Gnattz from the hattz

2018-05-30 / 16:46:00

Woop woop!
Onsdag och solen lyser återigen? Vilken himlarns bra månad vi har! Hoppas den håller i sig till semestertiderna.
 
Det har ju hänt lite grejer sen sist kan man ju säga. Jag har hunnit börja och sluta med Yoga.. hehe samtidigt kan man ju alltid börja igen känner jag? Behöver absolut inte vara sista gången jag testar det.
Men jag har däremot börjat med träningen på morgonen igen samt 24 fitness Herbalife träningarna. Tabata är ju en rolig träningsform, lite mer explosiv liksom?
Nu för tiden håller dom dessutom till utomhus, vilket är riktigt skönt för en annan som sitter inomhus hela dagarna.
 
Har även hunnit umgåtts med lite vännzor. En grillkväll i hatt med Shielo, John, Martin, Nylander och Jennifer tex!
 
Riktigt bra kväll med beerpong och massa snackelisnackk.
 
 
 
Har även befunnit mig på lite olika livsnjutarplatser i Söönsvall.
 
Mys! :D
 
 
 
 
 
 
 

Hello Thursday

2018-05-17 / 18:25:24

Visst märks det att jag inte har lika mycket att tänka på?
Det är ganska skönt att känna den där känslan av att ha tid och vänja sig vid det. Samtidigt kanske det är en mindre bra grej? Att vänja sig? Det betyder ju därmed att det kommer bli lika ansträngande igen? Haha men samtidigt är väl det lite livets gång också? Att ha mer eller mindre att göra genom året?
 
Men jag finner det riktigt roligt att lägga tid på att blogga faktiskt.. mest för att det inte är så ansträngande. Försöker alltid några gånger per år att skriva en novell/roman, men fastnar alltid? Det är inte alls som ett rinnande vatten. Det är snarare som sirap med digistiveberg som man måste klättra över och så fort man kommit ner igen så sjunker man ner i nån jäkla kvicksand gjord av tjock oboy, drunknar man inte så kan man ge se fan på att man trasslar in sig i nå godisremmar och är det inte slut där så får man lyfta bort blockchoklad ur sin väg tills man kanske kanske KANSKE är i mål.
 
Men jag hittade en ny tjänst av en "slump" haha (finns det ens nått som heter slump i sociala medier idag? Storebror ser dig, ya know). "Tell a tale" heter företaget och tjänsten är inte färdigställd ännu, men jag fick vara med och svara på några frågor osv. Det verkar kunna bli en sida för skrivande med målsättning av ord, feedback på texter etc. Kan bli bra, vi får väl se :)
 
Men nu ska ja på teater med Ida, vi ska se Tartuffe! 
Den har jag sett framemot att se länge :)

Yoga - Utvärdering

2018-05-16 / 12:27:00

Men joho då! Det var ju inte så tokigt alls det där?
Rätt trevligt sätt att börja dagen på må ja ändå säga. Det var som en blandning av stretch, styrka utan vikter och andning i ett.  Lite svårt att förstå exakt hur man skulle göra utan att titta på hur hon gjorde dock. Nackdelen med att inte förstå alla engelska yoga/kroppsord. Men det kan man väl träna upp I guess?
 
Mja, jag ska nog minsann prova imorgon igen så får vi se hur det går då :)
 
Kul att testa något nytt!

Yoga?

2018-05-15 / 21:12:34

Kvällens middag med goa vänner gav inspo!
Ullis hade testat yoga å rekommenderade denna typ av motion. Så nu tänkte jag banne mig prova det med, närmare bestämt imorgon! Häng på vet ja! 06:10 utmanar jag mig själv till att köra nedan youtubevideo. Kanske kan vara början på något nytt och sunt?
 
-->>LÄNK<<--
 
Sist jag gjorde yoga så var det Yin-Yoga? Tror jag? Man somnade i princip iaf? Det var inte riktigt så som jag tänkt mig? Men å andra sidan kanske man började i fel ände?
Första gången jag provade yoga hade jag handbollsshorts, tisha och joggingskor... yeah.. inte så "in the mood" så att säga. Kanske funkar det bättre denna gång? Kanske gör det inte det?
Vi får väl se ^^
 
 

Fjällena

2018-05-15 / 16:30:00

Strax innan jag tog å firade lite Kristi Himmelfärdsdag, så tog jag faktiskt och nätshoppade lite. Jooolu! Det blev ett par nya röda(!) hörlurar med bluetooth.. cheesus vad jag förbrukar hörlurar av alla olika slag? Men dom har lätt att gå sönder har jag tyvärr märkt. 
Dessutom köpte jag nedan halsband! Saknar ju Jämtlandet lite nu och då, så det passar bra att ha hängandes runt halsen.  
 
 
Innan jag for iväg på min lilla tripp till fjälls, hann jag även knäppa lite fotografier på vår vackra bro. Visst är den snygg ändå? Jag gillar liksom hur den tornar upp i bilden som bryts av med gräs, vatten och himmel.
 
