Sommardagar

2016-07-20 / 16:12:59

Här ligger jag och har det ruskigt bra. Även om det är svårt att verkligen känna in att man har ledigt? Att verkligen förstå till 100% att vardagen fick ett abrupt slut och ledigheten tog vid i tre veckor. 

Men men! Det är väldigt skönt här i Ström. Solens strålar prickar de bleka benen och magen maler ner god mat. I like it! 

Kom förresten precis från fina Emma å Glenn. Snackade ikapp oss och käkade en fantastisk äppelpaj. Yummie! 

Hunnit med en hel del andra saker med, fira Malin som fyllde år igår, varit på lekland med brorsbarna och befunnit oss på loppis i Junsele.


Kolbullar ❤ Alltså tänk att något så enkelt kan vara så gott? Fruktansvärt gott! 

Tog även och slängde ihop min tonfiskröra här om dagen. Vilket fick mer än väl godkänt! 


Apropå apröra, så berättade bror min om ett nytt sätt att träna kondition. Jag som oftast fuskar på denna del eftersom jag diggar styrketräning lite mer än kondition, har inte riktigt kommit fram till något roligt sätt att träna det på (förutom dansen såklart).

Så min kondition blir oftast rodd innan styrka samt trappmaskin/pw på rullbandet efteråt. Men! Tobbe berättade att man kan köra intervaller på 10 sekunder gånger 10. Att man maxar allt under tio sekunder och varvar mer, maxar tio osv.. 

Provat detta två gånger nu fast på 3 km. Fungerar riktigt bra! Speciellt på mig som fungerar bäst explosivt, jag är helt enkelt (ännu) inte en uthållighets människa i löparspåret. 

Testa vet ja! 
//Erika


Semester och leopardfläckar

2016-07-17 / 10:21:59

Trevliga semesterdagar! Det här med att inte vakna till ljudet av en väckarklocka, det är något av det bästa med semester. Att få vakna av sig själv, höra ljudet av människor på övervåningen.. Mysigt! Kan t.o.m urskilja vem som går i trappen pga alltid sovit i källarn (haha skills på en nedre nivå). 

Ett utdrag ur dagar som förflutit: 
▪ Tittat på sommar med Ernst och käkat Malins underbara nutellaknyten (omg), varma smördegsknyten fyllda med nutella, visst vattnas det i munnen?
▪ Hälsat på både mor- och farföräldrar. Träffade även på kussen Susanna! Trevligt! 
▪ Käkat fantastiskt god mat! Pulled chicken, my god. Sjukt gott och lättspytt som vi säger när något är mört eller mjukt ;) 
▪ Utebadet har fått sig ett besök med alla brorsbarn. 
▪ Har man ingen polestång så tager man vad man haver: 

Igår hade vi en liten släktmiddag. Sjukt trevligt! Fyndade en tunika på Helens några dagar innan och såg framemot att fli på mä denna skapelse. Haha visst blir man glad av dessa fläckar? 

Haha! Så fantastiskt! Inte trodde jag någonsin att någon skulle få se mig i en leopardmönstrad tunika och rött uppsatt hår?! Men jag älskart! Så roligt att få vara lite oväntad och annorlunda ibland. 

Gick runt i huset och spelade Flintstones signaturmelodi ända till resten av folket kom. 

Därefter åt och drack vi tills magen sprack. Nästan! Vi körde knytiskalas med massa grillat, såser och därefter sjukt goda tårtor. Jag har alltid älskat desserter och är ni lika förtjust som jag, så smaka på orden: Chokladmousse tårta och lemoncurd cheescake. Hade ni stoppat något av detta i er gom hade ni nästan trillat av stoln. Yummie!

Smått kassa snapchatkort. Men ni förstår poängen tror jag. 

Fint liv! En veckas semester har med andra ord förflutit, går ju onödigt snabbt detta må jag säga. Synd men sant. 
Hur som haver, ser ut att bli en fin dag! 

// Erika 

Unblock king

2016-07-14 / 11:56:57


Kan icke sluta spela detta. Helt beroendeframkallande. Ladda ner appen Unblock King och bah kör! 


Onsdag

2016-07-13 / 18:04:34

Det kliade i hela kroppen igår. Träningskli! Ska försöka hålla igång och utnyttja denna träningskli även under semestern. 

Tog brorsans hund Dunder på långpromenad.


