Från tråkig rost till stiligt svart

2018-07-26 / 12:00:12

Jag älskar att måla. Speciellt när det går fort och lätt. Det syns så väl att man faktiskt har lagt manken till och gjort en förändring.
 
Befinner mig just nu tillbaka i Strömsund efter min lilla semester i semestern.
Så igår for vi iväg för att fixa lite på stugan och mitt mål för dagen var att förvandla de rostiga fd brunnstolparna till snygga svarta detaljer.
 
Lyckades jag?
Mjaahaaråå.
 
 
Kanske även bör nämna att brunnen är ordentligt täckt och igenbultad. Det finns ingen risk för någon eller något att falla i. :)
 
 
 

Bra design = Fler köp?

2018-07-25 / 13:26:00

Tänk vad fort en helg i Sundsvall kan gå?
*Swish* så försvann den i ett nafs. Men trevlig var den!
 
Hann åka till Härnösand och besöka mina vänner familjen Nordin under måndagen. Så trevligt och djupt! Älskar djupa samtal som ger så mycket mer än ytliga. Härnösand är ju förresten en jättevacker stad. En hamnstad (till skillnad från Sundsvall) som heter duga.
 
Tog mig ett besök på Coop Forum när jag ändå var i krokarna.
Åh se mitt fina köp:
 
 
Kunde inte låta bli att köpa denna goding!
Typsnittet är ON FLEAK. Fantastiskt!
 
Tänk hur mycket vi faktiskt köper på utseende?
Jag behövde verkligen inte en till anteckningsbok, ändå står jag där i kassan och ber dom vara extra försiktig med min lilla master planbok. Hur många gånger har inte detta hänt? Att man ser en något med en vacker design, en fin text tryckt på en tröja, en snygg layoutad A5-flyer? Man kanske inte behöver prylarna, men ändå lockar dom till sig en.
 
Summa summarum är att design och layout gör mycket på vårt köpbeteende. Vill man som företag att kunder ska anlita dem via hemsidan, ska läsa sitt budskap, köpa den nya produkten osv. Så vill jag slå ett slag för alla reklambyråer där ute. Det finns en anledning till varför en snygg layout säljer pepz.
 
 
 

KVT Anstalten

2018-07-23 / 00:04:03

Dagarna bara trillar förbi i en hastig vind känner jag. Men en liten del av mig känner att det ska bli skönt med höst faktiskt? Ja gillar ju den. Hösten. Doften av nystart. Ingenting är omöjligt. Tills man kommer in i rutin och vardag igen haha, då är den inte lika fantastisk längre ;)
 
Men innan min semester tar slut så har det hunnits med att grattat Malin som fyllt år! Kära svägerskan som bjöd på mat och sjukt goda maränger som man fick dekorera med allt man gillar. Supergott!
 
 
Därefter följde jag med pappa ner till Hempan på "Strömskväll" där han var inbjuden för att prata om sitt nya projekt. Vilket är superintressant för alla som gillar historia och utveckling av Strömsund (däribland jag själv). Vi fick dessutom en fin kväll med massa sånger (Svensktoppen-sånger ya know), lite andra intervjuer med intressanta människor och lyssna på fantastiska röster. Man blir så himla glad i kroppen av att sjunga? Har ni tänkt på det? Det är omöjligt att sitta och tänka på annat än att just sjunga? Jag hoppas att jag kommer ihåg det på ålderns höst.
Mer allsång åt folket!
 
 
När fredagen gjorde sig till känna åkte jag faktiskt hem till Sundsvall en sväng för att fira Cissi! Men shit vilken värmesmäll i ansiktet som jag fick när jag öppnade bildörren? Satan i gatan! Kvavt och hög luftfuktighet. Det blir liksom aldrig den typen av värme i Ström, även om det blir snuskigt varmt så kommer det alltid en kall fjällvind. Men här i Svallet? Cheeessus! Tropiskt!
 
Men efter att konstaterat detta tog jag och svirade om inför Cissis fest som hade temat "Fängelse". Vi alla var fångar hos poliskonstapeln Cissi och hade därmed även klädsel efter detta.
 
