Hårigt

2018-02-28 / 17:30:00

Min gårdag var en riktigt lyxtisdag. På riktigt superlyxig.
Jag gick tidigare från jobbet och satte mig i en frisörstol i tre timmar och förvandlades. Det var så sjukt skönt! Ni vet när man riktigt känner hur håret skriker av trasighet och ber på sina bara knän att bli klippt..
 
Så därför kändes det extra bra att få det både färgat och klippt.
 
FÖRE
 
EFTER
 
 
Ser såklart alltid extra bra ut direkt efter man befunnit sig hos en frisör. Men jag blev jättnöjd! Nu är jag i princip tillbaka där jag började för ca 5 år sedan, när jag för första gången färgade håret blont och därefter rött. Brunetten är tillbaka med andra ord och jag tror faktiskt mitt hår vill vara brunt. Hualigen va det stretade emot när det var blont.. det ville liksom inte vara i den färgen?
 
Får väl se hur länge jag håller mig ifrån andra färger.. men just nu känns det toppen! Perfekt i tajming för premiären om en vecka(omg) ^^
 
 
 
 
 

Konsert med Strömsundsfölke

2018-02-25 / 18:39:16

Jolå så att ee!
Efter ett ungdomsrep på lördagen möttes jag, Sandra, Benny, Pe och Gustav upp på kvällskvisten på O´learys. Den här helgen var nämligen vigd till en viss konsert i Svallet, nämligen The Kristet Utséende och Skit Arg, två band som jag inte lyssnat på alls faktiskt.. men jag ville däremot gärna umgåsas lite med mina kära vänner så vi bokade biljetter i november och inväntade nu musiken.
 
 
Kristet var helt okej, jag lyssnade inte så mycket på texterna.. men helt okej förutom ljudet som var så olidigt högt. Jag har varit på en hel del metalkonserter, men detta var för högt för min smak. Vi investerade lite snabbt i ett par öronproppar och ställde oss en bit ifrån.
Jag tycker verkligen det är synd.. när man vill få till en stämning och ha hög musik (vilket jag tycker man ska ha) men det blir så tokigt när det är för högt..
Men det var Kristet sista konstert i Sundsvall någonsin och jag tyckte ändå dom gjorde det bra.
 
Hur som haver så fortsatte därefter Skit Arg.
 
 
Haha Skit Arg var ett band med stor närvaro på scenen må jag säga. Musiken var helt ok.. inget jag skulle lyssna på i vanliga fall, men helt okej. Framförallt var jag som sagt impad över hur deras scennärvaro var. Dom sprang ut från scenen, gick in i karaktär och drog med sig publiken i musiken. Jag kanske är lite teaterskadad i dessa ord, men mja de va kul att se.
 
 
Så avslutades en grymt fin kväll. (Pe ville inte vara med på bild haha).
Mycket tacksam över den! :D
 
 

Heliga fredag

2018-02-23 / 17:39:00

Många heliga dagar det finns i min kära vecka just nu?
Hur som haver så äre mycket kärlek som ges till fredagar, att det är givet kan nog de flesta hålla med om.
 
Den här veckan har verkligen varit speciell i spenderarväg må jag säga. Jag brukar inte falla för frestelser, men den här veckan kan jag ha gjort det tre gånger.
TRE GÅNGER. Men cheesus! Det ekonomiska hjärtat värker. Kläder och skor..och mer skor. Jag skyller lite på teatern, lite på systemet att webbshoppa och mest på mig själv haha.
 
Hur som haver så var det väldigt bra köp och jag ångrar ingenting ^^
Det blev kläder till föreställningen och skor till föreställningen (plus lite fler skor pga 3 för 2 konceptet gjorde mig knäsvag).
 
