Gå och rösta!

2018-08-30 / 21:24:40

Fick ett tokbra tips av min kära vän Frida ikväll. TT.s valkompass, den hittar ni HÄR.
Den visar olika sakfrågor och för- och motargumenten för de olika sakfrågorna. SUPERBRA.
 
I år är det ett viktigt val pepz. Gå och rösta. Helst klokt.

KOLLA UPP ERA FÖDELSEMÄRKEN

2018-08-28 / 17:02:00

CAPS LOCK MOMENT.
 
Nä men på riktigt kära vänner, gå och kolla upp era förbannade leverfläckar. Om de har förändrats över tid dvs. I somras sa en vän till mig att min leverfläck inte såg så bra ut, vilket fick mig att börja fundera på den. Jag hade verkligen inte tänkt på den alls faktiskt. Men när jag senare kikade på gamla bilder på Facebook såg jag att den mycket riktigt hade förändrats. Här nedan ser ni hur den har förändrats från 2012 till 2018.
 
 
Inte världens bästa bilder kanske, men jag tycker ändå att de talar sitt tydliga språk? Från prick till att växa och bli lite svart i kanten. Tänk ändå att jag haft denna på min hand utan att tänka på den? Galet.
 
Så efter att ännu en vän sagt att "nu må du ju ringa och boka en tid" så tog jag tag i det. Blev dock en aningens besviken på växeltelefonisten på Vårdcentralen Centrum i Svallet. Hon ifrågasatte på en gång om jag verkligen behövde kolla upp den, att det inte lät så stort med 4 mm och hon undrade om jag verkligen var säker på att boka en tid. STÅ PÅ ER. Jag fick en tid efter att ha argumenterat mig fram till att "Bättre vara säker än osäker" och fick träffa en sjuksköterska. Jag hann bara räcka fram handen så sa hon "Japp, den ska bort".
 
Någonstans kan jag tycka att det är väldigt knepigt att behöva ifrågasättas i en växel? Samma sak hände en gång i akutens reception "Men nää de tror inte jag, men men du får väl träffa någon då".
 
Det lönar sig helt enkelt att stå på sig och i september är min leverfläck puts väck!
 
 

Colorrun

2018-08-25 / 01:22:00

Jag blev nästan förvånad själv när jag bestämde mig för att jag faktiskt ville springa colorrun en vecka innan start. Sen NÄR började jag ta spontana beslut? (yes en vecka är spontant för 20-mils resa #enligterika). Joho då, så blev det och Sandra hakade på! Så himla fint.
 
Efter jobbet tog jag där med (efter kattvaktande) mitt pick och pack och hälsade på Rebecha och Linnéa en sväng. Mycket trevligt.
 
Lördagen bestod mest av taggning!
 
Hämtade upp våra colorrun-kit oxå och mötte upp Sandrue.
 
 
När racet senare startade så hade nog både jag och Sandra vissa förväntningar som under loppet inte direkt uppfylldes. Vi trodde nog att vi skulle bli helt bombarderade av färg sisådär varje kilometer, men icke. Så nästa gång det blir ett sådant här evenemang så blir det nog till att vara lite kritisk minsann.
Hur som helst så var vi jättenöjda ändå! Det är ju grymt kul att både kunna umgås, träna och få färg över sig på samma gång. Sandra var grymt duktig på att få igång min kämparglöd dessutom.
 
 
Otur med vädret kan man påstå att vi hade och regnet ville gärna visa upp sin närvaro. Vilket i sin tur resulterade i helhäftiga mönster ^^
 
 
Duschen efteråt kan ha varit det bästa någonsin, innan jag tog min pärla och åkte hem igen till Svallet.
 
Här i Sundsvall hade inte mycket förändrats på ett dygn. Men söndagen bestod av nya avsnitt av Orange Is The New Black (har helt fastnat i den serien) samt teater med Sara. :D
 
Mina vänner Jimmy, Josefin och Sandra spelade nämligen i en teateruppsättning i Attmar, kallad "Den siste Knutsson". Det råkade vara en riktig historia dessutom från dessa trakter om två bröder på en familjegård. Så bra! 
 
