Dop för Othilia

2014-08-31 / 22:17:29

Hej hopp!
Nu var det ett tag sedan.. närmare en vecka sedan?
Vill just därför passa på att säga detta:

Jag har denna vecka samt följande två veckor som vilar framför mig, otroligt mycket att göra. Det är nämligen inspark vilket innebär jobb upp över öronen. Vilket i sin tur gör att jag kommer vara seg på att svara på fb, sms, ringa tillbaka, svara..etc. alla tider på dygnet. Jag ber tusen gånger om ursäkt för detta men hoppas att ni har förståelse för min situation.

En ganska tragikomisk incident som tyder på detta, var i veckan när jag, Sanna och Amanda var å fikade. Sanna tog sin bricka och sa "Jag går å sätter mig", då svarar jag "Tack...hej då.. eeh.. bra!". Efter lite latte och kladdkaka var dock allt som vanligt igen ;)

Hur som helst. Nog om jobb!
Jag har haft en fin vecka nämligen. Malin var och hälsade på i början av veckan, hur mysigt som helst. God mat och massa snack om allt. Hann med lite Pole i måndags och i fredags så kom Michelle hit.

För lördagen innebar nämligen dop för Othilia. Mia och Pers söta dotter.

 
Vi spelade Sabaton hela vägen ner och njöt av fint väder, innan vi kom fram till kyrkan.
 


Jättefint dop var det minsann! Riktigt roligt att få träffa många godingar igen dessutom; Mia, Per, Elenia, Robert, Frida, Emelie och Mich-Mich :D



Vacker familj!
Efter dopet åkte vi iväg och käkade, gick tipsrunda och gosade lite till med Othilia innan jag, Mich, Frida och Robert tog våra bilar och åkte till Hudik för en snabbvisit.
Där pratade vi bland annat om PR (otippat samtalsämne?), definitionen av det, utbildningen och olika PR-kampanjer.

När mörkret hade lagt sig tog vi bmwn och åkte hem i takt till Sabaton.
 
Söndag. Denna dag har varit super fin.
Jag och Mich for upp till Norra Berget (man må ju passa på när det finns en bil att tillgå). Kikade på den vackra utsikten, fina byggnader i "Jamtli anda" och avslutade trippen på Ågläntan med lunch/middag.
 
 
En bra dag.
Får avsluta detta inlägg med en härlig bild från dopet.
 
 
En härlig helg som gått i vänskapens tecken.
//Erika
 
 

Tjänare söndag!

2014-08-24 / 19:43:51

 
 
Dä ä grejhöjta med söndag vill ja påstå!
Himlarns grejt!
Synd bara att man inte kan sova lika länge imorgon...
 
Men men! Dagen har förflutigt med fika på Espresso House med Elin, en kanonstund. Kvällen fortsätter med att jag sätter mina fötter på min vita springare som bär mig ner till Tove å Elin(I).
 
He kommer bli kanon!

//Erika

Hello Saturday

2014-08-23 / 16:23:13

 
Kan inte låta bli att tycka den här bilden är rätt stark på nå sätt..
Den är tagen för ett tag sedan, men den passar som in. Ja diggarN helt enkelt.
 
Första riktiga veckan har förflutigt med sina toppar och dalar som sig bör.
 
Två kanonsaker må jag nämna: Har ju fått en Vice VD till jobbet. Fantastiskt bra, ser framemot att få jobba mer med Johanna. Har även hunnit med en fika med Sanna, Amanda och Ullis! Alltid kul! :D
Vi smidde lite planer för framtiden ^^

En vecka går ganska fort egentligen, en månad, fyra månader med... vips så har det väl gått ett år.
Bara den här grejen att det var mer än ett år sedan jag gick ut universitetet?
Sinnes..
 
 
En himlarns rolig dag! ^^
En del av det här gänget ska jag få träffa om exakt en vecka, då Mias vackra dotter Othilia ska döpas. Kommer bli super trevligt!
 
//Erika
 
 
 
 

En tisdag.

2014-08-19 / 22:57:53

Älskar att jag var tvungen att dubbelkolla vilken dag det var.
Dagarna på dagarna.
Dom går lite in i varandra, har inte riktigt släppt min semester.. den sitter i ryggmärgen och har svårt att ta sig loss så att säga. Därför blir mina mornar långa men stressen slingrar sig kring ett ben i taget likt en orm som man önskar att man kunde sticka ihjäl med ett vasst knivblad.
 
