Lyx lyx lyx

2019-01-25 / 09:35:00

Den här veckan har bestått av så otroligt mycket lyx! Speciellt två saker som är så där toklyxiga för mig att man nästan slår en bakåtvolt. 
 
Frippfix!
Bokade tid hos Ida, på Kramer Frisör för att blåsa liv i nedan barr.
 
 
Måste säga att det är lite kul att ha långt hår men det känns riktigt fräscht att få en riktig frisyr. Det blev en form av pash (page?, hur stavar man till detta ord?) och lite mörkare brun. För att få det mer levande så är det faktiskt två färger i detta hår, men mer brun och en mer röd.
 
 
Fräscht.
 
Igår var jag dessutom på massage. Hör och häpna. Lyx lyx. 
50 minuter klassisk massage på Spa Maskrosen. Helt fantastiskt skönt. Jag fick dessutom värdefulla tips till min svanskota som jag gjorde illa för flera flera år sedan. En annan har ju tex gått ur sängen på helt fel sätt? För att inte belasta svanskotan ska jag rulla mig ur och ta stöd med armbågen. 
 
Längtar redan till nästa gång jag unnar mig en massage. Även om det brukar vara några år mellan gångerna ;)

"Gissa vilken låt jag är!"

2019-01-24 / 20:20:13

I helgen var det minsann Kvartersteaterfest!
Vi repeterar ju inför Peter Pan, som spelas i sommar (juni/juli), inga biljetter ute än men det kommer. En sak som är riktigt fin med att spela teater är att man som ensambel blir ganska tighta som grupp. Vi spenderar och kommer spendera otroligt mycket tid tillsammans och man lär känna varandra väldigt bra. Så ibland är det några av dom som styr ihop en härlig teaterfest och det gillas mycket!
 
Kvällens tema var "Gissa vilken låt jag är", helt fantastiskt tema! Älskart!
Därför ser ni här nedan lite bilder på min utklädnad. Kan ni gissa vilken låt jag är?
 
 
Hmmm.. utstyrsel, namnbricka och en väska med ett viktmått på sig... En till ledtråd skulle kunna vara att jag även dansade en speciell dansstil.
Skriver i slutet av detta inlägg vilken låt det var ;)
 
Eric hade styrt ihop ett helt fantastiskt musikquiz! Vi fick bland annat gissa vilken låt det var genom att bara se en bit av texten, göra uppträdanden och mycket mer.
 
 
Förutom detta var det ju otroligt roligt att gissa vilka låttitlar mina vänner valt att klä ut sig till. Bland annat fanns där: Purple Rain, Black Old Sun, Bäverhojt, Under ytan, God is a woman, God only knows, Singing in the rain, Sara kom ut ikväll, Somliga går med trasiga skor och många fler.
Kan verkligen tänka mig att det är ett fantastiskt tema att ha på en tillställning där man kanske inte känner varandra riktigt? Så har man verkligen något att diskutera i början av kvällen.
 
 
Det har varit ganska bitigt väder i Sundsvall de senaste dagarna. Förutom idag egentligen. Riktigt friskt och fräscht helt enkelt. I söndags tog jag mig en riktig långpromenad som resulterade i nedan foto. Kunde verkligen inte låta bli att fota detta. Vackert.
 
 
 
 
Kunde ni gissa låten? 
Det var "Foxtrot, Uniform, Charlie, Kilo" med Bloodhound Gang. En riktig högstadielåt för mig som passade bra att klä ut sig till ^^

2018

2019-01-14 / 16:49:00

 
När 2017 skulle ta sin början så började jag med något jag kallar för "Tacksamhets burken". Det är ett fantastiskt koncept. Jag skriver en lapp, viker ihop och lägger i burken när något hänt (eller inte hänt) som jag känner tacksamhet för. 
Just tacksamhet tror jag faktiskt att vi överlag inte känner så ofta. Men det är en riktigt fin känsla att känna. Att känna sig tacksam över motgångar som kanske gjorde en starkare? Eller tacksam över de små sakerna i livet som man kanske tar för givet. 
 
2018 bar med sig en hel del lappar och när jag tänker tillbaka på året så känner jag också en hel del tacksamhet för allt jag fick vara med om. Det blev många nya situationer och utmaningar men också otroligt mycket skratt och omtanke. Det är ju det som också är det fina med att ha en sån här blogg, att jag kan gå tillbaka och se vad som hände under året. 
 
2019 kommer också ha sina utmaningar och jag vet redan nu att det kommer ta vändor som jag inte varit med om tidigare. Men jag väljer att se dessa med tacksamhet och troligen lägga en lapp eller två i burken, så att jag nästa år 2020 kan läsa igenom vad som hände och återigen känna just... tacksamhet. 
 
 
 
     
 
 
 
 

Nyårsafton

2019-01-02 / 16:48:00

Fort var det gjort!
Julen och nyår är nu förbi och så även ledigheten som följde med den. Alltid tråkigt att lämna sina kära för att göra plats åt vardagen men den måste ju också få ta sin plats förstås.
 
Dagarna efter julafton blev fulla med snowraceåkning i backen, snölabyrintskull med brorsbarna, spel av diverse slag, otroligt god mat och kakor, långa friska promenader, släktkakkalas, tidiga kvällar (en annan orkar ju inte vara uppe så länge längre), bokläsning, kompisträffar (så roligt att ses igen!) och mycket mer. 
 
Det känns som att det gick så fort och ändå hann vi med mycket?
"Jag önskar att vi kunde börja om från igår" - Som min brorsdotter sa en dag. Det önskar jag med, gärna från början faktiskt. Uppleva julen all over again!
 
Men någon tidsmaskin äger varken jag eller min brorsdotter, så jag antar att vi får fortsätta leva i nuet och snegla framåt mot framtiden.
 
Nyårsafton firade jag hemma med päronen och grannarna. En stillsam afton med vår tradition fondue.
 
 
Det är ju så himla gott!
Två olika sorters kött, lökringar att doppa i frityrsmet, olika grönsaker och många olika såser. Mmmh! En nyårsaftonsmiddag som går måååånga år tillbaka. Ganska skönt ändå? Att slippa stressen kring vad man ska äta på nyår? Det är liksom redan bestämt ^^
 
 
Efterrätten är dock aldrig fastslagen. I år hade min mor gjort en helt fantastiskt god glass/parfait tårta varav ett lager bestod av kanel/whiskey och det andra lingon/choklad till den serverades kolasås och bär. Magi!
 
 
2019, man undrar ju vad du bär med dig.
Några planer har jag ju redan framför mig, tex att Kvartersteatern spelar Peter Pan juni 2019.
Men sen tror jag faktiskt att det kommer hända en hel del, iaf som jag själv vill förändra.
Spännande spännande!
 

RSS 2.0