Moder

2016-05-29 / 22:53:03

Dagen har förflutit med en hel del matlagning. Spenderar nämligen hellre fyra timmar i köket på en söndag, än att laga mat varje dag. Så idag blev det massa chili con carne och kycklinggryta. Perfekt till matlådor och riktigt gott! 

Något annat som symboliserar just denna söndag är ju Morsdag! 

Vill därför ta i akt att hylla min mamma! Hon är bäst! Hon är omtänksam, en riktig planerare och hon kommer alltid med bra råd. ❤ 

När jag tänker på henne får jag upp många bilder i mitt huvud. Framförallt så klinkar tonerna av Cat Stevens, Katarina and The Waves och kanske även lite Beatles in i bilden. Därefter gärna en sjal, något i blått och ett silverarmband. Skratt, linfrön och talesättet "dra mig på en tallpinne" trillar även in i bilden av henne. Bäst!

Älskar dig ❤


Proteinrecept

2016-05-29 / 10:58:18

Söndagsmorgonen började med en frukost bestående av fiberhavregrynsgröt, Wasa Sport med skivade bananer och en tékopp med Twinings Söderté. Mums! 

Men de senaste dagarna har jag experimenterat lite i köket med kasein. Kasein är ungefär som ett proteinpulver men med lite andra egenskaper. 
Jag har just nu hemma ett kaseinpulver från Tyngre med smak av kanelbulle. Fantastiskt gott tycker jag! 

Så nedan följer två recept som är väldigt improviserade men även väldigt goda. 


Scones 
500 gram kvarg 
5 dl Fiberhavregryn 
Lite salt
2 dl Kasein 
2 tsk bakpulver 
1 ägg 
Lite mjölk tills det blir en bra konsistens.

Egentligen är jag inte helt hundra på måtten förutom de två första. Resten blandade jag i på känsla. 
175 grader, tills de blir bruna och fina över och under. Riktigt goda med en smak av kanel och surdegsbröd. Självklart kan man inte mäta dom med riktiga scones.. Men de är ett bra substitut.


Pannkakor 
2 ägg
1,5 dl Kasein 
1 dl Fiberhavregryn 
Lite salt 
1,5 tsk bakpulver 
Lite vaniljpulver (ej socker) 
Å mjölk tills det blir en bra konsistens.

Haha noll koll kokosboll på måtten här heller. Men jag tror inte det kan bli fel så länge man har lite känsla. Konsistensen här var ju dock rinnigare än sconesen. 
Dessa stekte jag sen i kokosolja vilket var riktigt gott! Pannkakorna fick liksom en svag smak av kokos. Mums! 


Det var det! Vill dock inte rekommendera någon av dessa recept om man inte tränar. Kasein är ju hur man än vänder och vrider på det, ett kosttillskott. If ya don't need it, don't eat it. Men det är ju alltid kul att prova förstås :) 

//Erika 


Hello May!

2016-05-21 / 12:24:02

Maj.. Sommaren är ju inte så långt bort nu vill jag lova. 
Lagom till den, blev det nya glasögon:

Gucci
Med guldkant på tillvaron. 

Idag (lördag) har jag uppvisning. Vilket ska bli riktigt kul. Denna gång blir det uppvisning i Chair Dance. Det kan se ut ungefär så här.

Vi dansar till den gamla godingen "Candy Shop" med 50 Cent. Massa girl power och blåmärken med andra ord. Riktigt kul! 
Obs obs, lite skryt: Men checka dom där armarna! Så nöjd.. Strong is FAB.

Igår var jag förresten på ett annat Girl Power party. Linna och Hanna bjöd in Tjejjouren, för att käka och fika tillsammans. Knytis är väl bästa formen av mat ändå? Vi körde en vegetarisk buffé. Jag tog med guacamole och tortillas med två olika sorters ost. Mums! 

Förra helgen var jag, Shielo, Nylander och John å spelade bowling. Hamnade på tredje plats men som ni förstår lät jag dom vinna.. Dom behövde en egoboost. 


Därefter körde vi nedför södra berget i Nylanders nya Mercedes. Sjukt fin bil! Man kanske skulle omskolat sig till Civilingenjör?.. Fast å andra sidan diggar jag min Skoda, hen e go, fin å smidig. 


Kvällen formade sig till pokerkväll. Trevligt! Riktigt bra kväll överlag detta! Fantastiskt spontan. Vill även slå ett slag i ekbordet för bruden på bilden här uppe. Hon är smart, klok och rolig! Vi regerade över studentlivet en sväng, hade jäkligt kul å är riktigt glad att hon är kvar i stan. 