Nä hua! Nu blev det lite djupt va?
Nä men ibland känns det verkligen så, man vill inte ha den där stressen helt enkelt. Försöker på alla dess sätt att förebygga den, genom kommunikation, planering etc. Men det räcker med så lite för att stressen tar nytt tag.
 
Vad gör man då?
Vad gör vi människor som ibland stressar upp oss till tusen? Hur slappnar man av?
Här är mina hemlisar:
  • Té - Blev ni förvånade?
    Det finns faktiskt inget som jag blir så lugn av som té. Det rekommenderas.

  • Förmågan att glömma och koppla bort.
    Tro mig, det är både bra och dåligt att glömma saker. Det bästa är när man helt enkelt kan "stänga av", jag har berikats med denna förmåga, så länge jag tillåter mig själv att göra det. Så fort jag går utanför jobbdörren, försvinner den världen och jag går in i min fritid. Koppla bort, koppla ur och koppla av.

  • Träna  - Jorå, hitta en sport som passar dig (tog många år för mig att hitta min). Under dom timmar/minuter du tränar så är det i princip omöjligt att tänka på något annat.

  • Ett stycke bok eller annan sysselsättning.
    Att läsa, se en film, lösa sudokus, betala räkningar etc. Allt som gör att din fokus behövs till iaf 80%, gör att du fokuserar på endast detta = Slappnar av och tänker bara på det.

  • Förmågan att tänka på ingenting.
    Är du en person som har lätt för att somna? Då har du nog lätt att tänka på ingenting. Att somna kan vara en konst. Koppla bort, koppla ur, koppla av.

  • Umgås med vänner.
    Vilka är bättre på att få en att fokusera på annat än sina vänner?
 
Några små tips blev det minsann.
Hoppas något funkar på dig med.
 
 
Över till något helt annat! Det här tycker jag är rätt coolt:
 
 
 
 
Lite kul att få bli publicerad av Rockstads FB-sida samt att få vara med på en bild som Rockfotografen Satanja tagit.
 
Så har denna tisdag förflutigt.
En trevlig tisdag som avslutades med att få träffa Lisa och att få dricka té såklart.
Kan även hända att jag fastnat i Paradise Hotel.. kanske ^^
 
Hopp å Hej!
//Erika
 
 
 

Rockstad - Sabaton open air

2014-08-18 / 00:04:00

Vilken helg!
Tänk om man fick spola tillbaka livet? Då hade jag gjort det nu.
Jag har haft en jättebra helg som innefattat allt från panik, fantastisk musik, vänner, en jädrans massa promenader, hoppande, diggande och schyssta taxi- och busschafförer.
 
Men låt mig ta det från början. (OBS ursäkta de stora lufthålen i inlägget, min webbläsare vill icke se detta och kan därmed inte fixa det. Teknik</3)
För ungefär ett år sedan såg jag att mina favoritband skulle vara med på Rockstad dvs Finntroll, Týr, Van Canto och Sabaton. Som tur var ville min bästa metal-vän Mich-Mich hänga med (obs: sjukt tacksam!).
 
Vi köpte biljetter till festival och tåg och såg därefter framemot festivalen i flera månader.
 
Torsdag 14/8
Ser ganska fridfullt va? I halvsmutsiga fusk-converse på en nedklottrad bänk klockan var 13:30 och jag väntade på en buss som skulle ta mig till stan.
 
 
Mitt tåg gick 14:03, klockan blev 13:35, P-A-N-I-K.
En sen buss kan göra vem som helst nervös, därför ringde jag en taxi (fråga inte varför jag inte hade beställt en tidigare mvh ekonomisk medveten).
Världens lugnaste taxichaffis tog mig därefter till stationen (phu).
 
Några timmars tågresa = Framme i Falun.
Där träffades vi, Michelle, Lisa och jag. Käkade på en grekisk restaurang innan vi gjorde oss hemmastadda i Lisas lägenhet (tacksam). Därefter bar det iväg till Lugnet där festivalen höll hus.
 
