Höst

2016-08-30 / 20:05:33

En del vill inte se vad som komma skall. Men höstens kalla vindar visar jordens rätta kurs, trots förnekelse. Men även om detta innebär kallare tider så står hösten för framtidens intåg. 

Dagarna från sensommar till höst är nog årets snabbaste, eller vad tycker ni? Personligen är jag helt över sommaren. Jackorna är framplockade och jag sneglar mot mössor och vantar. Höst är lika med nystart, levande ljus och té. Helt fantastiska saker med andra ord. 

Försöker tänka tillbaka på alla mina höstminnen. Förutom min födelsedag som råkar befinna sig i september, så finns det många minnen att tänka tillbaka till. 

Första dagen i skolan. Ettakluddare, nervös men väldigt peppad. Hedenvinds blåadörrar som öppnades, bänkpapperet som lades ned i bänken, min lärare Clary. Minns speciellt när vi skulle lära oss skriva ordet "och", hur ologiskt jag tyckte det var.. Konstig stavning. ^^ 

Första dagen, varje år fötterna skulle ta sig till skolan. Hur solen värmde den våta daggen i gräset medan stegen förde mig mot skolan. Snabbaste genvägarna såklart. 

Att börja sjuan (shit va pirrigt att gå genom korridoren på Vattudal), att börja gymnasiet och slutligen universitet. Skolan är väldigt förknippad med hösten helt enkelt. Nystart, nya kurser, nya ämnen, nya lärare m.m  

Nu när jag tänker tillbaka så är väl hösten den enda gången på året som det verkligen har varit en konkret start? Att börja en ny skola eller liknande.. Kanske är det därför den varit så förknippad med nystart för mig?

Hur som, älskar hösten för det. Nystartskänslan och tét förstås. Icke att förglömma ;)  

Även om känslan inte håller i sig allt för länge, så borde man definitivt dra nytta av den. Kanske börja en kurs? Läsa en ny bok? Fästa blicken på de gröna löven som sakta färgas orange? 

Höstliga hälsningar
//Erika 

Lördagslåt'N

2016-08-27 / 11:09:39

När man ändå ä inne på å tipsa.
Dagens partylåt, som jag snart lyssnat sönder:
 

Restaurangdagar

2016-08-27 / 11:07:48

Hur spenderar man sin torsdagskväll på bästa sätt? Jag spenderade min med Malin, min kära brorsfru!
Vi käkade på Kung Loui, vilket jag hört bra saker om. Älskar när smaklökarna får en ny kombo att ta sig an. Detta var garanterat det!
 

 
BAM! Pizza med löjrom, färskpotatis, dill, nån sås och rödlök? Funkar detta? Ja men faktiskt, även om jag inte skulle käka samma pizza igen så var den spännande och god. Grymt fin deg (älska kanter!) och bra råvaror. Det fina var även att vi kunde sitta ute, även om hösten har börjat sitt intåg, blåste det ljumna vindar i Svallet.
 
Därefter gick vi vidare till Innergården för att avnjuta Nutella Semifreddo. MÖÖMS.
 
Fantastiskt gott och i bästa sällskapet. Sjukt roligt att få sitta å prata om allt och ingenting en random torsdag i Svallet. <3
Men kvällen slutade inte här, vi gick på bio och såg Tarzan med Alexander Skarskård i huvudrollen. En oväntad film! Riktigt roligt att de inte hade gjort filmen på samma story, utan gjort om och tänkt nytt. Riktigt bra film som jag vill rekommendera.
 
En fin kväll fick sitt avslut och ögonlocken slocknade snabbare än en gepard attackerar en gasell.
 
Fredag. Efter en redig jobbdag tittade Serena, Jossan och Markus in i Svallet. Vi sågs och snackade genom en middag på Brasserie Verket. Väldigt roligt och gott! <3
 
 
 
Två dagar av Jämtlandsbesök och restauranger. Himlarns tur jag har!
 