 
 
KVT (Kvartersteater) anstalten :D
 
 
Cissi med kompanjoner hade fixat det så himla bra! När man kom in på KVT fick vi först ta en "Mugshot" samt såklart en riktig-mugshot med systemkamera. Därefter fick vi se det stora uppdraget under kvällen. Försten till 100 poäng fick en flaska bubbel samt ett passeringskort tilll friheten. Haha så himla smart idé som verkligen fick folk att försöka samla poäng. Vicky vann dock hela rasket! Snabb som attan var hon! Haha Väldigt kul. Vi alla hade även fått våra fängelsekort utskivna på väggarna, jag satt inne för att vara "Ledare över de självcentrerade personernas självhjälpsgrupp". Haha som jag ju faktiskt var i pjäsen HUMAN. Fiffigt! 
 
 
 
Min outfit för kvällen bestod av: Jämtlands-pillerburks-hatt (Jämtländsfånge ofc), en randig topp (loppisfynd en vecka innan) och en vit kjol med svarta tyg-fejk-converse. Skulle även ha svartvit-rutiga leggins men det var på tok för varmt för det. Passade även på att använda en gammal ögonskugga i olika gråa-nyanser (som blev typ blått i alla ljus), väldigt kul!
Taxichaffören undrade t.o.m "Är det där riktiga tatueringar?" Nix pix blev svaret på den frågan. Skulle nog aldrig tatuera mig i ansiktet tror jag ^^
 
 
Alla var så duktiga på att klä ut sig! Det fanns Björnligan inspirerade outfits, riktiga fångkläder, snygga randiga kreationer samt "Orange Is The new Black" outfits. Så himla snygga! Emelie hade gått all in på att vara en rysk maffiaboss! Haha så himla läckert!
 
 
Den Glada och Den Bittra. Haha!
 
 
Så kom äntligen regnet! När en annan traskade hem så kom den äntligen! Så välbehövt för vår natur<3
 
 
Men måste såklart avsluta med att vara så ytterst tacksam för festen! Så glad att jag åkte hem en sväng för att joina den. Var verkligen kul att se teaterfolket igen och uppleva en riktig fängelsefest. Merci pepz!
 

Regn?

2018-07-18 / 23:00:37

Följer med allvarlig blick nyheterna om all brand som pågår i hela Sverige just nu. Blir så ledsen för alla dessa djur och människor som försöker ta sig undan. Människor som får lämna sina hem, djur som kanske springer för livet? Eftersom jag har så lätt att ta in och fysiskt känna en annan människa/djurs känslor så väljer jag att inte tänka så mycket på det. Men jag lider såklart ändå med alla dessa varelser och hoppas innerligt på regn och att dessa bränder avslutas inom kort.
 
 
Men annars så har jag haft en lite mer att göra-vecka jämfört med första. Det har blivit badande i Vattudalen (så härligt när man väl tar sig i), hälsat på bror med familj på ön (se ovan bild), varit på en kanonfin middag hos Pe med Sandra, Benny, Freja, Nicklas, Mikaela och Gerda(världens gulligaste Corgi). Vi käkade så himla god mat och hade det toppen härligt i T-sås.
Här hemma gjorde även en ny rätt ur boken "Mat för latmaskar"(kan vara mitt bästa köp haha passar mig som handen i handsken). Halloumistroganoff! Som korvstroganoff med halloumi istället. Riktigt supergott!
 
Woop woop!
Så har nästan två veckor av semestern gått mig förbi?
Undra hur nästa års semester skulle kunna se ut? Shit man vet ju inte alls vad som kan hända på ett år? Mitt liv kanske är helt upp och ner till dess. Det är lite spännande att tänka så måste jag säga.
 
 

Soliga dagar

2018-07-12 / 12:51:04

Men alltså hörrni vilken värme? Så himla härligt. Dock ska jag erkänna att jag oftast sitter i skuggan. Det blir liksom perfekt värme där och jag slipper bli så där kokande varm att man inte vet vart man ska ta vägen. Det bästa av två världar.
Just nu njuter jag mest av lite böcker jag tog med mig på min resa. Köpte en kokbok, två träningsböcken (haha alltså man kan väl läsa sig till motivation?), en roman och en livet-bok (typ carpe diem). Bra blandning?
 