 
Festivalområdet var ganska stort, jag var här senast 2011 med Linnéa och Sofi. Lite skillnad var det, men minst lika kul då som nu. Två scener, två öltält och massa "vi säljer bandtröjor etc till överpris"-tält. Shoppade dock ett nytt läderarmband till ett rimligt pris = Nöjd.

När vi äntrade området spelade ett ryskt band vid namn Arkona.
Ett härligt folkmetal band.
Lyssna själva får ni höra:
Fullt med energi och många tankar kring om det var en tjej eller kille som sjöng florerade, konstaterade dock att det var en tjej tillslut. Men ett härligt band som jag ska lyssna vidare på.
 


Därefter var det dags för Finntroll.
Ett band jag började lyssna på genom mina vänner Jonas, Johan och Erik som spelade dessa och Týr väldigt mycket runt 2009 (tacksam!). Sedan dess har jag lyssnat från och till på dessa herrar.

Men tillåt mig säga att dom var ett av toppbanden denna helg! Jätteroligt att få se ett band man lyssnat på så mycket. Dom kom ut med långa "trollöron" och hade mycket energi på scen.
Låtar som "Under bergetsrot", "Trollhammaren", "Solsagan", "När jättar marcherar" och "Fiskarens fiende" spelades. Jag var mer än nöjd. Även om vi var nära att hamna mitt i en moshpit (folk som springer in i varandra på ett allmänt våldsamt sätt).
 
Så här låter Finntroll, för er som undrar. Riktig härlig folkmetal.
 



Efter Finntroll var sista bandet Amaranthe. Michelles band, så att säga. 
För även om jag och Michelle har väldigt lika musiksmak, så skiljer den sig i detaljform. Båda gillar power metal, men Michelle diggar den mjukare sorten och jag den hårdare, vilket är ganska kul ^^
 
Därför hade vi prickat in den perfekta festivalen för oss båda.
Amaranthe, har tre sångare. Jag tyckte dom gjorde sig bra live, men det är inte en favvo, därför tror jag Michelle hade en ännu bättre upplevelse av detta band än jag.
 
Så här låter dom :)
 



Fredag 15/8
Vi sov och vi sov. Det ska tilläggas att jag och Michelle har under denna helg gått mer än 2 MIL (yes applåder mottages gärna).
Efter frukost och såklart té så tog vi oss in till Falun, för att se stan m.m.
Vackert vackert. Mina päron råkar ju faktiskt ha bott samt ha gift sig i denna stad, så lite speciell är den ju.
 
Kvällen fortsatte och vi peppade upp oss som tusan!
Kan lova att både jag och Michelle var övertaggade hela helgen. Dock märkte jag att det här med att packa "rätt" kläder var inte min grej riktigt denna gång. Kallt som tusan har det varit hela helgen, men vi har överlevt tack vare helt amazing musik såklart.

(Världens godaste cider visas nedan, tips till er som diggar sådant -drickes med måtta ofc-)
 
 
Hur som haver, ikväll var det Michelles dag.
Vi började med att se Masterplan som även jag har hört såklart. Det var riktigt kul att få höra!
 
 
Så här låter deras bästa låt.
 


Därefter fortsatte vi vår kväll i öltältet en sväng.
Nästa band var Testament, tyvärr absolut ingen favorit för varken mig eller Mich. Heavy metal aktigt.. skrik å panik i princip.
 
Jag och Mich kollade faktiskt på våra mobiler i en kvart, tittade upp, tittade på varandra och sa "Är det här samma låt?". Ni förstår vår icke-entusiasm till detta band, när alla låtar låter likadant dessutom (enligt oss).



Men vi hade trevligt i alla fall.
Efter Testament körde Rhapsody of Fire igång. Vi lyssnade på några låtar, lite trevlig hederlig power/pudel metal. Trevligt! Vi bestämde oss för att leta rätt på dom på Spotify och begav oss hem.
 
Denna hittade jag idag, riktigt bra låt! Vad tycker ni?
 
 
Lördag 16/8
Sista dagen! Taggade som få!
Denna dag hade vi bestämt att komma i tid till Van Cantos signering. Vi tog därför en taxi upp (5 km för 130 spänn - Billigt!).
 


Vi ställde oss i kö och väntade.
Kände mig precis som 10-åriga Erika som precis skulle få Nanne Grönwalls autograf för x-antal år sedan. Blev liksom super taggad, uppspelt och nervös?? Utan anledning egentligen, men jag tror det skiner igenom på bilderna (Tack Mich som tog korten).