 
 
Snart äre ju helg dessutom!
Den här helgen kommer vara fullproppad med grejer minsann. Rep för ungdomarna på lördag och rep för mig på söndag.. men sen kommer kära Sandra, Benny, Gustav och Pe förbi för att se Kristet Utséende på lördagkväll. Det ska bli riktigt roligt att få umgåsas lite :D
 
 

Heliga tisdag

2018-02-20 / 12:32:00

Oh holy tuesday! 
Älskar tisdagar av endast en anledning: En ledig kväll. För hur mycket jag än älskar teatern så behöver jag defintivt en paus ibland för att få återhämtning och ännu mer energi till nästa rep.
Det är ju typ det mitt liv går ut på? Aktiviteter - Återhämtning - Aktiviteter - Återhämtning. Det betyder verkligen inte att något inte är roligt eller uppskattat, det betyder bara att energin är slut och att det behövs tankas.
 
Det som är synd är väl att jag måste ut till Birsta denna tisdag. Jag upptäckte nämligen i helgen att min scen-outfit inte alls funkade. Tanken var en svart tunika plus färgade strumpbyxor. Smaaaart tänkte jag, en färgklick å smidigt att röra sig i (HUMAN är en ganska fysiskt krävande pjäs). Men tro på sjutton?? Där stod jag och visade hela härligheten?? Hahaha strumpbyxor var ju inte så täckande som jag hade tänkt minsann. Så det är bara att fara ut på klädjakt igen. Förhoppningsvis går det smidigt och fort (åååh who am I kidding).
 
Så det ska jag göra... sen ska jag ha en fin tisdagskväll. Lika fin som min fredag och lördag var denna helg. Mmh.. bara bäst helt enkelt!
Men sen kör vi igång med rep igen och tro mig nu börjar det verkligen likna något på alla fronter i både min egen och ungdomarnas pjäs. Ser verkligen fram emot resultatet.
 
 
Du har väl säkrat din biljett? LÄNK
 
 
 

Gårdagens rep

2018-02-15 / 12:30:00

Jag måste få berätta om gårdagen, den var så bra!
Vi repade inför föreställningen HUMAN som vanligt och i slutet av repet tog vi oss an en ny koreografi som var så fruktansvärt känslomässig. Jag brukar ha lätt för att beskriva känslor men jag har lite svårt för det i denna scen, den var väldigt speciell.
 
Har ni varit med det någon gång när ni blir total fokuserade och helt känslomässigt inkastade i en vägg? Det skjutsraketer inombords samtidigt som en storm virvlar upp i ett skrik. Ni blir känslomässigt berörda till den grad att ni måste få uppleva det igen och igen och igen?
 
Kanske har ni upplevt det när ni gått på teater, kanske när ni ser en film?
Jag har ganska många sådana ögonblick, men en av dom var när jag såg slutet av "Titanic", en annan när jag såg "Ever After" när Drew Barrymore skriker i frustration, en annan när jag såg esteterna på gymnasiet spela upp föreställningen "Rent", en annan när jag såg föreställningen "Häxor" för ett år sedan.
 
Förstår ni vad jag menar?
Man blir berörd inombords likt en tickande bomb. Pulsen går upp och du är helt fokuserad på vad som händer. Ni kanske t.o.m varit med om att någon utifrån stör i ett sådant ögonblick? Jag skrek högt när tv4 bestämde sig för att lägga en reklampause precis i det ögonblicket i "Ever After".
 
Igår kände jag det.
Just därför vill jag också återigen trycka på att ni bör se denna föreställning.
Ni kommer inte ångra er.
 
 

Konstutmaning Del 4-5

2018-02-14 / 17:30:00

Glad alla hjärtans dag!
Två konstutmaningar har gått oss förbi i veckorna som tassat på. Här nedan hittas dessa.
 
Förra veckan var temat: Flyga.
Här nedan kan ni se en del av bidragen.
 