 
Jag har dock inte varit så bra på att planera den här semestern. Mina dagar ser typ ut så här:
  • Vakna
  • Käka 1:a frukosten
  • Läser
  • Käkar 2.a frukosten
  • Hittar på något - tex matlagning eller hänga med fölk.
  • Käkar middag
  • Läser
  • Sover
Men det är rätt skönt? Det är verkligen inte alla veckor man kan leva så här. Så när man väl kan så är det ju grymt härligt! :D
 
 
Här om dagen gjorde jag ovan rätt.
Det är sötpotatis med hasselnötter, bladspenat, kikärtor och mozzarella.
Rätten är från Simon Skölds kokbok "Mat för latmaskar". Ugnssteka sötpotatisar med chili flakes och salt. Därefter tillsatte man resten (inte bladspenaten dock), körde en sväng till i ugnen och ut kom denna rätt.
Det blev rätt gott? Helt okej!
5/10
 
Så fortsätter semestern i lugnets tecken en stund till.
 

Semester och Dunder

2018-07-11 / 14:30:35

Åh härliga semester! Tänk att vakna och ha de göttigt och inte göra något vettigt förrän klockan slår 13? Det händer ju inte? Hur härligt är inte det? NO STRESSZONE, YAZ PLZ. Älskar att inte känna stress. Det är som att bada i havet i Makarska. Ljummet och skönt, inga tankar på ditten och datten utan bara vara.
 
Det sista var dock en liten vit lögn eftersom de lät så sjukt härligt haha. Men jag tänker rätt mycket faktiskt, analyserar allt, vilket såklart inte är något ovanligt utan det görs dagarna i ända varje dag året om. Det viktiga är nog däremot att släppa dom i rätt tid innan det blir en mörk spiral av analyserande in i benmärgen.
 
Men jag har det rätt skönt här borta må jag säga, solen lyser starkt (även om jag sitter i skuggan) och det blir både att umgås och läsa böcker etc.
 
Men i helgen var det Dunder!
Alltid roligt att få träffa sina vänner igen efter ett längre uppehåll. Vi bor ju inte längre på samma plats, men ändå känns det som vanligt när vi ses. Alltid lika mycket att prata om och massa skratt. Vi började t.o.m prata aktier vilket får en att undra hur gamla vi har blivit haha men det är intressant och man får nog bara konstatera att ämnena förändras en del sen gymnasietiden. ;)
 
 
Gjorde två pajer till oss. En på kyckling, fetaost och soltorkade tomater och en på zuccini, rökt bog och vanlig ost. Så himla gott och lyckat!
 
 
Det blev en riktigt rolig kväll med kubb och dundrande med nya och gamla godingar.
Jag blev verkligen jättenöjd med kvällen!
 
 
 

Hippa för Frittä

2018-07-04 / 17:04:00

Förra lördagen tog jag och Malin 08:22 tåget ner till Stockholm för att överraska vår kära Frittä. Snacka om pirrrigt! Men vi tog oss ned, svirade om till våra specialgjorda T-shirts och tog oss till Brantingmonumentet. Vi hade nämligen några veckor tidigare skickat Frida ett brev med en tid, plats, datum. 14:00 skulle det vara dags, men innan dess gömde vi oss strax nedanför monumentet.
 
 
Haha alltså vi var så uppspelta!
När klockan slog 14:04 ställde vi oss sakta upp och gick några steg för att titta upp för muren som skymde monumentet. PREECIIIIS när vi tittade upp för muren så tittade Frida ner på oss! HAHA alltså det blev så flabbigt haha så otroligt roligt och kul att se na och så överraskande, även för oss.
 
 
Frida fick en egen tischa samt band innan vi slog oss ned på en gräsplätt precis bredvid. Så himla roligt att ses igen må jag säga. Vilket såklart innebär en hel del snack, vin i LOKA crush päron-flaska (haha smart inte sant) och baguetter och melon. Så mysigt!
 
När Malin och jag planerade denna dag så var vi så rädda för regn. Jag frågade Malin "Men vaaad gör vi om det regnar?? Jag har googlat på parasoller osv, men dom kommer vi ju inte få ner" efter några vändor med frågor och halvsvar så sa Malin "Nä men det kommer inte regna". Sjukt bra beslut av Malin, som beslutade helt i enighet med vädergudarna.
 