Sångaren "Sly" tog min hand och sa "Hi darling, I write better when I hold your hand". Charmöööören där ;)
 
Vackra Inga!
 
 
Nöjd tjej? Nå jävulskt! Tror jag var fullspeeedad resten av kvällen.
Fortsatte kvällen med att lyssna på TÝR.
Bästa Týr! Hua vad jag har lyssnat sönder detta färöiska band. Riktigt stela på scen, men på något sätt måste jag säga att det var den bästa upplevelsen under hela helgen. Jag tror det blev så för att jag aldrig har sett dom live och såg verkligen framemot att få se dom.
 
 
Sångaren kallade gitarristen för val bland annat.. hehe you had to be there, men det var lite kul hur dom snackade på scen. Stela i kroppen men fria i sinnet så att säga.
Sånger som "Hold the heathen hammer high", "Hail to the hammer", "Sinklars visa" (det rann en tår vid den måste jag påstå), "Shadow of Swastika" mfl spelades.
 
Så här låter Týr:
 
 
 
Något av det roligaste med denna tripp, var ju att träffa bekanta ansikten!
Se här har vi Alex och Mikael från Strömsund - Snacka chocken över att få se Strömsunds folk i en random stad där folk endast gillar en typ av musik? Riktigt kul må ja säga!
 
Å se här! Pontus, Alex, Sandra och Johannes - Som alla hälsar till Linnéa och Sofi. Dessa grabbar träffade vi nämligen 2011 när vi var här sist. Ett otroligt roligt återseende!
 
Nästa band: Van Canto.
Behöver jag nämna att jag diggar dom? Dom är verkligen helt fantastiska med deras a capella metal. Dock vet jag inte om jag tyckte att framträdandet var deras bästa? Men bra var dom alla gånger!
Skickliga musiker.


Så här låter Van Canto:



Tillsist var det dags! Sabaton med Jocke i spetsen.
Detta var fjärde gången jag såg dom live. Alltid bra såklart! Bästa mellansnacket av alla med en überglad Jocke. När publiken började nynna på Swedish Pagans blev han alldeles till sig, glad och humoristisk till tusen.
 
De tog bland annat upp en person från deras fanclub i Brasilien, som fick spela med i en låt - Måste vara en one in a lifetime - grej för honom.
Soldater som sköt "skott" fanns även på scen.
Låtarna var från deras nya skiva samt några gamla godingar och Carulos Rex skivan.
 
 
Om någon mot all förmodan har missat hur Sabaton låter så kommer här en video med deras bästa låt från nyaste skivan.
 


Kvällen avslutades med fyrverkerier och publikens jubel.
Det var helhäftigt.
Ett till band spelade efter det, men vi bestämde oss för att det nog var bäst att trava hemåt så vi orkade upp morgonen därpå då våra tåg gick på förmiddagen.
 
Så avslutades en helt fantastisk helg.
Jag är så glad och tacksam till alla som gjorde den här helgen till den bästa.
Det blir svårt att toppa detta vill jag påstå ;) hehe
 
Keep on rocking!
//Erika
 

Woop woop

2014-08-14 / 11:33:24

Hej hopp!
Snart är jag på g mot Falun med Mich-Mich för att träffa Lisa samt gå på Rockstad. Det kommer bli helt suveränt att få se de bästa metalbanden jag vet: Finntroll (Finland), Týr (Färöarna), Van Canto (Tyskland) och Sabaton (Sverige).
 
 
Ser grymt fram emot dessa dagar!
 
Men jag har haft några bra dagar här i Svallet med. Att börja jobba efter en härlig semester är ju inte alltid lätt, men det har funkat helt ok. Mycket har blivit gjort och vi har en månad av lite halvstressig karaktär framför oss, men det ska vi ta oss igenom.
 
Mer då? Jo jag, Amanda och Ullis käkade middag på Invito samt drack té i tisdags (du var saknad Sanna). En kanonkväll då klockan gick allt för fort. Snack, skratt och god mat!
 