Sundsvall och restauranger är ju ett kapitel i sig. Jossan gjorde mig påmind om att jag bott här i 6 år (shit pommes), det är ju en ganska bra tid det. Men aldrig har det funnits så många restauranger som det gör just nu. De flesta har dessutom riktigt bra mat.
När tid finns ska jag definitivt lägga in en restauranglista här. Men tills dess:Vill man äta för en billigare peng: Innergården. Dyrare: Invito. Därefter finns det alla sorter däremellan.
 
Ha en fortsatt fin helg!
//Erika

Wrap och Semelkladdkaka

2016-08-24 / 12:04:19

Vem älskar inte mat? 
Igår ställde jag mig och gjorde en vegansk kladdkaka och vegitarianska wraps. Kan ni förstå hur nöjd jag var efter att ha utfört detta? Sjukt nöjd ^^
 
Följande recept kommer inte från mig personligen. Men jag rekommenderar dem båda :)
 
 
Vegansk semelkladdkaka (Jag gjorde detta recept x2 för att få en större kaka)
150 g margarin
1 dl kikärtsvatten
2 dl socker
2,75 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kardemumma
100 g mandelmassa
lite salt.
Smält smöret och blanda med kikärtsspadet. Riv mandelmassan.
Blanda ihop alla ingredienser. In i ugnen på strax över 175 grader i typ 25 min. Låt svalna.
På med vispgrädde och pudra florsocker över.


 
Den är på riktigt helt fantastisk! Har gjort den förut efter tips från kollegan Sofia. Testa!
 
Mitt andra projekt under gårdagen blev en wrap med vitkål (man skulle ha rödkål, men detta var slut vid tidpunkten jag befann mig på Coop), morötter, lime, avokado, granatäpple, salladslök och ost. Ni hör ju vilken fantastisk kombo det låter som?
 
Personligen tror jag att jag stekte på lite för högvärme/för kort tid. Å jag är liiiite skeptisk om tiden det gick till att göra dom faktiskt var värt det? Men dom blev goda och det var roligt att göra något nytt.  
 
Receptet hittar ni här: LÄNK TILL COOP
 
 
Nästa gång kanske man kan göra med sina egna favoritgrönsaker? Måste ju bli lika bra?
Väldigt spännande att ha lime i dock.. det är en underskattad citrusfrukt minsann.  
 
 

Invigningen

2016-08-24 / 10:00:00

Måndagskvällen spenderade jag på Pole Point Studio 2. Janina har nämligen fixat en ny lokal till oss dansare. Fantastiskt fin lokal! Därför befann vi oss där igår för att inviga den.
 
Centralt och bra. Gym(!), stretchsal, omklädningsrum, kokvrå och två fina polesalar. Helt perfekt. Vet dessutom att Janina har lagt sjukt mycket tid på att få den snygg och fin. Grymt bra jobb!
 
 
Jag och de andra Tammer-brudarna fick frågan om vi ville uppträda på invigningen. Efter att ha blivit övertygad så ställde jag upp tillsammans med Maria och Sofia. Så de va bah att komma hem efter jobbä å släng på sä nå spackel. 
 
Det var faktiskt jätteroligt att få uppträda en gång till. Kände att smilbanden drogs upp till örona och körde rutinen framför ca 40 brudar? Det fina med Pole Point Studio är ju att det är bara fina själar där, ingen som dömmer eller trycker ner. Därför trots misstag så kändes det minimalt jämfört med den positiva energin jag fick av att göra den igen. 
 
Men nu var det nog sista gången "Havet är djupt" spelades upp till rörelserna av min rutin. Kändes ändå som ett fint avslut, på en invigning av den nya lokalen.
 
Sofia och Maria körde grymt vackra rutiner även dom. Fantastiskt duktiga! Att få se advance-brudarna köra sin rutin var grymt roligt att se det med. Att träffa Mossberg och alla härliga dansvänner ger alltid en härlig stund. 
 
En fin måndagskväll blev det <3 
 
 

Selångermarknad

2016-08-20 / 13:30:50

Gårdagskvällen spenderades med Sara och Martin på Selångermarknad. Har aldrig befunnit mig på denna plats tidigare, men det var en kanonmarknad verkligen. 

