Bröllop - Sofi och Erik

2017-01-23 / 20:33:01

Det kom hem ett litet brev med en inbjudan i höstas. En inbjudan att få fira kärleken mellan två individer som jag råkar känna ganska väl. Erik hade gått ned på knä och friat till sin Sofi och det vankades med andra ord bröllop på nyårsafton.
 
 Jag satte mig på tåget (för en gångsskull) och åkte via Östersund hem till Ström igen. Det blev hela fyra arbetsdagar med andra ord, vilket kändes som att man antog rollen som veckopendlare. Det var mysigt att komma tillbaka. Det är endå på något sätt häftigt att ha två hem, två ställen att känna sig avslappnad och hel på. Fint.
 
 
 
Så kom nyårsafton lite hastigt och lustigt. Snälla Peter och Serena plockade upp mig vid två tiden och vi begav oss till Gåxsjö.
 
 
Här tittade en isblå himmel fram. En riktigt tok-blåsig isande nyårsafton (så som vi är vana den). Kyrkan var riktigt stotlig och unik där den stod intill vattnet.
 

Även inredningen i kyrkan var speciell. Tittar ni noga så syns det små stjärnor i den blå himmelen i taket.
 
 
 
 
 
Alla tog vi plats och inväntade brudparet.
Bröllopsklockorna slog och bröllopsmarschen startades på orgeln.
Jag var inte ensam med att vara rörd denna stund. <3
 
Fina psalmer och framförda låtar.
 

Cermonin tog slut och de båda sa ja och ut tågade vi och fick tomtebloss att fira brudparet med. 
 
 
 
 
 
Därefter tog vi oss till lokalen bredvid för att skåla för brudparet.
 
 
 
Toastmasterna hade en klapplek, där samarbetet sattes på prov. Med en hand var fick brudparet samt deras föräldrar slå in ett paket.  Det blev lite haveri med tejpen annars är jag övertygad att Sofi och Erik hade vunnit.
 
 
Uppgång till loftet där en jättefin dukning fanns och bordsplaceringar.
 
 
 
 
 
Alla älskar bilder på mat.
Höll även ett rim-tal som blev uppskattat. :)
Därefter blev det en klassiker! Frågeställningar som leder till att man ska räcka upp den enes eller sin egen sko efter hur man upplever situationen. Trooor det var "Vem diskar hemma" som de blev lite oense om? ;)
 
 
 TÅRTAAA
 
 Åh en vacker brudvals såklart. <3
 
 Passade även på att ta lite kompiskort. Det gäller ju att passa på när man har alla samlade.
 
 Folk må köpa in dessa nästa gång det är festligheter, väldigt populärt!
 
 Kan inte sluta älska nedstående bild dock. Haha Peter :D
 
 
 
 
 
 
 
Glömde helt att berätta att vi även fick "presentkort" att lösa in hos brudparet. Jag bytte mitt med Elisabeth och fick även med mig Emma på att köra "macarena"-låten med Erik. Haha sjukt roligt! Även stor cred till toastmastarna för ett jättebra bröllopsprogram, riktigt roligt!
 
Sedan närmade vi oss tolvslaget och såg på lite fyrverkerier.
 
 
Ett väldigt fint sätt att fira in 2017 med.
 
 
Sedan for vi hemåt igen och efter lite sömn och några timmar i Ström blev det hemfärd till Svallet igen. En mycket fin helg i kärlekenstecken med andra ord.
Tack för den <3
 

MÖHIPPA

2017-01-15 / 19:56:11

Så kom annandagen, måndagen och den sista röda dagen på denna jul. Vad skulle egentligen ske denna dag?
Jo Sofis möhippa!!
Det var lite roligt att möta Sofi i kyrkan på julafton och nicka instämmande när hon sa att vi borde dra ihop en fika, alla brudar. Så lite hon visste där och då ;)

Hur som haver så fick jag äran att ta Sofi från Gåxsjö till Östersund. Jag körde dit och parkerade bilen. Visste att hon och Erik befann sig någonstans på denna plats. Så plötsligt såg jag dom komma ut från ett närliggande hus. Jag höll på att dö av extas. Smög fram mot dom medan de var bortvända och när Sofi precis skulle vända sig skrek jag "KIDNAPPAAAD" och hoppade med henne upp och ned "MÖHIPPA MÖHIPPA MÖHIPPA". Hahaahaa älskart.
Hon blev sjukt glad och förvånad trots att hon fått en liten lapp om vad som väntade.

Så begav vi oss ut på vägarna mot Östersund. Parkerade i stan och traskade upp till Andrea, som jag inte mindes alls vart hon bodde, men hur som helst så plingade Sofi på och frågade efter ett paket till fru Hansson. Andrea spelade med och gav ett paket. Därefter hoppade Rebecha, Linnéa, Serena och Emma fram från toaletten och skrek.
Känner att jag sitter och ler när jag skriver detta, så det var väldigt lyckat.
 
 
Vi skålade i champange och alkoholfritt vin till oss som körde och Sofi fick öppna sitt möhippa-paket som innehöll lite alltmöjligt roligt. Från roliga saker att dela ut och ha på sig till utmaningar och frågor. Riktigt nice!
 
 
Efter lite skålande, ätande av pastassallad, utdelning av mössor och små mini-tiaror så höll jag en musikquiz där Emma vann en tacokryddspåse (vem käkar inte tacos liksom). Efter detta skulle Sofi på äventyr och vi gick igenom stan till ett speciellt mål. Det var minsann lite roligt att gå igenom stan när alla bar fina mössor. Ett riktigt bröllops-crew.
Men vi dumpade bruden och Linnéa på Make-up Store där Sofi fick en sminkning och lite produkter. Medan hon befann sig där, tog vi andra oss ned till badhusparken och förberedde lite shotts av olika slag. ^^
 
 
Några var det faktiskt saft i.
 