Gårdagen blev inte sämre, igår var det premiär för Chair Deluxe!
Den här "terminen/kurstillfället" har jag valt att inte köra en pole dance kurs nämligen utan köra mer dans, bara för att testa. Det visade sig vara kanonkul precis som pole.
Vi är kanske 15 tjejer som dansar koreografierad dans till en känd girlpower låt. Snabbt, svettigt, mycket attityd och otroligt kul! Ska bli spännande att fortsätta öva på den dansen.
 
Så har min vecka förflutigt och den kommer verkligen inte bli sämre.
 
Falun here I come! :D
 
//Erika
 
 
 
 

Nicco - Ett minnesinlägg

2014-08-14 / 01:56:00

För lite mer än tio år sedan skaffade min bror och Malin en söt liten valp vid namn Nicco. En siberian huskey närmare bestämt. Det var spännande men jag var 13 år och inte så förtjust i hundar.
 
Kattmänniska deluxe - Kan man säga. Men mina vägar har ändå korsats av hundar, då min morfar hade en stövare vid namn Plunta. En lojal klok tik. Henne har jag bara glada minnen av.
 
Men sen har vi dessa minnen av hundar som gjorde att jag alltid hade koll på ägaren om hunden var kopplad eller ej och hur hunden betedde sig. Jag har speciellt två minnen som är extra starka som kom efter att Plunta gått bort.
 
Promenad i Backe
Jag och min mamma var ute och gick en varm sommarkväll. Det var fridfullt. Jag har för med att vi t.o.m hade en hund med oss. Så hör vi någon ropa och hur något grått kommer springande emot oss. En hotfull känsla. En aggresiv hund, springandes mot oss.
Inget hände, men jag minns hur rädd jag var och hur hjälplös jag kände mig då jag inte kunde göra något åt att den skällde och morrade. Ägaren kom sedan och kopplade denne.
 
Skolgården
Jag tror det var på lågstadiet. Det fanns en låååång iskana till snöhög på ena sidan av Hedenvind där jag och min vän Isabella gick. Vi var ute och lekte i iskanan. Så ser vi en lös hund. I mitt minne såg det ut som en varg, vilket det såklart inte var. Minns att den kom emot oss och att jag hasade mig ner till mitten av kanan, där kunde ingen komma åt mig. Isabella hälsade på hunden, hon förstod dom.
Jag såg något annat. Jag såg en hund som försökte ta sig till mig, som försökte springa på isen för att hälsa och mest troligt leka. Men min rädsla blev inte mindre.
 
 
Hoppande hundar, stora hundar.. har funnits i min närhet. Rädslan för dessa fyrfota djur fortsatte, även om några visade sig vara snälla. I efterhand förstår jag naturligtvis att det är ägaren och inte hunden som gjort fel i alla dessa situtioner, men är man 7-10 år är det svårt att göra den kopplingen.
 
 
När Nicco kom in i bilden var jag nyfiken som tusan! En söt liten valp, väldigt skygg.. En hund som inte var så självsäker som alla de andra jag träffat.
 
Marcus och Malin bodde i Umeå, men vi träffades med jämna mellanrum och jag träffa Nicco mer och mer. Jag fick lära mig hur han reagerade och hur han fungerade.
Fina Nicco, Mackan å Malin gjorde verkligen ett toppenjobb. Världens lydigaste och snällaste hund utvecklades framför våra ögon.
En vit huskey som inte hoppade, som man kunde leka med utan att bli rädd för och som jag kunde tolka signalerna från.
 
 
Samma år som Nicco kom till familjen fick jag katten Seven. Min fina katt som jag önskat mig hela mitt liv. Seven hade ett härligt uteliv och blev en riktig jägare, han är precis som Nicco född 2004, men blev tyvärr överkörd 2007. Men precis som ni vet så är katter och hundar olika, väldigt olika rörelser för olika känslor etc.
 
Jag var van hur en katt betedde sig, jag hade varit runt katter.
Men jag fick vara runt Nicco mer och mer.. och när jag fick hålla i kopplet själv så var det väldigt speciellt. Jag gick runt kvarteret, sprang och han fick bita över min hand, jag höll i hans huggtänder med knytnäven och vi busade. Jag kunde lita på honom.
 
Under åren förklarade Isabella mycket mer om hundar, hur det var upp till ägaren hur hunden beteer sig. Min relation med Nicco blev suverän och min hundskräck var i princip botad.
 