Fantastiskt mycket knallar, tror vi gick runt i 2 timmar? 1 timme? Nästan helt utan att gå förbi samma knalle två gånger. Kokosbollar, halsband, ringar, pokemon huvudbonader, prydnadssaker, engelsk konfektyr, maaaat och massa annat. 

Att se vissa knallar, slängde mig dock tillbaka några år. Precis samma koncept som för 10 år sedan. 

Hur som haver, jag är väldigt imponerad över Selånger. Väldigt mycket folk trots mulet och kallt väder. Människor som gick runt och tittade på alla materiella ting som finns, barn som åker karuseller, skrattande tonåringar.. En glad människa som hunnit bli berusad sjungandes "Sara kom ut ikväll.." fick lära sig lite kampsportsgrepp av en ordningsvakt. 

En bra kväll alltså! 
Mina fynd blev detta:

Min absoluta favoritknalle var en som sålde "bra och ha saker" för 10 kr. Vem behöver inte tandtråd, ballonger, snöre, kortlek och kuvert?? Fantastiskt! Blåbärsboll och sourcream tunnbrödschips var även detta något som mina smaklökar verkligen gillade. 

Så tips till alla Sundsvallare Selångermarknad må ni besöka!

Tio minuters metoden

2016-08-16 / 17:26:39

Den skarpögde kunde i förra inlägget notera att jag skriver på en novell/roman. Det tål att sägas att jag försökt tidigare att skriva något liknande, men har hittills fastnat de flesta gånger något ska skrivas. Min tanke är att utgången inte ska bli likadan denna gång.
 
Men hur då? Jo min kollega Nya Mathias (vi har två Mathias på Kaltes), gav mig tipset "Tio minuters metoden". En fantastiskt bra tips visade det sig. Det innebär alltså att man i endast tio minuter sitter helt koncentrerad på att skriva och sen lägger man av. Självklart sitter man längre om man känner fört. Men poängen är att inte bli less eller urholkas på kreativitet.
 
Kanske fungerar det på andra aktiviteter med? Vad vet jag. Men just för skrivkrampensskull så är det en kanonmetod.
 
 

Hello Monday

2016-08-15 / 22:05:10

Härliga måndag! Vilken bra dag det blev ändå?
Ni vet känslan av att lyckas med saker? Att känna att man klarar av att genomföra saker etc? Även om dom är små eller bagatellmässiga i andras ögon så är det skönt att känna känslan.
 
Att fara och träna fast en del av sinnet inte vill t.ex. Att dessutom känna sig riktigt nöjd och glad över passet känns kanon! Jag gjorde precis som jag skrev, ett lugnt och kort pass.
 
12x3 Långa rygglyft
10x3 Långa situps
10x3 Korta situps
10x3 Armhävningar
12x3 Pec Deck
10x3 Lats
10 min snabb gång.
 
That's it! Halvsvettig men nöjd över det.
Därefter tog jag pärlan till IKEA för att köpa våfflor. Haha japps, för att jag vill och för att dom var svingoda. Jag äger inget våffeljärn men har hörde att IKEA säljer frysta färdiga våfflor. Billiga och goda små saker. I like it.
 
 
Mätt och glad, tog jag tag i disken och kunde därmed kryssa bort ännu en färdigställd sak.
En tékopp, lite vloggtittande, lite novellskrivande och öronen fick även njuta av diverse artister så som Ständut Blakk, Robert Broberg och Brandsta cityc släckers. Kanske hinner jag med några rader av Alex & Sigges bok tid innan ögonen blundar för natten?
 
Osäkert.
God natt!
//Erika

Prisma

2016-08-14 / 22:18:09

Hann t.o.m med ett till inlägg ikväll. Det tillägnas appen Prisma. Min kollega Henke tipsade om denna coola app, som ger lite häftiga effekter på bilder. 
Vill därför visa vad den kan göra. Det första kortet är bara ett hederlig instagram filter, men resten kära vänner är från appen Prisma. Give it a try vet ja! 


Woop Woop!

