22 september

2016-09-28 / 18:54:09

Tillbaka i Sundsvall och dagen gick ganska fort. Sanna hojtade att hon skulle hämta sin cykel under kvällen (som hon har i mitt trapphus) och jag satt med en tékopp och såg på andra delen ur "Torka aldrig tårar utan handskar".
 
Porttelefonen ringde och jag släppte in Sanna med en knapptrycktning. Tänkte att hon säkert skulle komma upp och säga hej och låste därmed upp dörren.
Kan ni förstå min förvåning när Sanna och Ullis stod i dörröppningen  och började sjunga "Ja må du leva"?? Jag blev så sjukt paff och tårögd och glad av att dom kom.
 
Så steg dom in i läggan med tårta, blommor och present från dom och Amanda. Så fruktansvärt fint! <3 Jag blev så glad av det (tål att upprepas).
 
 
 
Så dom ställde sig och fixade tårta. En chokladtårta med jordgubbssylt, jordgubbar, grädde med krossade daimkulor och nutella. Så fruktansvärt gott!
 
 
I present fick jag väldigt fina vinglas från Ittala. Letade faktiskt efter liknande, med en kupa som är mer fyrkantig. Åsså kommer dom med dom bara så där! Väldigt fint och omtänksamt <3 Invigde dom självklart.
 

 
Tänk va fint?! Att känna sig så älskad och omtyckt. Fantastiskt fint, ag känner mig väldigt lyckligt lottad som har så fina vänner. <3

//Erika
 

25 år

2016-09-28 / 17:39:18

Det här med att fylla 25 år. Det är ju knappt så man orkar skriva det i bokstäver. Tjugofem.. okej det blev inte så långt som jag tänkte mig... hehe men ändå.
 
Det är alltid kul att reflektera tillbaka vad man trodde att en tjugofemåring var när man var liten. Mitt närmsta minne till dessa var nog att min bror Mackan fyllde 25 och bodde med Malin i Umeå. Fasen va vuxen han var då! Jag var ju ung och fräsch.. visste knappt hur man rörde ihop en pannkakssmet och levde livet som blåögd, tallpinnehängare. TYP.
25 kändes som en vuxenålder. Ändå känner jag mig ännu inte så pass vuxen att jag skulle vilja kalla mig för det? Jag föredrar kvinna i sina bästa år. Det låter mer tydligt, mer trovärdigt.
 
Helt ärligt så känns det lite som att åren efter universitetet gick lite för snabbt. Jag har liksom inte hunnit tänkt utan bara åkt med i närmsta vattenrushkana. Det känns därför riktigt bra att jag på sista tiden har tänkt lite mer på livet i ren allmänhet, vad jag vill göra med det... Kom liksom på att jag bara hade ett. Ett liv alltså.. vad jag vet. Känns dumt att spendera det i vattenrushkanor när det finns bergodalbanor.
 
Min 25-årsdag spenderade jag i Sthlm på tjänsteresa på mitt jobbs räkning för att lära mig mer om ett system vi ska sälja. Klev upp extra tidigt, åkte tåg och spenderade resten av dagen där.
Det blev helt ärligt en väldigt bra dag. Intressanta samtal, grattis-hälsningar, god mat och en tågresa hem.
 
Sen kom hon. En fin liten vän vid namn Shielo och plockade upp mig på tågstationen. Gölltjejen! Trots att hon var trött och jobbat apmycket kom hon och grattade mig.
 
 
Till saken hör att jag hade en idé. Eftersom jag skulle vara borta hela min födelsedag så bad jag Shielo spendera mina pengar på Birsta så att jag skulle ha något roligt att se framemot när jag kom hem igen. Fina Shielo la till av sin egen kassa och köpte en massa mer grejer dessutom. Så himla gulligt!
 
Så när hon nu kom hem till mig, satt vi å drack té, snackade om allt möjligt och öppnade presenter. Sjukt bra presenter dessutom! PresentletarN kan vi kalla na i fortsättningen. Sitter faktiskt i detta nu och slurpar té ur min katt-té-kopp.
 
Men inte nog med det...
 
