Sötpotatis

2019-02-07 / 19:27:13

Kan vi ta en minut att uppskatta denna rotfrukt? 
Denna otroliga skapelse, stora som små, orange och brun. Jag minns tiden innan sötpotatisen trädde in på våra traditionella matbord. Här satt vi med vår klyftpotatis, vår potatismos, kålrötter, morötter, rotselleri, morotsstuvning, rotsaker i ugn osv osv. 
 
Lite visste vi om vad som var antågande in i våra liv. Som skulle få människors smaklökar att göra kullerbyttor vid blotta tanken på denna rotsak. Rotsak och rotsak... Gosak! 
 
Så kom den och nockade in sig på marknaden som om den ägde hyllan den låg på. Grönsaksfest och rotsakskröning. Hyllad och tatuerad med texten "It's the inside that counts". 
 
Jag bockar och bugar. 
You had me at hello dear sweetpotato!

Spända muskler behöver rätt metoder

2019-02-06 / 20:49:53

Nämen! Jag tog mig iväg. Hör och häpna männshker! 
Tro inte att det blir en vana haha men jag tog mig iväg till gymmet idag. Det är väl värt en liten mini virtuell applåd? Jojo! Nä men det händer ju inte ofta, men händer det så händer det så att säga. 
 
En sak jag dock tänkte på när jag var på passet var det här med stretchning. Genom livet så känner jag att det verkligen inte är många som ger rätt instruktioner här? Jag tycker att stretchning ska handla om fokus på muskelgrupperna inte fokus på övningen. 
Okej jag kanske överdriver, men väldigt ofta så har det känns som att den som lär ut fokuserar på att "Så drar vi fram foten så här" eller "Lägg er på mage och håll i benet mot rumpan". 
 
Fokus borde ligga mer på "Nu ska det spänna till i baksida lår, gör det inte det så kan ni göra mer så här.." eller "Nu stretchar vi triceps och då ska muskeln töjas ut lite här, känns det inget så gör så här..". 
 
Självklart kan man själv justera så det blir korrekt muskelgrupper som stretchas. Men jag skulle ändå vilja peta lite i folks sätt att prata stretch så att alla får förutsättningen till att förhindra skador. Fokus på muskler, inte övning helt enkelt. 
 
Men visst älskar man stretch btw?
Det är något meditativt i att stretcha ut sina muskler och få ner sin puls. Fint.
 
 
 
 

Gamma Ray tillbax på Spotify

2019-02-06 / 11:04:00

Hur bra??!!
 
 
Mitt absoluta favoritalbum med Gamma Ray är tillbaka på Spotify!
Cheesus så bra! Jag har väntat på detta i ca 5 år? Känns det som? På detta album hittar ni deras bästa version av Gardens of the Sinner.
 
Det enda som är synd är att mina hörlurar inte riktigt tar in rätt ljud av denna låt. Det är inte alla hörlurar som är gjorda för metal har jag märkt.. men mja det är ändå en helt fantastisk låt. Punkt slut.
 

Februaritankar

2019-02-05 / 19:58:21

Men alltså titta! Njurunda. Så väldans fint!
 
En riktig frisk promme blev det med Amanda, Ullis och Selma med efterkäk av pannkakor. Himla fint!
 
Jag kunde verkligen inte låta bli att ta kort på detta syskonpar. Så himla vackra!
 
Det känns som att vårvintern är inom räckhåll ändå i Svallet. Det känns som att dagarna blir ljusare och att det finns en gnutta hopp om våren. Befann mig på Coop här om dagen (haha jo då man hamnar ju där ibland ;>), tänkte på min kära mor som älskar blommor. Vips som det var hade jag minsann köpt en bukett tulpaner på extrapris. Trevligt!
 
Tog och styrde om min inredning. Känner att jag har för mycket grejer framme faktiskt? Den känslan är ju inte så kul. Men försökte minimalisera det lite mer denna gång. Nedan ser ni tvbänk/byrån. Blev väl ändå rätt okej?
 
Men i helgen som var, blev det trevligheter må ni tro.
Till min stora glädje öppnade Pe upp sitt hem för oss gamla Strömsundsbor. Så himla kul att träffa alla igen, Gustav, Benny, Nicklas, Mikaela, Emelie, Anna, Oscar och en hel hög till med goa männshker, saknades gjorde dock Sandra. Men en sak som vi alla har gemensamt är nog vår musiksmak tror jag? Vi gillar alla metal på olika sätt och vis. Hur som haver var det riktigt kul att ses igen!
 
Det blev dock dåligt med kort tagna, förutom på nedan mjöd. Denna var faktiskt riktigt god! Rekommenderas varmt till alla som gillar mer söta drycker som jag själv. ^^
 
 
Den här veckan ser ut att bli relativt aktiv i alla fall, säger jag och kanske ljuger? haha vem vet, i slutet av veckan lär det visa sig om jag faktiskt var det eller ej. Svårt att veta i förväg när man är en person som gärna agerar på känslor. Alltså jag gör oftast saker som jag känner för? Känns det igen? Känner jag inte för att röra på mig så krävs det banne mig megadiciplin, alarm och fokus för att jag ska ta mig iväg. Men det löser sig ^^
 
I helgen som kommer kan det iallafall bli en härlig mix av tapas, dop och hummer. Låter väl ändå som en trevlig mix? haha ^^  Vi säger så. Haa dee!

RSS 2.0