Hello Sunday Funday

2016-08-14 / 20:37:40

Nja, så himla roligt har det väl inte varit idag... Men det har städats och tvättats iaf samt tittat på min fantastiska kollega Sofias vloggar! Måste få rekommendera dessa: 
Länk till Sofias Youtubekanal
 
Det som är bra med sånna här söndagar, är ju dock att man känner sig effektiv. Tvätten står på samtidigt som man kikar på en vlogg, samtidigt som man plockar ihop disk. Jag känner mig effektiv och samtidigt börjar jag förstå att mitt sinne blir mer och mer... ja låt oss säga multiaktivt. Jag börjar få svårt för att bara göra en sak. Ser jag på tv, vill jag sitta med mobilen samtidigt. Städar jag, måste jag ha på musik. Känns det igen?
 
Något jag inte hann med idag var tyvärr att diska. Himla typiskt. Något annat jag har varit sämre på de senaste veckorna är det här med att komma tillbaka till träningen. Shit pommes vad segt det är! Så typiskt mig att inte hitta tillbaka... ÄN. Men det kommer.. intalar jag mig själv. Just nu är det inte så stor koll på varken kost eller träning. Men samtidigt vill jag inte börja för tidigt, ifall sinnet skulle få för sig att det plötsligt är det tråkigaste ever.
 
Nej, jag vill börja precis när jag känner att det känns roligt. Börja lite smått nu.. å trappa uppåt när det känns bra. Det är väl en bra strategi? Inte sant?
 
Måndagsträning imorgon med andra ord. Deal? Deal.
 
//Erika
 

Göttans

2016-08-13 / 21:59:00

Det är något speciellt med fredagar. Antingen är man på riktigt trött-helg-humör, eller på piggt-helg-humör. Shielo peppade fram den senare versionen. Därför spenderades kvällen med Shielo, John och Nylander. Tacos (med banan i), vin och kortspel förgyllde därför kvällen. Det gillas!
 
Den här lördagen försvann dock himlarns fort. Pyssel här hemma och en lunch med Linnea på Pink Ladies. Fasen va gott det är där ute? Har ni inte varit där vill jag rekommendera det. Speciellt milkshakesen. Yummie!
 
 
 
Mömsigt! :)
 
 

Livet med Lenovo

2016-08-13 / 21:50:33

Nya tider, ny dator.
Den fungerar riktigt bra den här, vilket egentligen är precis som förväntat. Men jag måste få beskriva köptillfället av denna maskin. Jag är ju säljare själv, så jag är ganska medveten att olika argument passar olika typer av människor. Men när jag själv ska till och spendera, så är det ganska intressant att se vem man själv är i en köpsituation.
 
"Hej, vad kan jag hjälpa dig med?"
"Jo jag skulle vilja köpa en PC under 4000 kr"
Försäljaren går direkt till en dator för 3999 kr, med en mängd skyltar runt om sig med ord som "Rekommenderas" och "Prisvärd". Ungefär här, börjar mitt tvekande. Jag ställer frågor så som "Varför ska jag köpa precis den här?" "Vad gör den bättre än den där" osv. Hur kan just den här datorn som ligger precis under min gräns vara mitt bästa val?
 
Nej. Säljprocessen hade gått snabbare om säljaren i detta läge hade visat mig på lite olika datorer, berättat om utbudet, vad som är fördelarna och nackdelarna med datorn hon visade mig. För att sedan tillslut komma tillbaka till just den datorn.
Knasigt nog. Så går vi till en sök-dator för att ta reda på mer om vad som faktiskt ingår i datorn hon föreslagit. Vad som då visar sig på skärmen är en helt annan dator, men av samma märke, för samma pris men som är bättre än den andra. Fantastiskt!
Jag upprepar det jag nyss skrev för säljaren, jag vill luska om hon försöker lura mig eller inte. Det hon sedan gör, är det bästa en säljare kan göra. Hon berättar sanningen. "Ja precis så är det". Inga undanflykter, utan en enkel fras. Helt perfekt.

