Hipp hipp hurra!

2017-09-21 / 12:10:00

Minns ni alla åldrar som var häftigt att fylla?
7 år
10 år
13 år
15 år
18 år
20 år
25 år....
 
26 år måste jag säga inte är något speciellt direkt.
Men ett bolag som verkligen tycker att 26 är speciellt det är kära SJ.
 
 
Tack SJ för att ni gör det så tydligt ;) haha.
Tur man har barnasinnet kvar i alla fall, det kommer nog aldrig växa bort.
 
 

Höstigt

2017-09-20 / 12:39:15

Höst. Ordet klingar i orange och regn.
I söndags begav jag mig på en stillsam promme, delvis för att rösta i Kyrkovalet och delvis för att få lite motion och luft. Mina fötter begav sig mot Sidsjön, men tog ett litet sidospår genom en liten dunge.
 
 
Här träffade jag på en liten katt mitt på stigen. Det är så fruktansvärt mysigt att möta en gosig katt när man strosar omkring på detta sätt. Det blev minsann ett fluffigt möte, innan den tassade in i skogen i jaktföring och jamade på fåglarna.
 
 
Veckan har annars börjat väldigt bra, den tycks dock gå supersnabbt.. Tiden rinner som sand genom mina fingrar. Men den ser ut att fortsätta fint iaf med varma tékoppar och höstligt regn.
 

Provspelning - Story Filmfestival

2017-09-20 / 12:28:00

I lördags befann jag mig på Teatern i Sundsvalls centrum, på Köpmangatan. Det var dags att utmana sig själv igen genom att provspela. Förra året provspelade jag mot Adam Pålsson, det inlägget finns HÄR. Det var första steget (sjukt stort kliv) för mig in i teatervärlden, blev med andra ord helt hooked (vilket jag tror märks på hur jag valde mina ord i det inlägget).
 
Nu var det dags igen. Jag hade sett på Film Västernorrlands facebooksida att det skulle bli en öppen provspelning för alla mellan 15-30 år att spela mot Carl-Martin Eggespø (som spelar Esild i SKAM). Denna gång var det mer en självklarhet att utmana sig själv än ett stress-ångest-do-or-not-moment.
 
Så jag körde ner till centrum och ställde mig i kö för att provspela. För mig innebar det mest att utmana sig själv, sen vore det självklart jätteroligt om man blev headhuntad till en film men jag gissar att den chansen är ganska liten. Hur som helst fick jag ta ett papper att fylla i personuppgifter, om jag spelat teater förr osv. Ta ett kort och sätta mig och vänta.
 
 
I rummet fanns runt 40 personer som skulle provspela. Alla var nervösa. Jag med, även om sinnet var relativt lugnt så var nervositeten ständigt påminnande.
Vi fick ett papper med provflimningsscener där vi skulle välja en scen att spela ut. Jag valde Scen 2, mest för att jag älskar att spela ut mina känslor till sitt max. Det är liksom en spännande känsla att gå "all in" och göra något oväntat. Scen 1 kändes inte lika känslosam, utan snarare att den krävde mer kvicktänkhet.. Det kändes helt enkelt som att jag skulle få en bättre upplevelse av Scen 2.
 
 
Vi blev uppropade efter nummer att komma in i rummet.
Min tur. Jag hälsade på Kristoffer och Carl-Martin och fick berätta vad jag hette i kameran (allt spelades nämligen in). Vi gick in i en ruta (en upptejpad ruta i salen) och jag fick börja när jag kände för det.
 
De minutrarna jag spelade ut var intensiva. Jag var arg, ledsen, uppjagad och oförstående - Precis som jag tror att jag hade känt i den situationen som Scen 2 krävde.
Efteråt skrattade vi lättat och Carl-Martin sa "Veldi intense" och skrattade. Det var verkligen en jätterolig, intensiv upplevelse.
 
 
Det är roligt och lärorikt att utmana sig själv. Att jag dessutom fick fråga andra hur deras upplevelse var gjorde saken så meningsfull. Vi i rummet hade upplevt något tillsammans vilket var häftigt.
 
Jag vill rekommendera alla att utmana sig själv ibland. Det är lika nervöst varje gång att göra något nytt. Men det blir faktiskt mindre läskigt för varje gång man gör det, för man vet att man kommer klara av det. :)
 
 
 

Musiktips!

