Påsk

2017-04-28 / 14:30:00

Påskens glada dagar äro förbi, men den var väldigt magiskt bra vill jag säga.
Trillade in i Strömsund på torsdagseftermiddagen och njöt av föräldrarnas sällskap innan Tobbe, Camilla, Viggo och lilla Loke tog sig hem. Tänka sig, en påsk med båda bröderna och deras familjer? Grymt fint.
 
Långfredagen var annorlunda detta år, i alla år har vi farit till Rudsjö [Ruschhjö] och pimplat för att sedan avnjuta en middag hos morfar. Men detta år blev alltså annorlunda, vi avnjöt dock en påskmiddag ihop allesammans och jag kan tänka mig att både morfar och mormor kikade ner på oss och log.
 
Påsken överlag är förknippad med Backe och Star Wars (som i alla fall brukade gå under denna tid på tv). Det är en solig vårvinter tid som får familjen att komma lite närmre varandra och oftast spenderas mycket tid utomhus. Så även denna påsk, då vi spenderade lördagen på Klövsjön med hela bunten, småfolk som stora + en hund.
 
 
 
Så vackert <3
Det anordnades en 40 minuters fisketävling där Camilla och Nova blev delad etta (vill jag minnas det som) på sju fiskar var. Riktigt fint. Bror Marcus tog t.o.m en gädda (har aldrig hänt), dock räknades det fortfarande bara som en fisk, så det så.
 
Vi fortsatte dagen med att åka skoter (som Jonathan var sjuuukligt förtjust i) och grilla korv och varma mackor. Älskart!
 
 
Det blev t.o.m oboy med lite punsch i, mycket trevligt och oväntat gatt.
En to-die-for-middag avnöjts sedan hos Mac och Mal, rådjursfilé med hemmagjort aioli och ugnsrostade rotsaker. Så fruktansvärt gott, en perfekt sista måltid (som tur var inte var min sista men ändå).
En jättemysig kväll fortsatte tills det var dags att fälla ned ögonlocken.
 
Söndagen spenderades hos farfar en sväng innan det blev mer brorsbarnsbus med Viggo, Nova, Lucas, Loke och Jonathan. En väldigt fin och mysig söndag helt enkelt.
 
Måndagen försvann ganska fort. Jag hann med det viktigaste innan jag drog hem med sommarskodd Skoda till Svallet igen. Ett teaterrep senare och jag låg stentrött i sängen.
 
Vilken påsk! Magiska påsk! Jag är så glad för den och kommer bevara dess minne länge, känner jag.
 

Stjärnklart

2017-04-20 / 18:00:00

Det vankas fintorsdag. Den har i alla fall förflutigt väldigt smoothely, så att säga.
Kan man inte påstå att torsdagar är en av veckans bästa dagar ändå? Det nalkas helg, man har allt framför sig.. det är snart fredag? osv osv.. Jolå, torsdagar, det är fina dagar.
 
Något annat som vankas, är ett påskinlägg med lite fina bilder med tillhörande text. Det var nämligen en väldigt fin påsk på väldigt många sätt. Fin. Det är ett väldigt obeskrivande ord, men det sätter ändå sin lilla guldkant på dagen, inte sant? Om ordet "Fin" vore en emoji, tror jag det skulle vara de där tre(?) gula stjärnorna som är i formation av en sne triangel. Stilrent, men glatt? Fint. 
 
Livet är lite som de där tre gula stjärnorna som är i en formation av en sne triangel, överlag just nu. Väldigt fint liksom. Stilrent och glatt. :D

Glad Påsk

2017-04-13 / 21:23:13

Skriv inläggstext 


Masterpiece

2017-04-11 / 18:10:00

Detta mina vänner är min senaste smakupplevelse. Som ni vet är jag ett stort fan av banan.. Väldigt stort fan av banan. Banan på macka var något jag upptäckte i tidig ålder, det experimenterades med pågenlimpa med banan eller jordgubbar på.
Men den verkliga smaksensationen uppleves förnst senare. Hårdbrömackor är nämligen en betydligt bättre sort än mjukmackor till denna form av njutning. Smöret stannar kvar i de gropar som bildar hårdbröet som ger det lilla extra.
 
Därefter kom klassikerna "Hårdbrömacka med skivad banan", "Hårdbrömacka med mjukmese och banan", "Hårdbrömacka med gravadlax och banan". Jag tänker tillbaka på dessa klassiker med glädje, de har en speciell plats i hjärtat kan man säga.
 
