Tonfisk javisst!

2016-06-28 / 21:23:42

Vem gillar egentligen tonfisk? Överskattad fisk. Men när denna toniga fisk blandas ut med massa annat gojjs så blir den himmelsk.


Katrin Zytomierska la ut ett recept för några veckor sedan.

Tonfiskröra 
Tonfisk i vatten - två burkar isch 
Kesella - 3 dl isch 
En rödlök (hackad dah)
Kapris - Lagom

Gojjsa ihop alltihop. Detta blir en röra som smakar liiite för mkt tonfisk för min smak. Men! Med sallad å avokado? Yummie! Speciellt på en macka, Wasa Sport ofc!

Woop Woop! 



Midsommar

2016-06-25 / 17:37:49

Wow, det var väl år och dagar sedan vi fick en varm midsommar? 
Alltid så fruktansvärt kall och regnig men inte iår. Väldigt uppskattat, trots annorlunda brännmärkning pga brist på solkräm. 

Iår befann jag mig i Svallet. Började dagen med att göra världens enklaste tårta. Fått receptet av Emma.


Jordgubbstårta 
2 st Marängbottnar
1 burk lemoncurd 
500 gram jordgubbar 
3 dl grädde 

Bre på lemoncurd på bottnarna (botten, lemoncurd, botten, lemoncurd). Fli därefter på den vispade grädden och he sedan dit massa jordgubbar. Väldigt gott och enkelt! 
När Emma bjöd på denna använde hon hallon i själva grädden och ovanpå. Blev supergott! 

Sedan for jag överallt i min pärla Skodan. Många planer kräver sin Skoda - Gammalt djungelordspråk. 

Började med lunch på förrådet.

Goaste Shielo hade dessutom gjort massa lekar till denna dag. Hon ä grym på att styra upp å va lekledare 👌
Hopp i säck, spotta godis längst, ölhävning fortast och spränga varandras ballonger kördes.


Sista gren var att sätta pingisbollen. 

Mitt lag gick inte vidare, men var sjukt nära. När vi hade missat vår sista boll, tog jag och slängde på måfå och satte den?! Okej.. Ni va tvungen att va där för att förstå storheten i detta. Men de va sjukt. Eller aa.. De va sjukt för mig iaf haha.

Därefter fortsatte mina planer med middag med Sanna och Ullis. 

Sanna, Ullis och jag käkade sjukt goda hamburgare och drack goda drinkar. 

Fördrinken var magisk! Hallondaquri!

Spelade spel, lyssnade på allt från Nordman till Smurfhits och åt såklart tårtan. Gattans!

Sen var dagen slut. En bra dag! 


The day before

2016-06-23 / 21:40:51


The toughts of tea

2016-06-21 / 12:30:00

Under dopfikat i lördags reflekterade jag och Frida över té. Inte själva drycken té, utan hur man avnjuter den. 
 
Har ni funderat över hur samma bakverk/mat/dryck kan smaka olika i olika situationer? Frida berättade att man borde vara mer i nuet när man gör saker. T.ex. att dricka kaffe/té på jobbet. Att man verkligen känner in drycken med alla sinnen, doften av kaffe, smaken av kaffe, bilden av kaffe, den varma koppen som värmer upp händerna och hur den varma drycken känns i gommen. 
 
När hon sa detta, så kom jag på mig själv med att ha tänkt tanken "Konstigt att mitt té smakar mindre på jobbet och mer hemma". Plötsligt fick denna tanke en väldigt rimlig förklaring. Jag tänker ju inte på att jag faktiskt dricker té på jobbet. När jag sitter och svarar på mail,organiserar företagen jag ska ringa, skriver offerter och sippar på en tékopp.
 
Hemma kretsar snarare allt kring just tékoppen. Även om tvn står på, även om mina ögon vilar på en bok så känner smaklökarna och näsborrarna varje doft och smak från téet. 
 
Fantastiskt! 
 
Vi diskuterade detta och kom fram till att det rör all typ av näring. Mat smakar inte lika bra i en stressad miljö, drycker avnjuts inte lika bra heller. Man känner helt enkelt inte alla smaker. Jag vet inte hur många gånger jag faktiskt önskat att jag inte varit på ett café när jag avnjutit en god kladdkaka, eller hur jag önskat att jag inte varit på en restaurang när det är ont om tid. Det är som att sinnena protesterar när det händer mycket runt omkring. 
 
Håller ni med? Låter det rimligt?

Kalasigt

2016-06-19 / 09:12:43

Glädje är ju en fantastisk känsla, speciellt när den upplevs med flera människor. Inte sant? Jag har haft några riktigt kalasiga dagar med fina människor i dagarna som har förflutit. 