Efter rådfrågning med bror Tobbe togs det ett beslut och sen var datorn min. Fin fint.
 
 

Tjena Torsdag!

2016-08-10 / 22:00:07

Snart tittar torsdagen lämpligt in i veckan. Tycker nog bestämt att det går fort, dagarna. Eller vad säger ni? 

Började veckan på sämsta sätt, men nu har den faktiskt börjat ordna upp sig. 

Tog på mig spenderar byxorna idag till och med! Det händer inte varje dag mina vänner. Icke! Men min fina Compaq. Min dator som varit med mig genom...lägga till lägga. Har blivit fruktansvärt seg och det har förflutit många månader där jag har tänkt tanken.. 
Men så tog jag steget på Elgiganten idag och köpte en ny. En godtrogen PC, vill jag iaf tro. 

Jag hoppas jag blir nöjd. Avslutade dagen på Pole Point Studio med lite Chair Dance. Fantastiskt roligt!

Inte konstigt att man är trött. 👌


En tillbakablick

2016-08-06 / 10:37:05

Sitter här hemma i läggan. Det är lördagsmorgon och jag drar ut på tiden som vanligt. Äter en lång frukost som råkar bestå av några skedar nutella, smörgåsrån, banan och té. Känner att semesterkänslan inte riktigt gått över ännu. Men äggmackornas och grötenstid är snart kommen den med förstås. 

Ibland är det skönt att bara få vara en stund. Tänka igenom vad som har hänt de senaste månaderna, känna in vad man har gjort och leva lite i minnena. 

Jag har beskrivit förut om hur svårt jag tycker det är att leva i nuet. Att sitta och tänka tillbaka på minnen finner jag inte lika svårt. Även om man såklart måste ta sig tid, att tänka tillbaka. Men precis som man kan ta sig tid att tänka tillbaka, måste det vara minst lika viktigt att ta sig tid att tänka på nuet? Eller? 

Hur som helst så har jag haft en fin sommar. Med "fin" menar jag inte solig (även om den råkat vara det) utan snarare kärleksfull. Istället för att önska en solig semester till människor tror jag att man hellre ska önska dessa en kärleksfull semester. Det spelar nämligen ingen roll om det regnar eller inte när man har det. 

Tvärtom får det gärna regna. Det finns inget mysigare och djupare känslomässigt som att sitta under tak och se och höra åskan mullra. Jag har ju oftast en väldigt lugn personlighet (det är liksom så jag vill ha det), men att veta att "det enda vi kan göra nu är att vänta ut åskan" - är en kanonkänsla. Bäst helt enkelt!


Missförstå mig rätt, det är grymt skönt när det är soligt med ;) 

Det bästa med denna sommar har delvis varit alla kontraster. Det i sig, gör det svårt att mäta de olika upplevelserna mot varandra, eftersom de är så pass olika. 
Att gå ut i Sthlm, att känna vinden på ön Holmen, att titta på åskan, att bada i Ström, att tävla i Pole Dance... Fruktansvärt olika upplevelser som egentligen inte går att mätas mot varandra. 

Men en sak sticker ut. Pole dance tävlingen på Tammerpokalen.


Jag har nog inte hunnit smälta den ännu om jag ska vara ärlig. Men den sticker ut, just för att jag arbetat mot den i flera månader. Den blev resultatet av arbetande under en längre period. 

En häftig upplevelse som jag tänker tillbaka på med glädje. Att jag själv klarade av den, även om det inte bara var solsken alla dagar.


Efter att ha tittat tillbaka en stund, är det kanske dags att lyfta huvudet från soffan och ta tag i disken som snällt står och väntar. Dagen skall nämligen fyllas med nyttiga och roliga händelser.

Det ser dock ut som att det blir regn i Svallet idag. Inte mig emot ;) 

//Erika 

Tillbaka till vardagen

2016-08-04 / 16:01:01

Att vara tillbaka till vardagen är väldigt skönt måste jag säga. Mina öron har hört motsatta åsikten många gånger, men för mig kändes det grymt att vara tillbaka. Kanske beror det på att jag inte befunnit mig hemma i Sundsvall på tre veckor? 
 