Älskar att jag nu i efterhand ser att han luktar på något som ser ut som skit. Haha å här trodde man att je tog en okej hundbild. Ops! 

En mil isch å lite styrkeövningar, kändes bra. 

Såg även att gruppbilderna från Tammer kommit ut! 

Fotograf: Matilda Wiklund. 

Sjukt fina bilder! Glömde nog skriva att Sofia vann den avancerade klassen med låten "Hurt" av Christina Augilera. Väldigt vacker koreografi! 

Annars har jag hittills spenderat mina semesterdagar med att gå på loppis, lagat mat, druckit massa té, spelat badminton och konverserat. I like it! 

Tjäna

2016-07-12 / 10:17:26

Befinner mig just nu i Strömsund, för lite semester. Träffa goa släktingar å vänner och känna frid i tillvaron. 

Kan dock fortfarande inte riktigt släppa Tammer. Det är som en sån där hård karamell som man kan ha i munnen tills tungan går sönder. 

Kan ni förstår att den där tjejen på bilderna aldrig hela sitt liv ägt en bikini? Att självförtroendet har byggts upp tack vare Pole Point Studio? Så sant som det är sagt. Har så mycket att vara tacksam över kring den studion och Janina som gjort det möjligt. 

Här i Ström är livet relativt rofyllt. Jag hade en klipptid igår hos Salong Virgo. Tänkte till en början bleka bort allt det röda, tanken var ju trots allt att det endast skulle vara till tävlingen. Men pga bästa feedbacken från alla så har jag det kvar. Det blev lite mörkare dock, så inte lika "klarrött" som tidigare.


Det är en sån där färg som skiftar och som kan gå från rött till morot beroende på vilket ljus som lyser mot det. Jolå, je e nöjd. 

Tammerpokalen

2016-07-11 / 10:39:34

Dagen innan Tammer värmde jag upp handlederna med lite minigolf med Ullis och Pontus innan rutinen kördes igenom ännu en gång hemma i läggan. 

En god natts sömn stördes av en större fluga innan det var dags att stiga upp på lördagsmorgonen. Full av förväntan och pirr satte jag i linserna i ögonen, sminkade och packade ner allt man kan tänkas ha med sig. 

9:30 - Träffade på massa härliga människor. Tammerpokalen är ju en Fitness tävling. Känslan i Tonhallen var spänd, alla var liksom på tårna. Jag och mina dansvänner gick upp till vår scen med Janina. Vi fick känna på stängerna och kika ut över publikens tomma stolar. 


Vi gick därefter för att kolla på uppvisningarna. Vilken fantastisk känsla i lokalen! Publiken applåderade, hurrade och skrek sina favoriters namn. Hög musik och spända muskler. 


Väldigt roligt att få se! 
Därefter gick vi ner till vår loge, sminkade klart och peppade varandra.


Tyvärr har jag ingen bild i nuläget på resten av gänget men det var: Jag som tävlade i Pole Basic (alltså den lägre kategorin) och Sofia, Maria, Marie, Evelina, Maayan, Elina och Rebecka som tävlade i avancerad nivå. Sjukt härliga brudar! 
Jag och Rebecka har även övat hemma hos mig för att peppa varandra och tipsa om trick. Men bäst har det varit att fått öva i studion med dessa tjejer och fått tips och pepp. 

Vi var alla nervösa, men det var en väldigt härlig energi av teamwork i logen. Precis som i studion. Vi har ju nämligen världens bästa studio. Pole Point Studio, där alla peppar varandra och hjälper varandra. Det är verkligen den bästa känslan av girlpower. 

Vi kikade på några tävlande till innan Janina och Jossan gjorde sitt framträdande på stora scenen. 


Fatta vilken disciplin man måste ha för att klara av detta? Imponerande! 

Jossan och Janina gjorde ett fantastiskt snyggt pole nummer, dubbel pole! 

Stort! 
12:30 - Vi käkade lite lunch, kollade in scenen igen där vi skulle tävla, kände in rutinen och vilade. Jag började känna att all energi gick åt till att vara nervös/varm.. Men som tur var hade jag mycket kvar till framträdandet visade det sig. 

14:10. Alla är klara för att köra. Publiken kommer och Jonna presenterar studion och oss. 

Jag var först ut! Sprayade på så sjukt mycket grepp (alltså det som gör att vi kan fastna på stängerna) att mina ben blev vitare än vad dom redan var. 

