En symfoni av ledighet

2016-03-19 / 21:30:04

Hallå där! Helg helg helg! Trevligt värre. 


Igår var det AW för Kaltes på Dragon House. Fantastisk restaurang. Buffé med alla möjliga rätter, biff med bambuskott som är min favorit fanns t.o.m. Men man kunde även ta rå mat som en kock lagade till. Räkor, bläckfisk, kött.. Massor. 
Något som smakar extra bra efter en måltid är helt klart té. Avnjöt en kopp och hade en trevlig kväll.

Tea art:

En morgonpromenad fick lördagen börja med innan den fortsatte med diskning, tvättning, gym och lite bakning! 


Det var kul att få prova något helt nytt må jag säga. Detta är små brödbullar gjorda av 3 ägg, några matskedar kvarg och bakpulver. De smakade ungefär som fluffiga smörgåsrån. Inte så mycket smak med andra ord och jag kan inte påstå att de är mättande. Men det var kul att prova något nytt! 

//Erika Foodprep

2016-03-17 / 11:57:30

Ni kan kalla mig The Queen of Food Prepping!


Helt ärligt så tror jag att det bara för att jag är så lat som detta fungerar så bra för mig. Mack- och matälskaren i mig gillar tyvärr inte att laga mat (eller som Frida sa "du har bara inte lyckats tillräckligt många gånger i köket"). 

Så Skalman i mig hoppar upp och ned av förtjusning när matgörandet varje dag blir en microuppvärmd matlåda. Bra mat i bra tider. 

14 lådor på söndagar brukar det bli. Denna vecka serveras: Klyftpotatis med broccoli och herr kuvert med lax, kycklingfärs eller pölsa. 

Suveränt! 

Fjällen

2016-03-13 / 09:46:11

Fantastiska fjäll. Att leva i nuet är inte alltid lätt. Oftast tänker man på morgondagen, något som har hänt eller annat i framtidsanda. 
Att vara i Lofsdalen är att leva i nuet. Fjälluft, motion och familj (vi saknade några godingar). 


Google Maps. Fantastisk uppfinning måste jag säga. Körde Svall-Lofs utan problem. GPSen fungerar suveränt. 

Hur som haver så har det varit några kanondagar. Soligt och massa snö och god mat förstås (älskar mat, om någon missat det). 

Började med slalom med Mackan å Malin.


Slalom. Fantastisk (dagens ord) sport! Snabba svängar i en pistad backe. Älskart! Vi avnjöt en kanongod högrevsburgare och njöt hela dagen. Det måste dock sägas att få ta av sig pjäxorna och he på sig skorna efter en långdag är ganska prisvärt. 

Massa brorsbarnsbus har det också blivit! Kul! 

Nova och Lucas kunde dessutom åka slalom, väldigt roligt att se deras utveckling.

Vanlig hederlig längd blev det också. Förstår att det är riktigt bra träning, dog lite.. Men väldigt vackra vyer och trevligt sällskap gjorde det hela lättare.


Kort och gott: Fantastiskt! 

Hemfärd blev det efter dessa vackra dagar (logiskt). Måste dock få berätta om lördagskvällen. Kurade ner mig i en filt i soffan med té och vaniljglass toppat med blåbärssoppa. Ögonen vilade på "När Harry mötte Sally", denna härliga komedi som väger högre än Melodifestivalen. Kroppen var dock tung och trött, jag tillät mig själv somna i soffan. 
Missade om Harry fick sin Sally, även om jag vill minnas att så var fallet. Tvn stängdes av medan trötta steg gick för att borsta tänderna. 
Vad händer då? 
När kroppen är som tröttast, man har missat slutet på filmen och träningsvärken gör sig påmind.

Jo självklart börjar jag blöda näsblod. Skitnäsa! Våga vägra näsblod. Stoppade upp skiten med papper och gick och sov. 
Kändes lite tragikomiskt där i natten.

Men jag är nöjd! Jag har haft några kanondagar och det känns lyxigt att ha söndagen kvar. Fantastiskt. 

//Erika 

Hello good lookN!

2016-03-07 / 21:55:49

 
Av veckans alla sju dagar, var det på en av dessa hennes muskler vilade i soffan som var köpt för tusen spänn på Blocket. Av en händelse, bestämde hon sig dock för att bekämpa bekvämligheten och bege sig ut i världen. Hennes fötter styrde en maskin med motor som förde henne framåt, tills den kom till en mörklagd lokal för att lyfta skrot.
 

Work'n all week!
Jag och Sofia bytte ansikte en dag. Tror vi båda kom överens om att ansiktsbyte inte är en bra idé haha!
 
 
Den här helgen som var bestod dock av Casinojobb på fredagen och utgång på lördagen. Pga vaken i 22 timmar blev lördagens sovmorgon väldigt lång, vilket även kvällen blev. Bra kväll!
 
 
Grymt!
 
Så har veckan startat. Bra start ändå! Måndagsshopping, bakning, packning..
Just ja, en ny familjemedlem har tillkommit: En tvättmaskin! Fantastiskt. Ska bara få någon att installera ögonstenen, innan den för alltid skall tvätta och tvätta och tvätta!
 
Det är inte lätt att som maskin/levande föremål att leva här i läggan nämligen. Det kan mina krukväxter bekräfta, även om de överlevt hittills.
 
 
 

RSS 2.0