 
Sen bar det iväg till fjälls!
Här nedan kommer en hel hög med kort, så himla vackert!
Även om jag lite då och då var rädd att stöta på en å annan björn. Vilket vi nästan gjorde! Trodde misann att det stack upp ett björnhuvud 30 meter från vår position uppe i skogen.. som tur var.. var det en rot. Phu! Men älgskit, björnskit och massa tass/hovavtryck sågs överallt.. så man kan ju tänka sig att en å annan fått syn på en i allafall.
 
 
 
Gillar även hur man kan leka med motiv på ett foto, komma närmare det och ha landskap i bakgrunden osv. :)
 
 
 
Grymt bra helg!
 

Avicii

2018-05-14 / 16:59:01

Misstänker att ingen har gått helt oberörd av att en stor världsartist har gått bort för några veckor sedan.
Det finns så otroligt mycket att skriva om, speciellt efter att ha sett dokumentären om Avicci och hans sökande för att hitta sig själv. Vi har nog alla gått igenom eller håller på att gå igenom en sådan fas skulle jag tro... eller blir man ens klar med att hitta och utveckla sig själv?
 
Men ska jag skriva något om ämnet som cirkulerat så är det vikten av återhämtning. Jag tror att vi alla behöver det, mer eller mindre. Personligen behöver jag återhämtning varje vecka och ibland varje dag på ett eller annat sätt, oftast i form av egentid, utan att ge energi till någonting. Andra människor behöver mycket mindre återhämtning, en del gör det genom att umgås med andra människor andra inte. En del ser på film, andra läser en bok eller lyssnar på musik eller kanske gymmar?
Att hitta vad som ger en själv återhämtning tror jag är viktigt.
 
Något annat som Avicii/Tim var bra på var att följa sin dröm och sin passion. Det är också viktigt tror jag, att hitta det där lilla extra i livet, det som gör att man brinner. Det kanske är det som är lycka? Vad vet jag.
Men hans musik tycker jag är helt fantastisk, så många låtar som är så bra. Jag tog och lyssnade igenom några av hans album för några veckor sedan och fann denna här nedan.
Den har ett lite speciellt sound, lyssna vet ja :)
 

Sorbet

2018-05-03 / 22:19:37

Tips tips!
 
 
Recept hittas --->HÄR<---
 
Jag gjorde bara på frysta hallon och äggvita, riktigt läskande!
 
 

Ung Teaterfestival - Eftertexten

2018-05-01 / 18:00:25

It's over.
Teatern.
Totalt.
Freakkn.
Over.
 
Men vilken resa hörrni?
Allt började i oktober, jag träffade min grupp, lärde känna 22 unika ungdomar samt Annakarin som jag senare skulle sitta många timmar med och skriva manus med. Jag gnuggade minnesknölarna för att komma på teaterövningar som kändes relevanta som vi sedan satte ihop med Annakarins övningar. Därefter höll vi igång gruppen varje torsdag till mars då vi även började helgrepa inför föreställningarna. Många timmar på Espresso House blev det för att tillslut färdigställa "Hälsohemmet Västeråsen", men den blev tillslut klar.
 
Vi repade och repade och repade. Satte ljus och valde musik. Tillslut blev det en föreställning!

 
Premiären gick jättebra och belönades med blommor och blader :D
 
 
Både ljus och ljud var en ganska spännande värld att kliva in i. Annakarin skötte ljuset och såg till att det blev effektljus när vi ville ha det osv. Jag skötte ljudet och hade två knappar att hålla koll på, plus datorn förstås. Allt gick faktiskt riktigt bra och det var roligt att för första gången sitta bakom spakarna istället för att vara på scen.
 
Jag blir faktiskt lite osäker på vad jag gillar bäst? Jag tycker om att ha koll och kontroll över saker och ting, vilket gjorde mig tillfreds bakom detta ljudbord. Samtidigt är det något speciellt att gå in i en karaktär och spela upp saker framför publik. Båda är helt klart trevliga sysselsättningar!
 
 
Därefter gjorde vi fem föreställningar till efter premiären och alla gick riktigt bra!
Så stolt över ungdomarna och oss själva som kämpat på och klarat av allt detta.
 
 
Måste även få nämna lördagens ungdomsfest anordnad av Festikommittén. Så himla påhittigt! Temat var Mamma Mia, som dom framförde olika låtar ur och spexade lite kring. Så himla roligt och festligt och kreativt! Vi ledare spexade också i form av Eric och DDs regi, där dom berättade om "Leddjuret" och dess olika betéenden. Påhittigt deluxe!
 
 
Efter städning och sådant jox i söndags var det dags att säga hej då till alla och lägga teatern på hyllan för ett tag. Jag känner i kropp och huve att det behövs återhämtning nu efter många dagar av fokus. Men jag kommer säkerligen sakna detta med.
 
Vill avsluta dessa eftertexter med att tacka alla runt teaterlivet!
Fasen va bra vi gjorde det? Heja oss!
 
 
 

RSS 2.0