 
 
Det blev en föreställning med skratt, ledsamheter, ilska och glädje. Så himla roligt att få se alla dessa skådisar visa upp sitt bästa och se historien utspela sig framför ens ögon. Det är helt klart något speciellt med teater!
 
Så har nu ännu en vecka gått och jag står på tröskeln till helgen. Bäst att ta steget in så man tar sig nån vart ;)
 

Telefontrubbel och orienteringsglädje

2018-08-13 / 09:24:17

Allt började dagen innan jag skulle åka hem från mitt kära Strömsund. Telefonen visade att den inte kunde hitta nätverket. Mycket märkligt kände jag, Telias support sade "Kabeltrubbel i Strömsund". Jag accepterade faktumet. Dagen efter åkte jag mot mitt Sundsvall. Men knepigheterna började någonstans i Hammerdal, varför visade telefonen fortfarande inte att den hittade nätet? Så långt kan ju inte ett kabeltrubbel sträcka sig? Eller?
Skiten fortsatte förbi Skyttmon, Ammerån, Hammarstrand, Bispgården, Bergsåker och tillslut Sundsvall. 
 
What to do? Fredagkväll och en resa mot Järvsö skulle göras dagen därpå. Chattade med Telias support, vi konstaterade att det är glapp i Simkortet och att jag bör åka till en Teliabutik. Typiskt! Så himla typiskt! Så där satt jag. Telefonlös. Förutom när telefonen hittade wifi? Då funkade den som en klocka, tickandes framåt i en evig cirkel.
 
Söndagseftermiddag. Efter bröllopet åkte jag därför till Telias butik i Birsta där dessa konstaterade samma sak och min kära Sonyphånie åkte in på rehab. Bästa Sara lånade mig dock hennes fina Sonyphåny istället = Ej telefonlös. Göttigt!
 
Annars? Jo första jobbveckan var relativt smärtfri förutom två domnade fingrar. Det är visst vanligt? Att man tappar viss känsel i ring- och lillfinger. Googlade mig fram till att det var något med armbågen, eller spänningar i axlar och nacke att göra. Knepigt!
Funnyfact - Jag har faktisk ett område på vänster fot som också är halvt utan känsel. Det är något skumt med nerver alltså. Fler som har samma problem?
 
Helgen då?
Jo min helg bestod av dessa saker:
  • Promme med Shielo
  • Pizza med Shielo och John
  • The Sims 3 - Va tvungen att prova, haha har tydligen för mycket fritid.
  • Orange is the new black - Väldigt bra serie faktiskt!
  • Hittaut
 
Vackra Bureplatsen! Shielo och jag gick faktiskt en ganska lång runda på lördagskvällen. Det var verkligen en fin kväll på alla sätt.
 
 
Efter denna promme så körde vi lite PlusMinusNoll och käkade pizza ^^ men det var värt.
 
Dagen därpå, tog jag mig i kragen och provade appen "Hittaut" som Sara tipsat mig om. Det var faktiskt jätteroligt må jag säga! Tyvärr fanns det inte i Ström, men en hel del andra städer. :D
 
Man går alltså runt i sin stad och letar små metallplattor med logotypen "Hitta Ut" på samt en kod. När jag hittat åt tex. nr "46", så klickar jag på kontrollen och skriver in koden som också står på plattan.
Det var jätteroligt och jag gick bra mycket längre än vad jag hade tänkt mig från första början. Orientering för oss vanliga dödliga helt enkelt.
 

Fridas Bröllop

2018-08-12 / 21:05:44

Jag fick verkligen avsluta min semester på absolut bästa tänkbara sätt. Att få gå på min fina vän Fridas bröllop när hon gifte sig med sin fina Johan. Glädjetårarna rann och skratten ekade under dagen och kvällens gång.
 
Men innan jag berättar om detta grävde mig ner i arkivet och hittade lite Frida-bilder från universitetet. Vi gick ju nämligen InfoPR, hon och jag och massa andra fina vänner. En tid att verkligen titta tillbaka till med glädje.
 

 
Haha så många roliga minnen, som  här ovan när vi var på High School fest hos Elin. Eller när vi såg en säl i selångersån och ringde polisen som sa "Har den simmat in så kan den simma ut".
 