Det är nog kontrasterna som gör det? Hade jag bott i Svallet dessa tre veckor hade jag kanske inte uppskattat vardagen lika mycket just nu? Det låter väldigt klokt tycker jag i alla fall. 
 
Sundsvall bjöd på åskväder som välkommen-till-veckan-väder.
 
 
Även käkat mina fina matlådor igen (till viss del iaf) och hunnit träna ett pass på Iron Works. Kändes så himla bra med intervallerna fortfarande. Vill verkligen återigen rekommendera dessa, speciellt till er som är som mig... outhålliga filurer som inte pallar att jogga 5 km (seriöst, jag är impad av er som gör det på ett rullband). 10 sek maxat gånger 10 st däremot. Helt min melodi. Prova! 
 
Annars har sysselsättningen på kvällarna som hunnit vara: Måla smååå klädnypor (fortsättning följer), tvättat som en tok (visst är det skönt när tvättkorgen är tom?), sett filmen Allegiant (!) och hunnit smälta semestern. 
 
 
Ser riktigt framemot en lugn och stillsam helg. 
Det är som sagt kontrasterna som gör den grå vardagen solgul.
 
 

Sommar sommar sommar

2016-08-03 / 21:55:11

Mina tre semesterveckor är över och jag är tillbaka i Svallet. Vill tacka alla som på ett eller annat sätt har varit med under denna tid ❤ 

Börjar med en bildbomb från Ström. Fantastiska Holmen har besökts och familjekvällar.


Fantastiska dagar! 


Firade Nicklas 30 årsdag i Hammerdal! En härlig kväll med massa god mat så som sötpotatis strips, kyckling, friterad pannkakssmet med massa goda tillbehör. Alltid roligt att återse gamla vänner! 


En tripp till Östersund hanns med. Stråket och träffa några fler godingar. 

Riktigt roligt att man arrangerade quiz och sände den senaste Star Wars filmen mitt på torget! 

De sista dagarna i Ström njöt jag av stillheten. Att kunna gå ut på gården utan att det blir ett projekt samt umgicks med päronen. Några riktigt fina dagar. 

Jag och modern provade på att göra rullrån, denna gång gick det faktiskt bra! Trixigt i början men sen gick det fantastiskt bra. Goda! 
Lite bad blev det också.

Efter detta bar det iväg hemåt till Sundsvall för en snabb ompackning till Sthlm! Jag, Sanna, Ullis och Amanda for iväg mot staden för att umgås och shoppa. På fredagen käkade vi middag på ett fantastiskt ställe som hette Supper. Massa goda smaker man aldrig tidigare smakat. Räkor i olja, råbiff(isch) med bläckfiskpure eller liknande och mycket mer, väldigt nöjd över detta besök helt enkelt. Michelle och Emelie hängde med dessutom! Väldigt roligt att ses igen!


Därefter gick vi på något som hette "under bron" vilket var som en krog, under en bro, som kan liknas vid en festival. Dansgolv ute och inne, boule, barer ute och inne och gungor.


Dagen därpå strosade vi i fler affärer och kikade runt lite. 

Dagen avslutades på klubben Solidaritet. Riktigt roligt! En klubb med två våningar, en fantastisk DJ, en övervåning nästan helt utan tak, en riktigt rolig natt!


Ett besök på Mall of Scandivia och därefter hemresa till Svallet igen. Här kommer förresten några annorlunda ord som kom upp under resan: Toppsnäckor, olovlig u-sväng, "varningsskylt för jättefin rastplats" och "run you fools". Måste dock få berätta om sista orden, Amanda fastnade nämligen i en bensinmacks dörrar, det lät precis som när Gandalf hänger från en klippa i Sagan om Ringen. Sjukt roligt, även om det var lite synd om Mandi som fastnade!

Därefter avslutades semestern med att få sova i sin egen säng. Underskattat! 

Tack återigen, föräldrar, familjen, vänner och alla andra som förgyllt denna semester!

//Erika 


RSS 2.0