Sedan blev det färd hem till Serena där vi skulle äta en fruktansvärt god tacogratäng och spela ett spel jag tagit med mig "Cards agains humanity" (riktigt kul) och snacka massa minnen.
 
SELFIETAJMM

 
 
Fiiiiin kväll. Det är verkligen jätteroligt att få mötas upp så här och ha en riktigt mysig och rolig stund med gamla vänner. Det händer ju inte allt för ofta vi kan göra på detta sätt. Så kvällen blev väldigt lyckad för att uttrycka mig kortfattat.

Men sedan skulle vi till All Star!
 
Lite fler selfies...
 
Sofi hade som sagt lite olika uppdrag under kvällens gång. Hon skulle bland annat ta en selfie med Birger och en tomte. Be om en gratis drink, få relationsråd av ett par (VILKET hon fick!! Haha rådet var "Se till att han har pengar" Hahahah) och mycket mer. Riktigt bra skrivet av mina fellow friends.

Sedan avslutades kvällen efter massa dans och lite drinkar på All Star. Jag tror Sofi var mer en nöjd med denna kväll som blev väldigt lyckad på alla sätt.
Tack kära brudar <3
 
 

Jul jul strålande jul!

2017-01-15 / 19:12:44

Men halllå! I'm back on track!
Inga ursäkter eller liknande men här kommer mitt julinlägg.

Vem älskar inte jul? Jag älskar julen mest för att den för mig är förknippad med avslappning, få vara hemma och familj. Love that.
Det knasiga med den här julen var dock att den var så sjukt sjukt kort och det var överlag svårt att planera hela den här julen  med saker och ting som skulle hinnas med. I efterhand när jag ser tillbaka på den så blev den en aning stressig men de finaste dagarna lös i kärlekenstecken och jag är fruktansvärt nöjd med dem alla.

Med det sagt så kommer här lite juliga bilder.
Jag tog min lilla Skodis och for hem den 23/12 efter jobbet som denna dag slutade 13:00. Älskar dagen innan julafton. Den brukar vara nästan bäst. Skinkstut och familjemys. Trafiken var helt okej dessutom.
 
 
Det var en fröjd att se all snö. Sundsvall hade förväxlat årstiderna och firade valborg medan Strömsund garanterat hade Julafton denna december. Fantastiskt väder. Solstrålar och skimmrande snö.
 
 
Vi går alltid i kyrkan på julafton. Jag tycker verkligen att det är en fin tradition att få gå dit, känna stämning, höra kyrklockorna slå etc. Gunilla som är diakon är som vanligt helt fantastisk i sina metaforer, den traditionsenliga julevangeliumet och sång. Jag minns dock inte vad han hette som spelade piano, men han sjöng så fantastiskt vackert att det riktigt tårades i ögonen. 

En fin stund.
 
Därefter drog vi hemåt, lastade bilen och for upp till Mackan och Malin för att käka och fira julafton.
 
 
 
Älskar btw mammas örhängen! Dom är helt fantastiska, tur hon lovat att låna ut dom ;)
 
I dörren hälsade några snyggingar oss välkommen + Malin och Jonathan som inte syns.
 
 
Vi tittade såklart på Kalle och hans vänner innan tomten kom. Spännande!
 
 
Sen blev de mer julklappsöppning innan vi fikade tiramisu och saffranspannkaka :D
 
 
En julklapp som blev succé på kvällskvisten var Pie Face som Nova hade önskat sig. Det var på riktigt skitkul även för vuxna.
 

 
Tror alla var sjukt nöjda efter denna julafton! Förutom detta så fick vi alla matkoma, Jonathan gosade sönder oss alla, de flesta blev gräddfrälsta, spelade om julklappar och skratten ekade till Tullingsås. En bra jul! En väldigt bra jul!
Tack för den <3
 
Juldagen är lika med släktkalas. Innan dess såg vi dock en stooor fågel. En nötkråka. Det har liksom alltid funnits något form av fågelintresse i familjen, så att se en nötkråka var ganska häftigt.
 
 
FIKATAAAJM. Älskar kakkalas. Alltid trevligt alltid gott. Vi hälsar nämligen på farfar och dricker kaffe (i mitt fall té) och äter alla kakor som finns, träffar daddyo-släkten och har det mysigt några timmar. Förutom alla kakor (som är sjukt uppskattade) så uppskattar jag att få träffa släkten på detta sätt. Det är roligt att få höra hur alla har det och riktigt trevligt.
Jag känner liksom själv att jag insuper varje minut på ett annat sätt än när jag var liten. Då var det mer fokus på kakor. ^^

 
Denna dag tog jag tillfället i akt att ha min julklappströja! Malin och Mackan hade fyndigt nog givit mig den, älskarN!
 
 
Berättade jag förresten vad min julklapp (bland annat) var? Jag bakade ju en massa kakor! Såg igenom hela julkalender + Sunes jul under en helg och bakade allihopa. Riktigt kul!
Dessutom, vann jag en spettekaka några dagar innan jag skulle fara. Det var Coop i Nacksta som hade en tävling där jag skrev en motivering om att få uppleva nostalgin igen. Spettekaka har sin egen lilla historia i våra hjärtan, även om jag inte är så förtjust ;)
 
 
GOD JUL i efterskott kära läsare. Hoppas ni också hade en fantastisk jul med mysiga barndomsminnen som väcks till liv, mätta magar och levande ljus. Mys mys!


RSS 2.0