 
Hon gav mig världens finaste tavla med 25 bra saker om mig. Kan ni förstå vad fint? En sån där tavla man ska titta på när man känner att självförtroendet är lite trasigt. En fantastisk fin present med massa omtanke bakom.
Ögonen tårades av detta fina, så sjukt sjukt fint.
Shielo, det bästa är att du är min kompis! En pärla!
 
//Erika

Hej å hå!

2016-09-28 / 17:14:56

Hallo, det var ju mega längesedan jag skrev något. Kanske må testa att skriva kortare inlägg? Länka något intressant etc.. för att få lite kontinuerligt?
 
Men jag börjar där jag slutade. För ca två veckor (?) sedan var jag, Camilla och Aida på en 25 årsfest för Camillas kusin Dennis. En man jag inte alls känner, men alltid kul att träffa på nya människor. Inte sant?
 
Englaporten. Trevligt!
Förnekar dock att jag må köpa en ny mobil pga kass bildkvalitet. F-Ö-R-N-E-K-A-R.
 
Fina brudar och en trevlig kväll blev det! :D

Öppen Casting

2016-09-17 / 17:49:37

För några dagar sedan såg jag av en slump att de höll en öppen casting på Stadshuset här i Sundsvall. Kroppen hoppade upp och ned inombords och läpparna stretschades ut till ett leende. Med lite peppande ord från kollegor så var det ett självklart val.
 
Idag körde jag till Sundsvalls city och gick till Stadshuset. Utan förväntningar men med ett öppet sinne till att vad som helst kan hända. Av någon anledning så vill jag gärna utmana mig själv? Det är som att mitt hjärta och hjärna pratar med varandra...
Hjärtat: "MEEEN SHIT POMMES vilken häftig grej!! GÖR DET GÖR DET GÖR DET"
Hjärnan: "Men tagga neeeeer... fatta vad mycket ångest..ska du verkligen utsätta dig själv för det där??"
 
Tänk så många dialoger liknande den här över jag har haft med mig själv?
Från 14 år och satte mig på en buss med massa killar för att man fick välja fiske som elevens val... Till Tammerpokalens pole dance tävling. Summa summarum, hjärtat vinner oftast.
 
 
Väl i Stadshuset fick alla en lapp att skriva kontaktuppgifter på, samt ta ett fotografi.
Därefter fick vi en lapp, med två scenarion där vi skulle delvis välja scenario men även vilken roll Adam skulle ha.
 
 
 
En introduktion från Casting Director Catrin Wideryd (syns ej i bild), skådelspelare Adam Pålsson (till vänster.. himlarns synd att han gick precis, men han är känd från bla torka aldrig tårar utan handskar) och Kristoffer Berglund som jobbar på Scenkonst Västernorrland.
 
Jag valde Scen 1. och att Adam skulle spela min bror.
Mitt nummer i ordningen var 53, femtiotvå personer framför mig innan min tur med andra ord:
 
 
Så var det plötsligt min tur. Dörren öppnades, jag hälsade på Catrin och Adam, fick säga mitt namn och hur gammal jag var i kameran. Sen körde vi igång.
 
Det blev sjukt hetsk stämning. Bitter syrra ville ju ha tillbaka sina pengar! Adam spelade perfekt och jag mötte honom i hans rörelser. I efterhand minns jag inte riktigt vad jag sa... tror inte det var så uppfinningsrikt, men känslorna kändes perfekt.
Det var liksom även därför jag ville kika om jag pallade? Pallade att gå in i känslor med främmande människor, vilket jag vill påstå att jag kunde.
Catrin höjde rösten och sa "Bli arg på honom!" vilket jag trappade upp det till.
 
Summa summarum: Shit vilken upplevelse! Tackade för mig och gick ut med ett leende på läpparna.
 
Tänk att jag gjorde det? Så häftigt.
 
 
 

Bröllop - Kevin & Nicole

2016-09-14 / 22:05:28

Vilken fantastisk helg jag nyss fått uppleva. Jag är så tacksam och glad att fått vara gäst på detta bröllop. Tänkte nedan beskriva det så gott det går.
 
Fredag - Dagen innan
Äntligen kom dagen vi alla väntat på. 10:00 gick mitt tåg från Sundsvalls central. Känslan av att ha något att se framemot är fantastisk. Tåg är dock inte något favoritfärdmedel för mig, men det tar vi i ett annat inlägg. Väl framme i Stockholm fick jag hämtning av Mich, Siri och Alma. Det var riktigt kul att spendera en resa med dem från centralen till Sundbyholm.
 