Mathias bidrag:
 
Saras bidrag:
 
Annas bidrag:
 
Mats limerickbidrag:

Det var 2 töser från Borås
Som stod högt upp på en ås
Båda var lite dryga
Och trodde de kunde flyga
Så hoppa de ut och flaxa som en gås

 
Mitt bidrag:
 
Så sjukt fina bidrag! Härligt att kollegorna är så kreativa må ja säga.
Denna vecka var temat: Semester
 
Annas bidrag:
 
Mathias bidrag:
 
Mats bidrag:

Det var en singelkille från Leicester
Som skulle åka på semester
Han tänkte vila och bada
Men av detta det blev nada
För på hotellet träffade han Ester

 

Mitt bidrag blev denna gång en liten historia som gick så här:
_______________________________________________________________

Vågorna slog mot det välbyggda skeppet, havet glittrade som ett halsband gjort av diamanter. Solens strålar träffade de människor ombord som tagit sig upp på däck. Knappt ett moln sågs på himmelen även om fiskmåsarnas gälla skrik ekade mellan masterna.

”Det här är livet” sa en gosse i shorts och t-shirt, medan han blickade ut mot horisonten. ”Det säger du nu ja, bara för att vi haft sån tur med vädret.” en bitter mans ord, eller talade han av erfarenhet? Mannens mening ekade i gossens huvud tills han viftade bort dom hastigt med meningen ”Äsch, det är ju semester, solen steker, vattnet är varmt och..” Längre hann han inte förr än den ståtliga kaptenen tog plats mellan de två. ”Jaha, här står ni och talar om väder och vind, när det finns ett däck att svabba.. somliga har tur”. Gossen och mannen försvann i sin hast i väg till sina sysslor.

 

”Christoffer, Christoffer!” en ung man sprang fram till kaptenen som gav honom uppmärksamhet med en blick. Kaptenen var inte van vid att tilltalas vid förnamn, men vad visste ungdomar i dagens samhälle egentligen? De levde som om de var odödliga och tycktes alltid ha någon ny idé att framföra till hans öron. ”Christoffer, är du säker på att det här är rätt kurs?” Kaptenen såg på den unge mannen med avsmak, skulle han ha tagit ut fel kurs? ”Ursäkta, unge man men jag tycks ha bomull i mina öron, antydde du att jag tagit ut fel kurs? Var det exakt de orden unge gossen använde?”. Den unge mannen sansade sig en aning, och bad om ursäkt för sitt antydande men undrade ändå om det faktiskt var rätt kurs. Kaptenen skulle precis börja sin uppläxning om hur ungdomar ska lyssna på de som var äldre och därmed klokare än honom när någon plötsligt skrek över huvudena på dom. Kaptenen och den unge mannen tittade upp mot masten. ”VAD SA?!” skrek Kaptenen. Rösten ekade mellan masterna ”Land i sikte”.


Kaptenen vände sig mot den unge mannen med ett belåtet leende, då hans tes plötsligt blev bekräftad. ”Somliga bör kanske inte tala så förhastat.” han pekade mot horisonten och sa ”Jag kommer bli berömd förstår du, medan du blir ett enkelt kommatecken i historien. Men trots din uppnosighet ska också du få besöka de land vi… det vill säga jag.. funnit”. Med hårda och stabila steg gick Kaptenen fram till rodret och påkallade sin besättnings uppmärksamhet. ”Kära besättning, ni har haft äran att få följa med mig på min resa. Därför gör det mig ett stort nöje att bekräfta er kamrats rop, vi har funnit Indien!”.

 
_______________________________________________________________
 
 
Det var veckans bidrag i konstutmaningen!
Nästa veckas tema: Elefant
 
 

Andas teater

2018-02-12 / 17:18:00

Hallo i snöyran!
Fasen va dagarna går fort just nu? I alla fall för mig.. måndag tisdag onstorsfred lördagsönd måndag tisdag... etc. Lite åt det hållet.
 
Just nu skulle man kunna säga att jag bor på teatern, nästan. Vi har rep 2-3 kvällar i veckan med vuxengruppen därefter 1-2 kvällar med ungdomsgruppen. Men det är roligt och det märks att vi är på väg någonstans, vilket känns bra även om tiden inte räcker till så mycket annat.
 
