En helg i Jämtlandet

2017-03-30 / 15:13:00

Förra helgen var väldigt fin ur många synvinklar. Min torsdagskväll började med Guldäggsvernissagen som vi på Kaltes hade tillsammans med kommunikationsbyrån Frosting.
Vi visade upp alla nominerade bidrag till Guldägget som är en PR-tävling. Väldigt kul att få träffa gamla och nya bekanskaper och se bidragen. Min favorit är helt klart Delicato, som har utvecklat sin marknadsföring kopiöst den senaste tiden. En av deras annonser vill jag minnas var med och tampades om "Annons priset" och löd "Hela Sverige Bakar Inte" med avsändare Delicato.
 
Älskar verkligen smart och humoristiska budskap. Det är så fantastiskt roligt att läsa en copy som är välskriven och genomarbetad och finurlig. Hoppas verkligen de vinner ett guldägg.
 
 
 
Efter Guldägget så åkte jag till Östersund strax efter 18:00. Sov över hos Linnéa och Johan (tusen tack för trevligt sällskap och sovrum) och begav mig sedan ut på möten i Östersund under hela fredagen. Grymt trevligt och effektiva möten. En lunch med Serena och Linnéa hanns dessutom med! Riktigt bra dag med andra ord innan jag åkte mot Strömsund.
 
Eftersom Sundsvall i princip saknar snö numera är det som att kliva ut ur garderoben i Narnia när man passerar Östersund och åker mot Ström. Plötsligt försvinner våren och värmen och en isande kyla och snö möter däcken man färdas på. Det är ganska häftigt att se förändringen i landskapet, även om jag blir lite sorgsen med tanke på klimatet som förändras.
 
Hur som haver en fin helg i Strömsund blev det. Tusen tack för den!
 
 
Måste även nämna Jorm, hunden som busigt tog sig upp i soffan. Kröp så nära han kunde och gosade in nosen mot min hals och somnade där en stund. Jag blev så förvånad att han ville komma så nära eftersom jag aldrig varit med om att en hund gör så.. Men väldigt sött minst sagt.
 
Lyckad helg!
 

Att nå mål..

2017-03-19 / 21:31:35

Det här med att nå sina mål är ju rätt speciellt. Hela veckan har jag klurat på den där trappmaskinen på gymmet. Det finns nämligen en high score i den.. Som är otroligt hög, gissningsvis har folk gått på'n i två timmar. Huuuur klarar man det? 


En kvart.. Tjugo minuter är jobbigt. Hur kan då folk hålla på å gå så länge? 

Målet sattes. En timme på trappmaskinen, med toppar på 10 min, dalar (aktiv vila) på 5 min. Det borde gå. Det är inte omöjligt. Svettigt å apjobbigt men inte omöjligt. Så den idén har jag klurat och tänkt på hela veckan tills idag. Jag är ju inte en spontan människa, vilket ni säkert vet..  Hade aldrig ens funderat på det om tanken inte fått gro. 

Så idag.. Gjorde jag det! Wiie! Det gick! Haha så sjukt! Det var som att vinna en Oscar, så många jag vill tacka. Haha, härlig känsla av att lyckas. 

Det är ju gött med mål som man strävar efter. Inte sant? Man klurar och filurar på saker man vill uppnå. Den där perfekta lasagnen, klara alla banor på super Mario, läsa ut den där boken eller kanske överleva den där presentationen framför klassen/kollegor. Ibland misslyckas man å ibland klarar man av saker man inte trodde var möjliga. Stort som smått. Det är häftigt. 

Mmh. Vilken bra söndag det blev. Apropå mål, så har jag nog fler kortsiktiga än långsiktiga tror jag.. Mitt nästa är torsdag. Det blir en bra start på ett positivt veckoslut. Hoppas ni där ute i cybervärlden också har ett eller flera mål i veckan som kommer. Stora som små. 👌


Helg

2017-03-19 / 10:09:21

Woop woop! Förra helgen befann jag mig i Hassela med Camilla. I strålande solsken slängde vi oss i pisterna utan missöden. 


Dock måste jag säga att man blir bortskämd när man varit i Lofsdalen i alla år och frekvent suttit i en stolslift. Jag prisar uppfinningen stolsliften till höjderna. Mina ben är liksom inte van vid konstant tyngd upp å ned, upp å ned i en allmänt konstig vinkel. Nope. 

Men vi hade det riktigt skönt, så glad att vi tog oss dit. Grilla hamburgare, njöt av solen och backarna.. Mmh helgen blev liksom längre? 

Annars har denna vecka bestått av häng med Johanna, jobb förstås, rep med teatern.. Men även en teaterföreställning! Vi fick nämligen gå och se föreställningen Häxor på Svea Teatern. Åh den var så fantastiskt bra! Berörande, rolig och allvarligt bra. På en liten scen har dess ensemble arbetat fram en fartfylld och genomtänkt historia om Häxor. Alla dessa kvinnor som dog under processerna av falska anklagelser och rykten. 
Får ni möjlighet så tycker jag ni ska gå och se den, ta gärna med en person som ni tror inte förstår det här med jämställdhet, som tror att vi i Sverige redan är i mål. Så hoppas jag att dessa har ett öppet sinne till att förändra sin åsikt. 
Hur som helst så var den sevärd och en vanlig onsdag blev genast lite mer meningsfull ❤️

Mmh.. Den här helgen har gått i städningens tecken. Kommande helger kommer nämligen annat prioriteras, ser framemot dessa 👌Torsdag

2017-03-09 / 19:04:52

En sån där bra torsdag. Bästa dagen på veckan, eller vad säger ni? 

En dålig sak hände dock, min gamla svanskotsskada gjorde sig påmind efter gymmet imorse. Körde rygg förstås och sedan petade den på mig hela dagen, i princip omöjlig att stretcha ut. Trist! Men tror på att en knotknäckare kanske kan fixa biffen. 

Känns alltid bra att ta tag i saker som man stört sig på lite då och då. 

Hade förresten ett kanonrep igår. Fick en till roll! Känns jättekul! Men håller på det en liten stund till ;) Slalom

2017-03-05 / 08:44:17

Tänk att det tog 7 år innan jag slängde mig i Sundsvalls backar? Sjukt! Men å andra sidan en väldigt god anledning är det här med transport. Äger ju numera en bil som gör det lite enklare. 


Igår fick jag med mig min teaterpolare Ida ut i backen på Södra berget. 
Vi fick jättefint väder, soligt och vackert. 

Backen var dock ganska brant och lite isig så nästa gång jag kör blir det nog en annan backe. Men det blev ändå några fina åk och jag kom in i slalomkänslan efter en stund. 

Men när det var en timme kvar av åkning stannade liften och vi fick vänta nästan en timme på att få lift upp i backen (då vi hade bilen där) av en skoter. Typiskt! Men både jag och Ida var jättenöjda med dagen ändå. 😃 

Premiären är därmed gjord i backarna, vilket känns kanonbra! Kommer definitivt fortsätta köra till säsongen är gjord. 👌 


RSS 2.0