Så en dag upplevdes "Härdbrömacka med avokado", en FANTASTISK SMAKSENSATION! Länge leve avokadon! Ännu en klassiker blev född i mitt sinne, det jag ännu inte visste var att den skulle gå ännu längre in i benmärgen. En vän hade tipsat om att krydda mackan. KRYDDA MACKAN?? Förvåningen var total. Skulle den förstöras totalt? Peppar som aldrig varit min vän, flörtade där den stod på bänken. Salt däremot ingår i smör, så denna var jag mindre skeptisk mot.
Nåväl, jag flörtade tillbaka mot pepparn och sade "Show me what you got". 
 
Pepparn och saltet tog den dagen min macka till höjderna. Denna njutning tycktes inte ta slut. Fantasticooo bravissimooo! Evig kärlek prisades och hyllades. 
 
Dagarna trillade på, avokado priset 2 för 28 kronor höjdes och den ekonomiska hjärnhalvan sa stopp till detta ljuvliga leverne. Så tändes ett litet ljus inom mig. Kanske var det dags att gå tillbaka till den klassiska "Hårdbrömacka med banan"? Sagt och gjort, jag tog min vassaste kniv i lådan och skar tunna skivor av den gula bananen och lade på mackan.
 
Nöjd över att ha sett möjligheten istället för nederlaget, satte jag mig i soffan för att se en repris på den amerikanska versionen av Masterchef. Tog en tugga och mindes tillbaka till gamla idékläcknings-moments. Så slog det mig, som en blixt från klar himmel. KOMBINATION! Detta ord som i det ögonblicket skulle ha sådan stor betydelse för mina framtidiga smaksensationer. KOMBINATION!
 
Naturligtvis skulle dessa två kunna kombineras i form av kryddningen på "Hårdbrömacka med avokado" på "Hårdbrömacka med banan". Skeptikern på ena axeln var inte glad. Peppar och salt som funkat så bra ihop med avokado kunde väl aldrig någonsin gå bra ihop med frukten banan? Denna söta, gula frukt som lever i stillsamhet i en fruktsallad, äts med försiktighet i fikarummet eller med glupskhet efter ett gympass. Skulle denna frukt passa ihop med de bitska kryddorna peppar och salt? PEPPAR OCH SALT??
 
Jag hade inget att förlora. Mitt huvud var redan inspirerad, jag var redan nere i idéträskets djupa och mörka vrår och enda vägen upp är genom att fullfölja. Fullfölja idéen som växt till ett behov.
Jag vred några varv på pepparkvarnen över mina fina "Hårdbrömackor med banan", tog lite salt i min hand av försiktighetsskäl och strödde ut saltet som om jag sa förlåt i en gest. Uppgivenheten. Tänk om det inte blev bra? Dessa minuter som var nedlagda på perfekt skivade bananer, smörandets eviga tid till att hamna i alla hål, framtagna brickor.. skulle allt vara förgäves? Skulle allt kastas ned i en sopkorg? Smärtan som uppstod. Mörker. Vad händer då? Skulle jag ställa mig och bre nya mackor? Skulle jag skita i alltihop och ställa mig och äta keso direkt ur burken av ren protest? Så många frågor.. så få svar.
 
Jag tog min bricka med mina tre "Hårdrömackor med banan OCH SALT OCH PEPPAR" och satte mig för att fortsätta se reprisen av den amerikanska versionen av Masterchef som precis gått till reklam. Suck. Att vänta på reklam. Är det någon regel som följs i mitt hushåll så är det "Du skall icke äta i reklampause". Tv-zappandet började. Letandes efter något bättre än reprisen av den amerikanska versionen av Masterchef. Detta var dock svårt att slå visade det sig och efter minuterna hade passerat "reklamtid" så knäpptes det tillbaka till reprisen av den amerikanska versionen av Masterchef.
 
Jag stirrade på mina mackor. Prickiga av peppar och nästintill osynligt salt. Med blandade känslor höjde jag den ena mackan mot min mun, gapade och förde tänderna igenom bananen, krossade hårdbrödet och tuggade sakta ur. Vad hade skett under detta ögonblick? Hur kändes det när dessa smaker förde sig genom gommen och mot tungan med dess smaklökar.
Livet. Mina människor. Livet blev aldrig detsamma. Det blev nämligen en SMAKSENSATION. Den söta bananen, det hårdabrödet, det feta smöret och så... finalen av den kryddiga pepparn som slog bananen till en höjd av hårdhet den aldrig skådat tidigare, saltet som kramade om den till en kärleksdans som snurrades till perfektion. Magi bildades i min gom och ville aldrig ta slut, denna kombination som fick ögon att slutas och kroppen att andas. Livet. Mina människor. Livet blev aldrig detsamma.
 
 

Sthlm<3

2017-04-10 / 15:30:28

Vad händer med världen hörrni?
I fredags kom det upp en notis från min app SR(Sveriges Radio), att en lastbil kört in i Åhléns. Det kändes lite för sjukt för att ha hänt.. men så omvandlades spekulationer till fakta över några minuter.
 