Men så kom dagen. Shit! Frudie ska gifta säää!
Jag, Malin och Robin åkte relativt tidigt från Sundsvall[Söönsvaall] för att bege oss till Järvsö där det vankades bröllis. Robin började hela resan med att fråga "Är du åkrädd Erika?", sen bar det iväg.
 
Vi kom fram till Järvsö. Oh my gosh. Så vackert! Allt ligger så tätt ihop, tillsammans med vattnet som ringlar sig igenom bergen. Järvsö känns som en stor kram helt enkelt och apropå kram så var det faktiskt till KRAMsta Gästgård vi gjorde vårt första stopp. Här skulle Malin och Robin bo, när Robin plöstligt utbrister "Jag tror vi har ett problem". Finbyxera var inte nedpackade. Panik!
Robin slängde sig själv i bilen och åkte iväg för att hitta någonstans att handla ett par byxor (skulle bli så himla knepig stämning med ett par shorts på bröllop kände vi). Till vår förvåning var han tillbaka inom en halvtimme. Så fort hade det aldrig gått för mig vill jag lova.
 
Jag passade på att ta lite selfies. Det är ju inte alltid man är så här uppklädd.
 
 
Nu bar det iväg till kyrkan.
Det var en riktigt stor och fin kyrka må jag säga. Träffade på My och Per och alla andra förväntansfulla vänner och släkt till brudparet. My, Frida, jag och Malin känner varandra sedan universitetstiden så det är var så himla roligt att ses igen.

 
Vi fick vigselprogram och en psalmbok. Men min psalmbok verkade sjunga på sista versen (höhö).
 
Så tänk er nu en förväntansfull stämning. Alla jag ser är glada och pirriga. Vi väntar nu på våra vänner eller familjemedlem som snart ska tåga in. En cermoni ska äga rum för att hylla kärleken och samtidigt binda ihop två människor som valt att leva tillsammans. Två fantastiskt fina människor.
 
Så börjar musiken spelas, det är låten Photograph med Ed Sheeran. Jag ser Johan komma gåendes med hans systerson Valdemar i handen. Så stiliga! Därefter Johans Bestman och vackra Alva, Fridas syster. Steg för steg tågar sedan Frida i sin vita vackra klänning tillsammans med sin mamma. Lycka och glädjetårar!
 

 
Därefter började en otroligt fin vigsel med inslag av sång och opera. Väldigt vackert och fint!
 
 
Jo! Dom sa faktiskt ja!
Älskar att dom dansade ut till låten "Signed sealed delivered" med Stevie Wonder. Helt underbart!
 
Uttågandes ur kyrkan fick de en dusch av semsamfrön och hjärtströssel innan vi fick krama om turturduvorna.
 
Så himla fina!
Därefter tågade vi till anslutande gård där själva bröllopsfesten skulle hållas. Fantastiskt att allt låg så nära i Järvsö, verkligen jättefina byggnader och natur.
 
 
Här välkomnades vi med bubbel och tilltugg, innan fotografier togs och middagen började.
 
Skärpan på ovan kort (upptäckte jag nu) var inte den bästa. Men håll till godo ^^ All dekoration var så vacker och jag kan tänka mig att det ligger många timmar bakom allt detta. Måste säga att trycksakshjärtat(man är ju smått arbetsskadad) slog lite dubbelslag genom kvällen. Så många fina trycksaker och bra val av papper
 
 
Tänk bara som ovan? Så himla smart! I dessa lådor fanns allt från mensskydd till snus och huvudvärkstabletter. Allt för att vi som gäster ska få en så fin kväll som möjligt. Kreativt!
 
 
Nu började middagen och vi blev välkomnade av Toastparet Adam och Elin med en grymt påhittig version av flygvärdinnors säkerhetsgenomgång, men på bröllopsfestvis ;) Därefter blev vi serverade en cheescake med varmrökt lax, jättegod. Även om jag var lite upp i varv som precis efteråt skulle tala. Haha tänk att man alltid ska bli så nervös? Spelar verkligen ingen roll hur många gånger man gör det. Men det blev faktiskt jättebra och uppskattat. Efter mitt tal fick vi höra en hel hög med helt underbara tal tillägnat till de nygifta. Några fick ögonen att tårfyllas och andra fick en att tjoa och skratta. En fantastisk blandning.
 