 
Vi började med en liten musikquiz med bröllopstema (rätt svårt må ja säga), därefter målade vi 1/3 på tre tavlor där vi fick ta hem en varsinn, gnuggistatuerade varandra, spelade minifotboll och tillslut spelade "Speak Out" vilket var ett helt fantastiskt spel som ni måste prova eller köpa om ni får chansen.
 
 
Titta på dessa bilder! Visst blir man glad?? Haha kan inte sluta skratta, så härligt fyllda av liv.
Efter denna picknick begav vi oss iväg på något som hette "Escape Room", såg faktiskt låg precis bredvid vår lilla park. Tänk er Boda Borg? Fast bara ett rum, det är Escape Room.
Jag och Malin hade valt ut "The Bank Job" som vi sedan skulle lösa på 60 minuter. Det var både klurigt, frustrerande och roligt och en helt ny upplevelse. Man fick dock inte ta kort där inne, men ni hittar länken till bokningssidan HÄR
Det kostar 300 kr per person och man får en introduktion från början (på engelska) med lite instruktioner som kan vara bra att veta.
Därefter får man gå in i rummet och lösa mysteriet, som handlar mycket om att tänka ett steg längre, få fram koder osv. Vill inte avslöja för mycket, men det var en rolig upplevelse!
 
Vi var sjukt nära att klara ut mysteriet dessutom (och i vårt fall, sno diamanterna). Men hade nog behövt 15 minuter till för att klara det. Men glada ändå, tog vi oss till en napoliansk pizzeria som hette Giro. OMG vad dessa pizzor var goda! Helt amaaaaazing.
 
 
 
Fluffiga kanter och degigare/tunn botten med sjukt god tomatsås, mozzarella och aubergine. MMmmmh!
 
Efter denna fantastiska måltid tog vi oss hem till Frittä och körde lite mer Speak Out innan vi tog tåget hem morgonen därpå. Men vi är alla riktigt nöjda med den här fantastiskt fina helgen. Kvalitetstid när det är som bäst. <3
 
 
 
 

Midsommar

2018-07-02 / 21:15:28

Torsdagsmorgonen började med ögonmigrän. Det händer inte ofta som tur är, men hualigen vad jobbigt det är. Som en bakfylla? Yrsel, huvudvärk och nedsatt syn... Kollegan misstänkte att det kanske var pga stress inför kommande tågresa och kanske hade hon rätt i det. Som tur var så gick den sakta men säkert över och min första tågresa kunde ta sin början.
 
Trodde ett tag att jag begått ett misstag som bokat tur och retur med två tågbyten. Men det visade sig faktiskt vara rätt smart, resan blev uppdelad i två timmars etapper vilket gjorde det lite lättare. Så plötsligt befann man sig där, på Sottern med en hel hög med vänner och nya bekantskaper. Så grymt härligt!
 
Midsommarafton dagen därpå blev jättefin! Vi började med en frukost ute i solskenet och fortsatte med matfix och tältuppsättning. Jag hade tidigare nämligen bestämt mig för att sova i tält, vilket skulle visa sig var väldigt kallt första natten, men natten därpå var det kanon!
 
 
 
 
Midsommarlunch, det är ju för trevligt! Gattans!
Därefter blev det femkamp!
 
Vi körde: Spika ner en spik på så få slag som möjligt, kasta gummistövel mellan benen baklänges, skjuta pilbåge (min bästa gren må ja säga, otippat), kasta ärtpåse i hål och norsk julafton (dvs springa till en pinne, snurra fem varv och springa tillbaka). Hör och häpna! Men det blev oavgjort mellan tjejerna och killarna, så sjukt! Det blev därför en avgörande gren med luftgevärsskytte där grabbzen vann med en hårsmån. ;) 
 
 
Lördag!
Denna dag blev det mest chill, jag hade fixat en tipsrunda och musikquiz. Men annars avnjöt vi sjuuuukt goda hemmagjorda hamburgare och hade det allmänt gött.
 
 
Så avslutades en grymt fin helg med härliga vänner.
Tusen tack för den Mich, Nicole, Kevin, Alma, Axel, Frida, Emil och Martin!
 

RSS 2.0