 
..och så förblev det.
Många år har gått, 10 år närmare bestämt. 10 år av mitt 23 åriga liv har Nicco funnits i bilden. En hund som botade min hundskräck, även om det bör tilläggas att jag fortfarande har den i bakhuvudet. Däremot har kunskapen kring hundar, hur man läser av dom etc blivit betydligt större, det finns med andra ord en helt annan förståelse nu, än då.
 
Fina Nicco.
Trofast, lojal, lydig och snäll. En helt underbar hund som har haft världens finaste familj att växa upp hos. En saknad hund som haft ett kanonliv. <3
 
 
<3
 
 

Semester semester badubidubah!

2014-08-12 / 00:31:00

- Precis så sjöng jag och min familj när det var semestertider. Oftast i bilen på väg till någon trevlig ort och självklart med någon trevligt okorrigerad dans.
 
Semester.
Denna gång tog faktiskt tåget mig enda fram till Östersund, utan förseningar. Trevligt!
Strömsund blev resmålet även om det Yrades i Östersund.
 
Det var verkligen kanon att få komma hem en sväng. Älskar att få dricka té i en lugn miljö med fina människor runt om mig. Å denna gång var lite speciell då även Tobbe var hemma. Så det var kanon att få träffa mina bästa bröder med familjer! 
 
Va även tvungen att ta ett spännis-kort. Bröderna blev lite halvhuvad, men håll tillgodo (en annan har ju hittat muskler.. dom bah kikade fram en dag).
 
 

Fick även träffa Isabella, Spock och Mads! Hur kul som helst att vi faktiskt hann träffas en sväng!
Foto: Hann träffa Erika innan vi åkte!
 
Något jag dessutom har sysselsatt mig med under denna semester var att lägga pussel (och dricka té - mvh téjunky):
 
 
1500 bitar sysselsättning.
 
 
Mer då? Jo jag hann ju såklart med att ta några egopics.
Här är ett omedvetet försök till att likna Audrey Hepburn:
 
 
En annan, soldyrkande bild:
 
Samt en med norrlandsflaggan vejjande i den friska jämtländskaluften.
 
Några dopp i sjön hann vi även med och härliga middagar ute i gräset.
Om jag bakade?
Jajjemäään! Här är en av mina skapelser (stolt):
 
 
Ett stycke kladdkaka med chokladbollssmet, grädde och hallon. 
Kladdigt deluxe! Smarrigt värre!
 
 
 
Hann även med en sväng till Östersund!
Emma tordes åka med mig t.o.m, vilket är ganska underhållande emellanåt. ;)

 
Mot Östersund för att träffa Linnéa, Serena och Recha!
Det blev god mat på en trevlig restaurang, massa snack och en hel del té. <3
 
 
En sjukt trevlig kväll som avslutades med massa blixtrar och dunder.
 
Jag har med andra ord haft några helt fantastiska dagar i Strömsund med allt man kan tänka sig. Från umgänge med familj och vänner till god mat och bakande.
Men ett sorgligt besked nådde tyvärr mina öron på tisdagen den 5 augusti. Världens finaste Nicco fick somna in, då en tumör blivit allt för stor.
 
Dagarna innan, när vi inte visste något, besökte jag brorsan och hundarna, dessa bilder togs då.
 
 
 
Fina Nicco, världens lojalaste och snällaste hund som faktiskt botade min hundskräck. Men ett minnesinlägg kommer lite senare minsann.
Det är inte lätt att mista en familjemedlem.<3
 
Mina dagar har nu återgått till det normala. Första dagen på Kårhuset gjordes idag, vilket kändes bra. Men riktigt normalt ska det inte bli förnst nästa vecka. Ty denna vecka består till stor del av Rockstad:Falun, som jag och Michelle har längtat tusan till!
 
Det kommer bli kanon!
Men först behövs lite sömn.
God natt!
//Erika
 
 
 
 
 

Svalliz!

2014-08-10 / 23:46:32

Hej hej!
Tillbaka i Svallet efter en wunderbaum semester. Men energin har flödat från min kropp ut till armar och ben som precis har städat ett stycke lägga, därför blir det en mer detaljerad uppdatering i dagarna istället.
 
 
 
God natt!
//Erika
 

RSS 2.0