Såklart fick även brudparet gå igenom den klassiska "skoleken".
 
 
Dom var inte alltid överens minsann ;) Vissa frågor som tex "Vem får in flest marshmallows i munnen" fick dom dessutom bevisa. Helt underbart!
 
 
Middagen bestod av en buffé med rostbiff(tror jag det var?), potatiskaka, rostade rotsaker, en jättegod sås och massa grönsaker. Mömsigt deluxe! Efterrätt? Jodu! En efterrätt som heter duga kom därefter. Glassbuffé 2.0. Tänk er allt ni vill ha på en glass? I bufféform! Kan vara den bästa idén jag hört. Någonsin. Min tallrik såg ut som en målning av Picasso. Det var fasen grejer överallt. Chokladsås, kaksmulor, blåbärscurd(bästaaa), glass av alla sorter och chokladsås och maränger.
 
Jag överdriver inte när jag säger att vi var MÄTTA efter allt detta. Fantastiskt gott.
 
 
Därefter blev det såklart en hel del dans. EN HEL DEL.
 
 
Förutom allt detta så fanns det även ett fotobås, för den som ville ge en videohälsning till brudparet. Men man fick även ge dejtingtips eller bara skriva en hälsning på små fina lappar.
 
På kvällskvisten fick vi även se de nygifta dansa sin första dans tillsammans.
 
Så vackra!
Tänk att dom är gift nu? Frida och Johan? Ring på fingret och en massa kärlek! Så häftigt! Det firades med dans ända fram till klockan slog 04 på morgonen. Shit va vi höll i gång hela gänget!
 
Vilken rolig och vacker upplevelse. Att få se sina vänner så lyckliga, gör mig så glad! Tusen tack fina Frida och Johan för en helt fantastisk upplevelse, önskar er all lycka och mer där till <3
 

Semestern

2018-08-06 / 18:15:00

Nu är semestern officiellt helt slut. Men jag har haft det kanonbra verkligen och första dagen på jobbet kändes inte så tokig alls faktiskt. Även om det såklart var ovant att gå upp tidigt ^^
 
Men vad blev det mer för semesterskoj tro?
 
Träffade ju på lite vänner, åkte till Östersund med Emma och hälsade på Rebecha och Linnéa. Solade i skuggan (haha testade därför på lite brun utan sol igår, va rätt roligt faktiskt men mer om det någon annan gång), hälsade på fina människor, åkte till Nordantjäl, badade i sjön.. mja? Jag har haft det väldigt bra helt enkelt, sen kan man ju alltid önska att semestern var lika lång som sommarlovet. Men man kan ju inte få allt här i världen. ;)
 
 
Det blev faktiskt lite målning på semestern också, inte världens bästa foto här ovan.. men järnfärg var riktigt roligt att arbeta med.
 
 
Käkade thai med Isabella en dag :) Så himla mysigt att bara sitta ute och käka gott och prata om allt och ingenting.
 
 
Jag har även utökat mitt väskinnehav. Det blev en ny väska i Ramsele. Hela 159 kr kostade denna fantastiska väska som inte tar mycket plats och som dessutom har dragkedja inuti. Hur bra?
Jag har verkligen varit på jakt efter en sådan dyrgrip länge och inte hittat någon någonstans. Så nöjd!
 
 
Vackra Ström<3 Det finns så mycket här att sakna. Så även om det inte kändes fel att köra hem till Sundsvall så finns det såklart mycket att titta tillbaka till här.
Men jag får väl ta någon tripp upp vid tillfälle, annars blir det väl som vanligt till jul.
 
 
På min väg tillbaka fick jag stanna för denna fina ankfamilj som tog sig över vägen. Himla gulliga fjäderbollar.
 
Men jag har ju även hunnit med ett bröllop för bästa Fruddi! Det får dock bli ett helt eget inlägg, men fint vare och avslutade min semester på topp.
 
Tack till alla som gjorde semestern riktigt så där toppenbra som den blev. En lugn och skön semester med inslag av trevligheter.
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0