Hela helgen hängde jag med i polisens live-rapporteringar på fb samt SRs ekotsändningar. Ett fruktansvärt dåd från start till slut. Mitt i all ondska och ledsamhet är jag dock glad att många visade kärlek genom att öppna sina hem och alla blommor som gavs till poliser och som lades på sergeltrappan för de som fått sätta livet till.
 
Den hatiska stämningen blommade dock upp på sina håll på sociala medier, hat som piskar på rädslan. Detta är en väg som jag är helt oförmögen att förstå eller hålla med om. Att sprida lösa rykten som om det vore fakta, börja skylla på människor och religioner etc.. Det enda det gör är att sprida både rädsla och hat. En väg jag vägrar och tar avstånd från.
 
Jag anser att detta hat och rädsla i sin tur ger segregation och paranoia.
Att istället visa (precis som stockholmarna gjorde) att vi tillsammans går mot framtiden, visa att vi nu är trygga, att vi inte backar, att vi står enade i kärlek och med varandra. Det är häftigt och en fantastisk väg att gå. Den väljer jag. 
 
Vilken väljer du?
 
 

Sabaton

2017-04-07 / 13:35:18

För några månader sedan ringde Mackan mig och frågade om jag inte ville gå och se Sabaton. Att mina ögon mycket riktigt hade sett att de skulle ut på Sverigeturné var fakta, men kontaterade att ingen spelning skulle ske i Sundsvall eller Östersund. Våra ögon föll då på Umeå och samma dag beställdes biljetter.
 
För mig är Sabaton är ett fantastiskt bra liveband och har riktigt bra låtar. Det finns förutfattade meningar om dom rent politiskt, men om du råkat på dessa och sedan läst på, så vet du också att dessa inte stämmer. Angående att betala för att se musikframträdanden så är jag inte en stor festivalbesökare etc.. Jag lägger gärna pengar på annat. Men det är något speciellt med Sabaton, kanske just därför som det skulle bli min femte gång i Umeå som dessa skulle beskådas.
 
Sagt och gjort. Jag drog min pärla till Ström och dagen därpå for jag och ma bro till Ume.
 
 
Umeå är dessutom en grymt fin stad måste jag säga, lite lik Sundsvall men långt ifrån uppbyggt på samma sätt. Vi bodde på Uman, bästa hotellet i Umeå. Jag har bara fina minnen från Uman när jag bodde här i yngre år.
Ni vet juicen man kan ta på morgonen?
Jag var en sån som tog allt i samma glas, lingondricka, apelcinjuice, äppeldryck etc.. det blev så god smak! Våfflorna på Uman minns jag också med glädje. Bästa våfflorna i staadaa.
 
En annan bra sak med Uman är att det ingår både "Afternoon tea" och middag (samt frukost som vanligt), riktigt bra hotell helt enkelt. Så vi käkade och drog till Umeå Energi arena.
 
 
Arenan var stor och det fanns både sittläktare och ståplats. Vi drog några varv runt omkring och kikade vart allt låg. Accept spelade när vi kom och jag måste säga att en del låtar var rätt bra, dom bjöd på sig själva vilket alltid är ett stort plus.
 
 
Efter att Accept slutat spela så började plötsligt brandlarmet att gå igång. "Viktigt meddelande en brand att upptäckts i lokalen var vänlig gå ut genom närmsta nödutgång". Marcus som också är ordningsvakt hade full koll på vart nödutgångarna fanns, så vi var först ut och höll upp dörrarna för alla andra som sprang ut.
Det kändes lite knepigt att det skulle hända precis nu? Precis efter Accept som hade långt ifrån lika mycket pyroteknik som Sabaton. Vi gick runt och kikade läget och efter ca 15 minuter fick vi gå in igen. I efterhand misstänkte vi att det egentligen var en övning för att se om man fick ut alla.. men men det gick ju ganska smärtfritt må jag säga.
 
Så kom Sabaton ut på scen. Åh vilket framtrände! Betydligt mer effekter än vad dom normalt brukar ha. Riktigt imponerande med alla ljud dom fick till och bilderna bakom scenen var även dessa kanon. Utklädnad till Spartans-krigare osv.. Svårt att säga något annat än att det var grymt.
Lite synd att Jocke inte tycktes ta i lika mycket på mina två favvolåtar från senaste skivan, men vad kan man begära från några som spelar i princip varje dag? Final Solution som akustisk var riktgt maffig den med.
 
 
Man kan säga att vi båda var riktigt nöjda med denna upplevelse.
 
 

RSS 2.0