Därefter fick jag träffa de lyckliga två, brudtärnor och marskalkar samt familj. Vi befann oss i kyrkan, Jäders kyrka som om ett dygn skulle innehålla ett gift brudpar. Att befinna sig därinne var som att titta in i framtiden. Alla var uppspelta, tittade på alla målningar i kyrkan, provgick golvet, såg till att inget gick för snabbt, bestämde hur alla skulle stå. Leénden vart än man gick.
 
 
I ett följe av bilar åkte vi igenom åkrar, trakorland och ekar(himlarns stora träd iaf). Tillslut befann vi oss på Sundbyholmsslott, eller rättare sagt hotellet som är ianslutning till slottet. Vi checkade in. Jag och Alma delade rum, ett litet dubbelrum med sjöutsikt.
 
 
Lagom och bra helt enkelt.
Men efter incheckning utforskade vi omgivningarna. Vackert var det i Sundbyholm, en varm septemberdag och blå himmel. Detta var vi nog alla glatt förvånade över, värmen och det fantastiska vädret.
 
 
Myste i det fina vädret på hamncafét. Bytte samtalsämnen med varandra, fick veta hur svensexan och möhippan hade varit. En skön eftermiddag. Vi kikade på lokalen på slottet och träffade på världens sötaste slottskatt som ägdes av slottsfrun.
 
Kvällen nalkades och middag på slottet väntade (har nog aldrig trott att jag skulle skriva den meningen någonsin) ^^
 
Mycket skratt och intressanta samtalsämnen blev det. Världens godaste hamburgare blev vi dessutom serverade. Helt seriöst, APA, Brasserie Verket... ni är nära.. men ändå så långt borta. En decimeters hamburgare fylld med inlagd rödlök, inlagd gurka (egengjorda), ost, perfekt stekt hamburgare, krispigt bacon, brioche bröd av den sötare sorten, aioli och stora klyftpotatisar som var perfektstekta med massa salt.
YUMMIEEE!
 
Mätta och glada lämnade vi slottet för kvällen. Samtalsämnena var blandade, från hur det är att vara uppvuxen i Frankrike, vargtass-shoten och massa annat. En fantastisk kväll och fina skålar.
Dagen innan var plötsligt gjord. Glädjen och gemenskapen sa god natt och dagen som snart var kommen sågs framemot.
 
Lördag - Bröllopsdag
Vi började med frukost, som vi alla bör äta.
Det uppdagades att ingen hade kunnat sova, varken gäster eller brudpar. ^^
 
Vackert väder som beställt. En katt som visade vägen till frukosten (hen visste precis vart man skulle gå). Vi fick även veta att morgonrutinen för kissen var att bli utslängd med en skiva leverpastej.
Därefter började vi fixa oss.
En tripp till hamncafét för lunch á la våffla med baconröra blev det även, innan en påhälsning hos tärnor och brud.
 
Så var det dags. Bruden befann sig ännu i Herrgården, redo att bege sig i sin faders bil, när vår bil rullade mot kyrkan. En speciell känsla. Något är på väg att hända. Något häftigt och glädjefyllt.
En fokuserad brudgum, peppade marskalkar, nervösa tärnor men överallt fanns det leénden som visste vad som komma skall.
Släkt och vänner tog sin plats i kyrkan. Satte banden i psalmboken utefter instruktioner och ordväxlade med bänkgrannen.
 
Brudgummen Kevin med sina marskalkar David, Martin, Michel och Mattias tog sina platser och musiken ljöd i högtalarna. Michelle tog sina första steg ut i altargången som tätt följt av Frida Alma och Camilla. Därefter stegade bruden Nicole fram med sin pappa Svein i armkrok.
Vi var många som blev rörda av denna vackra stund. En fin cermoni<3
 

De lyckliga nygifta blev välkomna med ris i form av strössel formade som vita hjärtan och hurrarop. Vilken glädje!
 
 
Därefter, blev det fotografering och mingel. Även en flaska champange blev avhackad med en sabel och tre kanoner sköt salut. Vilket startade kvällen på ett fantastiskt sätt.
 