I torsdags firade jag och Ullis våra vänner Amanda och Sanna som fyllt 25 år. Väldigt kul! Vi bjöd på en god paj samt kladdkakemuffins, jordgubbar å grädde.

Därefter fick dom leta reda på åtta ballonger, i ballongerna fanns ihopvikta bilder som bildade ett pussel. 


Bilderna visade i sin tur vart paketen fanns. ^^ lite klurigt ska de va tycker jag! :D 
Båda fick ett kit med massa grejer så som nagellack, bars, shaker, örngott(fågelgodis höhö) etc! Mycket uppskattat och roligt att få bju på. 

Efter denna grymma kväll nalkades fredagen. En bra fredag över lag, men som toppades av att Malin var på besök. ❤ Sjukt roligt! Jag bjöd på snacks medan hon gjorde en sjukt god rabarbersmojiito, på egengjord(!) rabarbersirap. Mums mums! 

Vi hann med massa snickelisnack och skratt innan vi åkte ner till stan å käkade på Biteline. 


I somrigt gröna klänningar å kjolar strosade vi till Q-bar där en vän till Malin befann sig. Lite godricke på Invito avslutade kvällen och vi tog apostlahästarna hemåt. 

Lördagsmorgonen blev även den fin, med gofrukost och sådant. Malin ville även prova en håruppsättning på mig, så sagt och gjort: 


Häftigt va? Jag lät nog lite skeptisk i början tror jag. Men ju längre tiden gick så vande jag mig vid den och kände mig väldigt modern. Tusen tack Malin för att du ävlades och gjorde den ❤ 

Min lördagsförmiddag fortsatte mot Njurunda och dop för sonen till mina vänner Malin och Robin.

Ett fint dop ❤ Finast var att Malin sjöng en underbar sång till lilla A. Tårögd blev man.
Därefter körde vi vidare till Njurunda kyrka för dopfika. Frittä var ju oxå med, himlarns kul att få se henne och alla andra kompisar man inte sett på länge. 


En fin dag blev det. Tack Malin å Robin för det ❤ glad att man få vara med på så mycket. 

Att sedan få dumpa ner sig själv i soffan med en god bok och massa té var exakt vad min kropp och knopp behövde. Jag har ju förresten investerat i Katrin Zytomierskas nya bok "Bucketlist" och hittills verkar den bra. 

Hej Söndag! 
Idag blir det hemmapyssel, kanske en promme, lite träning och mer avkopplande läsning. Men först en tékopp ;)

9 Juli

2016-06-09 / 19:54:18


Den nionde juli händer något spännande. Berättar inte riktigt än.. Men den som är bra på att googla och lägga ihop 1+1 kan nog lista ut det.

En månad kvar! Spännande!



Strömsund

2016-06-07 / 20:40:47

Hallå där! Trevligt med långhelg, inte sant? Jag tog mitt pick och pack å for hem till Ström ja.

Kringelkrångel vägen över Ramsele blev det. Rekommenderas ej, även om det gick liiite snabbare än Hammarstrandsvägen så kändes den smal å skogig. Ta hellre den andra som är tusen gånger finare. En räv gav sig till känna, springandes över vägen.. Annars var det relativt djurlöst. 

Strömsund visade sig från sin bästa sida dessa dagar. Solen lös och även om kalla vindar ville förstöra idyllen lyckas de ej. 

Vi firade mamma med tårta x2. 

Även om jag är partisk. Så vill jag slå ett slag för Konsums smörgåstårtor. Ingen leverpastej eller mimosa så långt ögat kan nå. Mums! 

Massa brorsbarnsbus och hundgos har det också blivit dessa dagar. Väldigt roligt att få se alla igen. Å en snabbvisit hos Emma för att träffa Sixten blev det även. Vill slå ett slag i den digitala dagboken för den fantastiska uppfinningen bilen. Vilken fantastisk uppfinning! Man kan ta sig från A till B på nolltid. Planeringen sitter som en smäck med detta fordon. Fantastiskt. 


Blev även med hatt under denna vistelse. Skeptisk men övertygad, blev den placerad på huvudet mitt. Fint! Stormtrivs numera i denna huvudbonad.


Sjätte juni spenderades på hempan för att se föräldrarna dansa samt fika lite på bror å familj å så :) 

Det kändes som att man hann med rätt så mycket denna helg helt enkelt. Efter en familjemiddag med tacos så tog jag mitt pick och pack å åkte hem igen. Denna gång över Hammarstrand, lite renar på vägen men annars var det lugnt och fridfullt. 

En perfekt helg kom till sitt slut. Men eftersom jag fortfarande tror på energibalanser.. Så måste det med andra ord bli lite tråkigt nu, med vardag osv för att senare bli roligt igen. Eller vad tror ni? ^^ 

Hej hopp! 
//Erika 



RSS 2.0