Livskvalitet

2018-11-17 / 10:46:00

Man älskar ju ordet "Livskvalitet" - Det smakar så gott!
Som smultron på en sommaräng, vinden som blåser i ens hår och den varma temperaturen som värmer upp ens kropp. Livskvalitet smakar som tryffelpasta eller som en utlöst rubikskub eller kanske som ett sånt där 10 minuters konstant asgarv.
 
Livskvalitet det är livet det.
 
Som tex. en sån här stund. Där man sitter på en ö i Jämtland tillsammans med familjen. Vinden blåser i håret och temperaturen är hög. Sommaren visar sig från sin bästa sida och man gosar in huvudet i en mjuk hund vid namn Jorm. Livskvalitet.
 

Halloweenigt

2018-11-16 / 16:38:00

Det blev lite festligheter förra helgen med diverse drycker och härligt sällskap.
Passade på att pimpa läggan, hittade nämligen inget pynt i butikerna längre så fick ta och göra eget vilket gick lika bra det.
 
 
Det här med att hitta en kostym utan att lägga ner för mycket pengar?
Så svååååårt. Det fick bli en något i gråskala. ^^
 
Gillar hur hela looken gick från stilren till kaos. Kändes inte helt rätt att ha en städad-look när det vankas Halloweenfest.
 
Det blev hemskt dåligt taget bilder under festligheterna dock. Men vi befann oss på det nya Kårhuset Grönborg och träffade en hel del kända ansikten ändå, lite kul fast man inte alls befinner sig i studentlivet längre.
 
Happy Halloween!
 
 

Allhelgonahelgen

2018-11-06 / 16:45:00

Att minnas de som inte längre finns med oss,
det är syftet med denna stillsamma fina helg.
Personligen tänker jag betydligt oftare på dem än en dag, men det är väldigt fint att det finns en sån här helg som uppmärksammar de som inte finns med oss.
 
Helgen började med en kortdag. Fredag den 2 november. Tänk att det redan är november btw? Har inte accepterat det riktigt än.
 
Lördagen därpå tog jag, Mandi och Selma oss en promme runt Sidsjön. Det var sånt där kallt-om-fingrarna-väder. Kanske bör vi nu ta och slå vad där ute i stugorna? När kommer vintern? Jag hoppas (som alltid) på att få en vit första december, så jag tror på att den lägger sig den 28 novmeber.
 
Efter denna promme for jag, Sara och Emma till Viskan för att kika på konstrunda.
 
 
Supermysig aktivitet för en lördag!
Vi kikade på vår kollega Annas konst och en del andra längst vägen innan vi återvände hem igen.
 
 
Söndagen däremot bestod av städning och att få föräldrarna på besök. Dom har skämt bort mig så otroligt mycket så nu var det min tur att skämma bort dom. Mysfika deluxe! :D
 
Vi besökte även kyrkogården och tände ljus för våra nära och kära som inte längre finns med oss.
Det var magiskt vackert att gå där kring ljus och gravstenar. Minneslunden var helt upplyst av alla ljus. Ljus som symboliserar någon saknad. Jag saknar också en hel del, både människor och djur som fattas mig.
 
Men det är något väldigt tryggt och lugnt med kyrkogårdar. Jag finner dom inte alls läskiga på något sätt. Snarare en plats av frid och vila, en trygg plats. Varje gravsten, varje ljus i minneslunden talar om en historia. Livshistorier som vilar bland fladdrande lågor och jord. Jag skulle vilja lyssna på varenda en av dom, vad hände i deras liv? Tänk vad mycket berättelser som ligger och vilar i jorden? Otroligt många och det hade varit fint att få lyssna till dom.
 
Jag tycker det är viktigt att minnas, men också viktigt att fortsätta leva. Det är trots allt bara ett avbrott i vår vänskap, föräldraskap, husdjurskel, mor- far-förädraskap mfl. <3
 

Headspace - Meditation

2018-11-04 / 09:17:16

Jag har börjat med meditation!
Eller mja.. jag har under tio kvällar mediterat mellan 5-10 minuter via appen Headspace.
Appen kostar inget att ladda ner eller använda 10 gånger, men därefter kan man prenumerera på den för en summa årligen eller månadsvis, om man vill.
 
 
Jag har provat att meditera förut och jag har använt andningstekniken förr, men inte på det här sättet.
Genom Headspace får man en guidad 10-minuters meditation. Det är lätt att följa instruktionerna som är på engelska, så jag vill gärna rekommendera appen till de som känner att man vill testa.
 
 
Trodde dock att det skulle vara enkelt att fokusera på andningen, ljuden eller kroppen i dessa tio minuter. Men det är otroligt lätt att börja tänka på annat, i alla fall för mig. Så just därför känns det ännu viktigare att fortsätta träna sinnet till att släppa tankar och bara vara i nuet.
 
 
 
Ett tips från appen var att försöka se tankarna åka framför en, som bilar på en väg. Att meditera innebär att vi sitter bredvid vägen och tittar/noterar bilarna men agerar inte på dom. Att springa efter bilarna, försöka rädda upp kaoset eller dirigera om dom, skapat bara mer kaos och vi blir utmattade.
 
Det kändes som en vettig tanke :)
 
Även nedan citat tycker jag säger otroligt mycket och jag har testat det så många gånger att jag vet att det fungerar. Om du accepterar tankarna eller känslorna inom dig, istället för att bråka/stå emot dom så kommer dom klinga av fortare. Dvs är du arg eller irriterad, tillåt dig vara det, låt det komma ut, istället för att stå emot känslan. Acceptera den och låt den klinga av.
 
 
Mediation tror jag är en grej för mig. Yoga har jag dock haft lite svårt för måste jag säga... men det kanske också är en träningssak?
 
Fortsätter med Headspace ett tag till och tränar sinnet iaf.
Det tror jag att man vinner på i långa loppet. :)
 
 

RSS 2.0