Jag gick ut på scen, log mot publiken och tog mig snyggt ner i min startposition. Hjärtat bankade men det kändes som att kroppen visste vad den skulle göra och jag litade på den. Även om jag var medveten om vad som hände så kändes det som att kroppen förde och hjärnan hängde med. Allt gick bra. Allt gick enligt min rutin och när jag kikar på videon efteråt så är jag väldigt nöjd och stolt över min prestation. 

Det var till dessa 3 minuter som jag käkat bra kost, köpt outfit (topp - Åhléns, med små fastsydda pärlor, trosor - Etsy.com från AliciaZenobia) och stång, gymmat, gått pws, tränat rutin som aldrig förr. Allt ledde upp till dessa 3 minuter. Fantastiskt! 
Avslutade mitt framträdande och tog emot applåder och gick av scen. 


Därefter körde alla mina andra dansvänner och dom gjorde det så fantastiskt bra!! Shit va duktiga brudar! Även dom har övat och kämpat fram sina rutiner och outfits.

Så snyggt! 
Känslan efteråt var lugn, kanske lite ovanligt lugn. Jätteroligt att Mossberg och Ullis var där och kikade! Måste självklart även berätta om våra domare som var: Janina, Jossan, Fia och Camilla. Detta är även våra instruktörer i studion, fantastiskt duktiga och grymma på pole dance. 

Min feedback efteråt från domarna:



Bra feedback! Jag gjorde helt klart min rutin ganska säker, hundra procent på alla trick. Kändes bäst, men just därför vet jag att jag kan utvecklas och göra mer komplicerade saker. Att komma upp till den avancerade nivån är inom räckhåll. 👌 


Jag är som sagt väldigt stolt och glad över min prestation och att få upplevt detta. Så här såg förresten min rutin ut (i streckgubbar): 


Det tog sin lilla stund (månader) att komma fram till detta.. Tre minuter låter lite.. Men det tar sekunder att göra ett trick, därför blir det relativt många trick. "Havet är Djupt" var självklart låten! 

Nedan kommer lite spam på bilder.


Efter denna upplevelse for jag, Sofia och Maayan och åt pizza. Som jag har längtat efter denna pizza! En vanlig pepsi, Hawaii och vitlökssås på Gonzalos. Mums! 
När vi satt där kändes det precis som en av de sista scenerna ur Sagan om Ringen. 

Här har vi gått hela vägen till Mordor. Slängt ner ringen i berget och tagit oss hela vägen tillbaka. Nu satt vi där och käkade pizza medan ingen runt om oss har en aning om vad som har hänt. Väldigt komiskt! 

Efter detta åkte jag hem, svidade om och började blöda näsblod. Kändes lite toppen på i:et fast tvärtom. Därefter åkte jag, Amanda och Anders till Olearys och drack drinkar i solens strålar. Det kändes som ett fantastiskt slut på en underbar dag.

Vill därmed tacka alla inblandade. Janina som har planerat, satt upp stänger och gjort allt detta möjligt. Tammerpokalens arrangörer för att vi fick hålla tävlingen hos dem. Domare och danstävlande vänner som gjorde sitt yttersta och peppade oss alla. Publiken som kom och alla andra som peppat från avstånd. ❤


Woop Woop

2016-07-08 / 19:35:05


Rött är sött

2016-07-08 / 17:23:13

När man aldrig tidigare har färgat håret på sig själv, så finns det utrymme för panik. Särskilt om färgen råkar vara röd. 


Men överlag gick det faktiskt bra. Använde Manic Panic färg, köpt på Salong Barock, kletade ut lite i taget med hjälp av plasthandskar och en borste. Tog en plastpåse på hövve och märker att jag har färg lite överallt. Fantastiskt! Fick panik när färgen inte gick bort på en gång, vilket resulterade i att jag bombade Sofia med frågor.. Tur hon finns! Bruden med många svar. Så jag lugnade ner mig och resultatet blev faktiskt riktigt bra! 


Fyrahundraelva selfies senare.. Haha nä men jag är nöjd. Tanken är ju dock att detta bara ska hålla över helgen. Har t.o.m en klipptid på måndag ^^ men vi får se vad som händer på den, det vet jag faktiskt knappt själv.

Minigolf cuz its nice

2016-07-07 / 17:33:08

Golf. En liten boll, en lång klubba, ett hål. Icke-komplicerad-sport, men något som är ännu mer okomplicerat är minigolf.