 
Toastmasters under kvällen var Michelle och Mattias. De gjorde ett fantastiskt jobb.
Kvällen var helt fantastisk. Många vackra tal av föräldrar, syskon, tärnor, marskalkar och flera. Det blev helt klart många tårfyllda ögon många gånger om. Allsång till "Nothing else matters", engångskameror som smattrar och mycket mer. 

Vilket jobb ni gjort! Alla ni som låg bakom denna kväll. Fantastiskt.
 
Massa god mat blev det även. Till förrätt åt vi carpaccio med dillpesto och någon form av aioli vill jag minnas? Detta dansar verkligen mina smaklökar till, finns det något bättre än carpaccio?? Därefter gös men hummersås och kräftsallad och dillpotatis, mömsigt och en spännande sallad må jag säga. Efterrätt var någon form av choklad kräm med apelsinsmak med vaniljgrädde och bär. Riktigt gott allting förstås.
 
 
 
Tårta och brudvals!
En tårta täckt av marsipan, med ett innehåll av hallonmousse och vitchokladmousse. Fantastiskt gott.
 
Därefter fick vi se Nicole och Kevin dansa sin första dans som herr och fru. En vals där föräldrarna och tillslut gästerna hängde på. Något som var väldigt roligt var att när valsen var slut övergick den till en riktigt poplåt, vilket alla tjöt av förtjusning och dansade till.
 
 
Denna bild får avsluta lördagens upplevelse. Vi dansade tills fötterna gjorde svinont (påminn mig att endast ha mina högklackade skor i korta perioder). Det var väldigt roligt dock, vi körde all in på dansen och bah körde tills alla gick och la sig efter tre. Några nattliga samtal och många skratt blev det. Att dessutom få höra att man är en i gänget och bör flytta ner från flera håll var en härlig boost. <3
 
Tack för en fantastisk bröllopsdag <3
 
Söndag
Vi alla åt frukost tillsammans innan det var dags att bege sig hem. En fantastisk helg mynnade ut till tågresor som var av längsta slaget. Att komma hem var som att tänka tillbaka på en saga. Vad hände egentligen?
 
Två människor knöt kärlekens band, att för evigt hålla varandras hand.
Tillsammans med familj och vänner, berättade de hur de känner. 
Glädje, skratt och höjda glas, en bröllopsfest helt utan kras. 
Kyssar, kanonsmällar och en vacker sal, smakupplevelser och tårögda tal.
En fantastisk dag som mynnade ut, till en upplevelse som stärkte kärlekens knut.
 
 //Erika
 

Det löser sig

2016-09-08 / 21:30:45

Shit va svårt det är att acceptera att "det löser sig" när man är mitt i en halvkris. Det är snarare en provocerande tanke när man är mitt uppe i att lösa något panikartat.
Igår (onsdag) bestämde sig pärlan (bilN) att ge tusan i att flli upp mitt förarfönster. Jag befann mig i Timrå på kundmöten och hade alltså en färd som normalt sett brukar gå i 100km/h, framför mig. Utan fönster.
 
Fråga mig inte varför jag tvunget kände att jag skulle fli ner fönstret från första början, ty jag kommer ej svara på frågan. Men hur som haver tog jag mig till Berners i Birsta. "Tyvärr, vi har två mekaniker som är sjuka så vi har ingen möjlighet att hjälpa dig".
 
Det är nu svetten börjar kännas. Jackan knäpps upp och tiden tickar. Varför kan inte bilar muppa sig efter jobbtid för? Pulsen ökar och när ännu en verkstad sagt nej, ringde jag kollegan Henrik som rekommenderade Careta i Timrå.
Fick tala med en annan Henrik och när han skulle kolla tider hävde jag ur mig "Kom igen Henrik nu fixar vi det här, du är väl på min sida idag?". Stressen i min röst gick inte att ta fel på. Henrik sa att det bara var att komma in.
 
Så nu står hen där. Pärlis. Blir lagad som aldrig förr. Bästa servicen hittar ni alltså på Careta i Timrå, fråga efter Henrik han e himla grejhöjta han!
 