I helgen hade jag rep hela lördag och hela söndag (dagtid). Man hinner mycket på dessa timmar må jag säga. Riktigt roligt att få fastställa klädesplagg inför vuxengruppens föreställning dessutom.
 
HÄR KAN MAN KÖPA BILETTER
 
Vi spelar ju ganska snart! 10 mars är det premiär (kände precis nervositeten i magen när jag skrev det...cheesus). Å det kommer bli bra. Kom gärna och titta på oss, en kväll med många känslor utlovas. :)

Päronhelgen

2018-02-09 / 17:20:00

Förra helgen fick jag besök av mina fina päron.
 
Vi började fredagskvällen med en grymt god rätt. Pulled pork i pitabröd med massa grönsaker och tzatsiki. Så sjukt gott! Rekommenderas verkligen!
Därefter semmelkladdkaka och kladdkaka med chokladglasyr, så sjukt gott. Jag tror jag kan säga utan att överdriva att vi rullade i säng den kvällen.
 
Lördagen bestod av massa teaterrep för mig och shopping för päronen.
Vi kommer längre och längre med repen faktiskt, vilket känns riktigt bra må ja säga.
 
Men kvällen bestod av mat på Innergården (lätt bästa restaurangen i Sundsvall enligt mig) och min julklapp: Henrik Schyffert på Sundsvalls teatern.
 
 
 
Han var riktigt bra den där Henrik! Riktigt roligt att få skratta lite och känna att han hade en hel del poänger att komma med under föreställningens gång.
 
Innan föräldrarna åkte hem på söndagen så körde vi lite bowling.
En av mina favoritspoter må jag säga. Je gillart.
Resultatet?
Mjaa de ser ni här nedan ;)
 
 
 
Jag vill tydligt påpeka att jag faktiskt vann sista omgången ;)
 
Det blev en riktig toppenhelg. Tusen tack för den<3
 
 
 
 

Snökaos

2018-02-05 / 17:20:00

Torsdagen i Sundsvall var helt freakN kaozig. PÅ RIKTIGT.
Varningen kom ut i onsdags att det skulle bli en så kallad "klass 2 varning" på vädret dagen därpå. Jag vill minnas att detta inte hände för att allt för länge sedan.. men att det då inte heller var någon speciell fara å färde. Men tji fick jag.
 
 
Rent jäkla kaos. Min fina Skoda tog sig dock på jobbet utan vidare problem, även om det var mycket snö som drev igen vägarna. Men väl på jobbet kom det stora problemet i form av en oskottad parkering med ca tre dm snö. Min kollega körde fast och jag hade nog oxå gjort det om jag inte haft lite fart in på parkeringen.
 
Resten av dagen föll snön som aldrig förr, ca 60 cm kom på sina håll i Sundsvall under ett dygn samtidigt som vinden blåste upp till storm. Min sedvanliga lunchpromenad blev inte så effektiv, som ni ser här ovan. Det var sjukt svårt att ta sig fram och överhuvudtaget se något.
 
När vi sedan skulle hem under kvällen hjälptes vi alla kollegor åt att skotta fram bilarna och få allt att funka. Vi skjutsade hem de som inte som inte hade bil osv. Själv var jag ytterst nervös för att köra fast. Många bilar i hela Sundsvall körde fast denna dag och för att vara på den säkra sidan tog jag vägar som troligen skulle vara plogade.
 
Allt gick som tur bra.. tackar mina nya vinterdäck och pärlan för det.
 
 
Dagen därpå var mindre kaosig. Vinden hade avtagit en hel del och de som plogade hade hunnit i kapp sig. Så glad för det och det blev en häftig syn att se alla snöhögar.
Har verkligen aldrig varit med om detta tidigare må jag säga. Minns de stora snöhögarna som man hade som liten, men detta var något helt speciellt.
 
 
 
Så även om detta var en ganska stressig upplevelse så skapades ett fantastiskt Narnia landskap framför våra fötter. En mysig snömiljö som jag hellre väljer framför vårslasket alla dagar i veckan.
 

RSS 2.0