan och jordgubbsmackor. Tro mig, det är en hit! Även om det kanske inte låter som det ;)

 
Men jag är ju inte den enda som fyllt år! Brodern Mac har fyllt och andra brodern Tobz fyller snart år med. Men brorsdottern har även hunnit fylla år.
Eftersom jag inte kunde vara på plats, så kände jag för att göra något annorlunda. Så varför inte göra en knasig video? Självklart!
 
 
Kan nog även bli min Halloween-sminkning. ^^ (notera det oplanerade frågetecknet på kinden).
Väldigt kul och uppskattat!
 
Snart tar oktober vid. En månad full av planerade aktiviteter.
Ser verkligen framemot det.
Men november ska bli spännande med, då jag kör mitt första pass på extrajobbet Casino Cosmopol i garderoben den 6/11. Kom och säg hej!
 
//Erika
 
 

Woop Woop!

2015-09-11 / 22:24:42

Nu må ni ju gå in å gilla Kaltes Grafiska på Facebook. Eller ta å gå in på Kaltes.se och kika runt. 

Har du någon trycksak du skulle vilja göra? Eller kanske kuvert till företaget? Eller dekaler till bilen? 
Hör av dig: 
Erika.o@Kaltes.se
070-6188508 


Visitkort

2015-09-08 / 22:35:44

 
Allting blev plötsligt lite mer verkligt.
 
 
Apropå Apröra så levde jag förresten lite risky under gårdagen då jag käkade BÅDE clementiner och blodpudding. Eftersom en annan bör akta mig för järn (spec i kombo med C-vitamin som gör att kroppen tar upp järnet bättre), så var det lite living on the edge style igår.
 
Men livet är ju fullt av risker, så jag får leva med det helt enkelt ;)
 
//Erika den järnrika.
 
 
 

v.36

2015-09-07 / 22:34:57

När jag tänker tillbaka på veckan som har förflutigt, så kan jag inte riktigt smälta den. En del av min hjärna vill säga "Nä men allt är normalt, inga konstigheter" medan en annan del "Woooow! Vad hände där!!". Jag kan helt enkelt inte smälta/acceptera att förra veckan var extraordinär.
 
Men låt mig börja från början.
Något jag tänkt på en längre tid gjordes om till ord i slutet av juli. Jag hade bestämt mig för att säga upp mig. Jag ringde tre samtal, skrev ett mail och beslutet blev fakta skrivet genom sans serif-bokstäver och uttalat ur min mun genom en elektronisk telefonenhet.

Därefter gick veckorna som på räls. Torsdagen på sista veckan på Kårhuset, hade jag och Shielo bestämt sig för att gå på AW. Själv misstänkte jag ingenting. Men så när vi tittade in på Invito satt dom här fina människorna där. Sneaky Shielo hade fixat det så grymt fint!Jag blev avtackad men blommor, blader, NileCity box, Sensommarbiljett och en otroligt fin kväll. Så tacksam för den <3

Åren på Kårhuset har varit otroligt lärande, många misstag har gjorts, många segrar vunna. Bäst har varit att få träffa så många vänner, ha möten och arbeta med vänner.
Jag har lärt mig otroligt mycket om mig själv, hur jag reagerar i olika situationer, att jag tar ansvar och tar egna initiativ. Framför allt ställer jag mig upp igen efter nedslag.
 
Det här med att söka jobb är inte helt enkelt heller. Tänk dig monopol gånger 100. Kruxet är att spela spelet rätt med lite tur med tärningarna såklart. Ibland hamnar man på någon annans gata och får böta i tid och energi. Men så passerar man GÅ igen och inkasserar. Ni som känner mig vet att jag innerst inne är en dålig förlorare, det krävs några andetag innan leendet kan återkomma.
 
Men då vet ni även om känslan av att få både Norrmalmstorg och Centrum, med massa hotell i sin ägo och tillslut vinna spelet. Spelplanen är stor, med många motståndare, det är inte ett enkelt spel och det tar tid. Att få jobb är som att vinna monopol.
 
Fredagen efter avtackningen, tackade jag först nej till ett jobb. Efter några minuter ringde Helena och berättade att jag fått ett jobb som Säljare på Kaltes Grafiska. Jag blev så glad och tackade såklart ja. Så många timmar, dagar, veckor som spenderats på att söka jobb var över och jag kunde andas ut.
 
Med två arbetsdagars marginal löste sig allt. Ibland kanske det är värt att ta en risk? För mig var de det även om det såklart finns många ting och många personer jag kommer sakna.<3
 
 
Så kom lördagen och jag gjorde mig i ordning för Sensommar.
 
 


Det bästa var nog att få komma till en förfest där värdinnan och jag hade träffats på flera gånger under flera år.. men aldrig träffats riktigt ordentligt utan bara i förbifarten. Väldigt kul att få träffa henne och en hel rad med fina människor.
 
Veronica Maggio, Style of Eye och Maskinen gjorde kvällen.


Maskinen må jag dock säga var lite vassare ;)

Måndagen kom och jag gjorde min sista dag. Vi åt världens godaste morotstårta, jobbade och när dagen var slut blev lite sorgligt att säga hej då speciellt till bästa kollegan Shielo. Vi har ju gått igenom det mesta på dessa månader vilket har varit bergodalbana av händelser, med det har varit spännande och givande att få gå igenom det med henne.
 
Tisdagen kom och det blev en spännande första dag, då jag och Helena for till Sthlm för utbildning.
Utsikten från mitt hotellrum. Fantastisk start måste jag säga, få en kanonutbildning och många tips inom sälj och samtidigt få bo på hotell, käka god mat och umgås med trevliga branschkollegor.


Inte för att göra er avis eller så...men fyra rätters helt gratis. Love it. Måste få rekommendera Sigtuna Stiftelse, ni kommer inte bli besviken.

Därefter bar det iväg hemmåt. Till ett nytt kontor:

Det känns väldigt bra att få joina dom här härliga människorna på Kaltes. Jordnära människor som gör det lilla extra i vardagen. Ser framemot att få vara en spelpjäs i denna organisation.
 
Men vad hände sen? Om inte att jag tog och köpte bil! Brorsan hittade en bra på blocket, så jag slog till efter lite provkörning. Måste säga att det är väldigt individuellt hur man gör köpbeslut.. (det är det jag älskar med säljprocessen), själv pressade jag säljaren tills han sa något negativt om bilen. Förnst då kunde jag köpa hans positiva argument om den, medan andra hugger på andra saker.
Väldigt intressant enligt moi.
 
Skåda min Skoda!
 
 
Det är en väldigt fin och söt bil, med sina svarta fälgar. Ett hårt skal, med ett mjukt inre.
En perfekt bil för mig.
 
 
Så började min första vecka på resten av mitt liv.
Inte så konstigt att min helg bestod av ingenting, va? ^^

//Erika

 
 
 
 
 
 

RSS 2.0