För någon dag sedan tog Shielo dessutom med mig på världens längsta promenad. Jag upptäckte att promenader kanske inte är min grej? Jag är nog mer den där kontringstjejen. Explosiv men inte uthållig. Något att jobba på kanske? 


Go helg på er, ute i etern! 
Själv tar jag mig an den med ägg, nymålade naglar och en téfylld mage.
Hej hopp! 


Du ska inte tro det blir sommar..

2016-05-07 / 14:28:24

Jobb, ledig, jobb, ledig.. Konstig vecka! Men väldigt trevlig sådan. 
Slutade 13:00 i onsdags, åkte hem och tog vara på dagen med alla sysslor som annars helgen skulle kantas med. Not! 
Jag sov. Kliver upp extra tidigt numera för att hinna med en promenad innan jobb, kanske var de det som gjorde att jag somnade i soffan till pratet av P3 dokumentär? 

Förbannat bra dokumentärer btw! Rekommenderas! Tiden går snabbare när man lyssnar till något intressant. Rekommenderar extra mycket "Peter Rätz". 

På kvällen var jag på grillkväll hos Nylander med Shielo, John och Elin. Trevligt! 


Måste även berätta att jag träffade på två katter under promenaden i fredags. Bland annat denna som jag mötte för ungefär ett år sedan: 

Otroligt kelfulla, kortare svans och burriga pälsar för att behålla värmen. Minns hen som i princip strävhårig men nu blev hen nästan helt mjuk av all päls.

Mysigt med kattsällskap! 

Just nu ligger jag dock i gräset. Klockan är strax efter två och solen lyser. Dock är inte sommaren riktigt här än. Det blåser kalla vindar som gör att man nästan vill gå in. 

Men men början på en varm sommar vill jag hoppas.

Hej hopp! 


Valborg

2016-05-05 / 14:38:02

Så kom Valborg. För mig är denna dag väldigt förknippad med majbrasor i Ulriksfors, sleepovers i Vågdalen och grillning på Ringarna. Det är mina Valborgsmässoaftonar från liten till gymnasiet. Mycket glädje är förknippat med denna helg.

Valborg 2016 spenderades med Sanna, Ullis och Amanda. Vi planerade hemmagjord pizza och drinkar. 


Yummie!


Vi valde att göra varsin drink. Sanna var först ut med piggelin drinken. Sjukt god och helt klart i min smak.

Nästa drink var Ullis Cosmopolitan.

Väldigt vacker drink. Men inte riktigt i min smak, lite bitter.. En riktig sippar-drink. Mer tranbärsjuice gjorde den dock godare. 


Nästa drink blev min, San Francisco! 


Grendainet gjorde den otroligt vacker! Den här drinken är dock otroligt söt. Nästan lite för söt med all juice. 

Amandas drink blev den sista. Mojito! 


Vackra glas till en fantastisk drink! Högsta betyg för min del. Fräsch och god! 

Vi bestämde oss för att gå ut, till något ställe där vi aldrig varit förr. Köerna till krogarna i den här staden är grymt långa..Så vi valde: Avenyn. 

Kul att få titta in på en krog man aldrig varit på trots mina 6 år i staden (shit pommes vad tiden går). Inne på Avenyn var den kaos. Vi gick in i lejonkulan av 18 åringar. Hyenorna sprang åt alla håll, gaseller jagades och lejon röt. Tamkatt som man är har jag aldrig känt mig så malplacerad. 

Men att hitta en ny miljö är spännande! Vi utforskade alla hörn av savannen. Dansade lite, kollade på hur alla flockades kring vattenhålet.. Tillslut hittade vi ett eget hörn. Våra samtalsämnen? Bostadslån, hus, lägenheter etc.. En mening som passade väldigt bra in i sammanhanget var "Jag tror ordet tråkigt definieras på olika sätt i olika åldrar". 


Så vinkade vi adjö till lejonkulan och tog oss hem. 

Mycket bra kväll sammanfattningsvis! Något vi definitivt kommer göra om.. Minus Avenyn gissar jag dock haha ;)


Föräldrahelg

2016-05-01 / 15:07:39

Förra helgen hade jag mina fina päron på besök. Älskart! 

Tog därför tillfälle i akt att göra en fin middag. Spenat och ruccolasoppa med baguette blev det. Väldigt lätt att göra och så gott! Lite syrlig av vitvinsvinäger men ändå krämig av creme fraichen. Yummie! Lyckat blev det!



Dagen därpå blev det lite shopping och god mat på Innergården. 
Däckbyte må jag säga inte är min starka sida, så söndagens nöje blev att byta dessa. Verkligen riktigt snällt att få hjälp med allt det och mer. 


En kanonhelg helt enkelt! <3 

RSS 2.0