Min vän Camilla hade sagt fina ord om Bergafjärdens camping. Så igår kväll åkte vi dit!

Vi kan sammanfatta det som att det var vackert, roligt och värt! 



Vill tipsa alla om att åka hit. Fina banor, restaurang, café.. Himla fräscht! 

Annars? Torsdag. Fick dubbelkolla telefonen imorse, va helt tossig om vilken dag det var. Men när sinnet kommit ikapp kroppen så tog dagen fart. Sista genrepet inför lördagen är gjord, fick hem klänningen inför bröllop i september..

Vila - Maxiklänning. Sjukt fin. Riktigt kul att ha något att se framemot efter sommaren. Tror det är viktigt att ha något att se framemot efter semestern helt enkelt. 

Lite städning på denna torsdag och lite hårfärg(!) så är denna dag fullbordad. 

See ya! 

Tonfisk..mera tonfisk!

2016-07-04 / 18:36:39


Det tål att upprepas att detta är fantastiskt. På macka med lite majs, tomat å paprika. Yummie! 

Tillsatte massa citron och dill denna gång. Bättre resultat faktiskt. Vem hade trott det för fyra år sedan? Att den där bruden som levde på så mycket mackor att hon fick gå på "Inside-bruskur", skulle stå här och göra tonfiskröra, proteinscones, 14 matlådor etc? *High Five* till Erika2012, you will get better! 





Tammerpokalen

2016-07-03 / 19:38:57

9 Juli. Fasen va fort det gick? 
Det var ju nyss februari? 
Det var då Janina (ägare och instruktör på Pole Point Studio) först flaggade för att det skulle anordnas en pole dance tävling i Sundsvall. Inte en sån där rikstävling utan en endast med tävlande från studion. En feelgood tävling, där det inte är blodigt allvar men ändå uppträdanden framför fler än studioeleverna. 

-Vill poängtera att Pole dance eller Pole Fitness är en sport och en dans. En träningsform som är fruktansvärt rolig och givande-

Wow! Till saken hör att jag för några år sedan sagt att jag måste börja gym-träna mer för att bli bättre på pole dance. Det krävs otroligt mkt arm, ben, mage å ryggstyrka.. Ja typ allt..

Gym och kost ändrades (inte bara för polens skull men det var en av anledningarna) och Janinas ord ekade i huvet. Det är väl klart att ja må anmäla mig? 

Så jag gjorde det tillsammans med ca 8 tjejer till. Absolut inte för att jag är teknisk duktig i pole dance, utan för att jag inte kunde låta upplevelsen passera mig förbi. 


Jag kommer alltså tävla på Tammerpokalen, Tonhallen i Pole Dance. Det har ju knappast sjunkit in när min puls inte går upp va? Haha nä nerverna kommer vara galna på lördag. 

14:30 är tävlingen (den ä gratis) och jag tävlar i kategorin som inte klarat Chopper och Inside Outside - Jag kan med andra ord inte riktigt hänga upp och ned och byta ben på en pole. Jag har nääästan klarat dessa trick men det är en bit kvar. Därför tävlar jag i den lägsta (av två) kategorin och kommer komma först ut på scen. Allra först (herree..). Det som är lite synd är att jag blir själv i min kategori, men jag gör det som sagt mest för upplevelsens skull.


Koreografin, scenkläder och allt runt om gör vi helt själva. Vilket är en stor utmaning! Här måste jag säga tack till min mamma (jag gick tyvärr träslöjd, å det är svårt att sy med en vinkelslip) och Sofia som båda hjälpt mig med små delar ur koreografin och hitta kläder/sy. Stort tack! 

Vill även tacka mitt februari-jag som inte backar för en utmaning. Jag ska ju försöka göra mitt allra bästa och i alla fall ha kul när det gäller. 

Idag (söndag) är jag faktiskt helt klar med min rutin. Trodde nog det skulle gå snabbare.. Men ack så fel jag hade (stor respekt till alla dansinstruktörer där ute).

Vilken låt jag valt? Hur jag kmr se ut? Mmh.. Kom på lördag och spana in mig och mina fantastiskt skickliga vänner! Om ett annat blir det ett nytt inlägg efter tävlingen. :) 

Å ni är väl snälla å håll tummarna för mig? Det tror jag att mitt muskelminne behöver..



RSS 2.0