Älskar citatet här ovan. Passade bra på min dag. Det kändes skönt att vara tillbaka på jobbet och känna att det löste sig. Men av priset av kronor och energi. Socker fick bli räddningen till min energilösa kropp denna dag. Därefter gick den fint.
 
AW hade vi även denna soliga höstdag. Minigolf och en middag på brokrogen (fantastisk mat).
 
 
Helena vann på cirka 58 poäng tror jag? Runt 60 poäng på 18  banor iaf. Jag kom på delad sista plats på 90 poäng, men kände naturligtvis att man måste ge sina kollegor lite glädje ibland. Ytterst generöst.
 
En lång dag gick mot sitt slut. Några givna telefonsamtal och en luftballong till synes, avslutade kvällen.
 
 
Imorgon må vara fredag, men för mig har fredagen redan varit. Imorgon far jag till Sthlm för att närvara vid Nicole och Kevins bröllop på Sundbyholms slott. Ser väldigt mycket framemot denna helg och är så glad att jag får spendera tid med dessa godingar.
 
Trevlig helg så länge!
 
 

Oh those autumn days..

2016-09-04 / 20:15:35

Fredagens filurigheter tog mig till Kung Loui för att ha en fin kväll med Camilla. Vilket vi lugnt kan säg att vi hade. God mat och fantastiska drinkar. Bartendern Tove gav oss den bästa servicen och bevisade att man inte bara kan blanda Disaronno med mjölk utan även med citron, Disaronno Sour blev en hit.
 
Träffade även på Sarah! Har ju inte hänt sedan i våras! Det är något speciellt med att möta människor man inte sett på länge.
 
På lördagskvällen tog jag, Ullis, Amanda och Sanna oss till Vezzo. Vezzo var dock inte riktigt som jag hoppats på. God mat, kalla plåtstolar (snyggt men inte skönt), en dryyyg bartender och väldigt högljutt. Kalla mig gammal, men jag har fruktansvärt svårt att koncentrera mig på en konversation när det är väldigt mycket ljud runt om mig. Det är troligen därför jag älskar Innergården, mysigt och lugnt.
 
Men sällskapet var det inget fel på! Våra konversationer såg ingen horisont och samtalsämnena var av stor variation. En grym kväll.
En parantes: Provade Vezzos tiramisu.. och den kunde inte mäta sig med varken Roms eller Londons.. på långa vägar. Sry! London har fortfarande första platsen.
 
Men jag har ju förändrat mig en aning! Mitt morotshår förvandlades till ett passionerat lila hav över några timmar. Salong Barock<3
 
 
Tvåtusen selfies senare... Det jag egentligen vill visa är att Benjamin på Salong Barock gjorde ett kanonjobb. Håret skiftar nämligen fruktansvärt mycket. I ett ljus blir det vinrött, i ett annat mörk lila eller rosa. Bilderna gör inte håret rättvist, ty det ser inte ut som något av dom ^^
Ni får helt enkelt slänga iväg ett sms, träffa mä å si för er själväää.
 
Söndagsbestyren har inte varit många. Men ser framemot nästa vecka.
Det vankas bröllop people!!
//Erika
 
 

Hello FriYAY

2016-09-02 / 17:36:40

Den här veckan har verkligen avverkats snabbt! Misstänker att det beror på alla mina säljsamtal och kundbesök som har kickats igång i veckan. Dagarna brukar gå fort då nämligen.
Besökte Ö-vik igår t.ex. fick träffa ett härligt gäng på en reklambyrå och en härlig snubbe på ett byggföretag. Det är nog det som är roligast med mitt jobb, att jag träffar så otroligt många olika människor.
 
Idag blev det också kundbesök, men även en tripp till Salong Barock. Håret fick sig en omgång som det sent ska glömma. Blev så fruktansvärt nöjd. Föreställ er  färgen lila-plommon-vinrött? Exakt så. Lägger ut en (eller tre) bilder i helgen!
 
För den som glömt... så såg mitt hår ut så här:
 
Morotshår deluxe. Men inte längre minsann! Så trevligt! :D
 
Denna fredagskväll ska jag möta upp Camilla på stan och ta oss en drink eller två. Gattans!
 
Trääävlig hääälg!
 
 
 

RSS 2.0