2017-09-13 / 12:10:00

Det finns en artist som jag håller lite extra om i familjehjärtat. En artist som jag förknippar med mina bröder och med snö faktiskt. Vi spelade oftast denna skiva när det var snö på backen och närmare jul. En gång frågade jag Tobbe "Men det är väl en julskiva?" Han skakade på huvudet och undrade hur jag fått för mig det. "En julig morgon sjunger dom ju?" En klassisk felhörning. En juli morgon, sjöng dom visst.
Det visade sig även på Tobbes 30 årsfest att jag och mina bröder kunde alla texter på alla låtar på deras album. En trevlig och mysig stund hade vi där minsann med allsång.
 
Därför vill jag nu presentera käraste Sinn Fenn och deras album Usling.
 
 
Sinn Fenn med Caj Karlsson i spetsen, har en ganska glad ton på deras låtar, lite mot folkmusik hållet. Men deras texter är helt fantastiska, ofta djupa och eftertänksamma. Lyssna gärna på låten "Vi är lyckliga ändå" och lyssna på texten, den är så sann på så många sätt. Överlag är hela skivan grymt bra, rekommenderas varmt från mig och säkerligen från mina bröder med. :)
 
 
 

STORA SURKÅLSDAGEN (caps lock)

2017-09-12 / 17:18:00

Idag vill jag påstå att det var en typisk "Sitta inne och äta frukt"-dag. Minns ni när man gick på lågstadiet? Det släcktes ned i klassrummet, alla tog fram sin frukt och fröken satt och läste någon bra bok? Fantastiskt mysigt! En bok jag minns extra speciellt var SVJ - Stora vänliga jätten, den läste min fröken Anita för oss på mellanstadiet och jag satt som förtrollad. Har ni barn i er närvaro som råkar vara runt tio år, så låna boken och läs för dom.
Regn och rusk, levande ljus och en bra bok. Det hör väl nästan ihop vill jag påstå? Men denna dag måste jag dock döpa till DEN STORA SURKÅLSDAGEN. Med caps lock varning.
 
 
Surkål. Av någon anledning fick jag för mig att köpa en burk. 20 kr för en burk var ju ändå ett bra pris för så mycket kål. Nyttigt har jag hört att det ska vara dessutom.
Eftersom jag inte orkade fixa några matlådor igår fick det bli surkål och havregrynsgröt (ej tsm) till lunch på jobbet. Öppnade burken. En doft av vinäger? Isch? Sipprade ur den stora glasbehållaren. Jag tog en gaffel och fyllde munnen med innehållet. Suuuurkål. "Det är inte svårt att toppa min lunch idag" sa jag till mina kollegor medan mina smaklökar bestämde sig för att det inte var så gott som jag hoppats på. Tänk er en pizzasallad som liksom har stått för länge? Säkerligen skitnyttigt, men gott? Nja. En smak att lära sig att tycka om? Ja absolut, tror säkert att man skulle uppskatta den om man tving i sig kålen varje dag i ett år.
 
Men jag ska ge min tappra surkålsburk en till chans. Tänker mig att det kanske blir en bra kontrast till korv?
 
Äsch ja slänger in två selfiesar när jag ändå är igång.
 
 
Vill faktiskt tipsa er om Glitters hårsvans verktyg som man kan hitta HÄR. Den är riktigt bra. Använder den ganska ofta numera för att få lite volym på hästsvansen. Glitter har ganska många fixa-frillan-grejer numera, vilket gör det enkelt även för en sådan som mig (som vill att allt ska gå fort och vara lättsamt) att göra hårsvallet lite roligare.
 
 
Woop woop. Tisdagar. Dom är ganska fina ändå trots allt.
 
 
 

Fredagskvällar

2017-09-08 / 18:36:05

Fredag igen! Trevligt!
När jag nu sitter här i min enkla tvåsits(eller klämma-ihop-sig-tresits-) soffa så vill jag minnas tillbaka på min barndoms fredagskvällar. Vill minnas dom som lite extra speciella, heliga fredagskvällar. Kanske samlades vi alla framför tvn och såg något familjeprogram så som Galdiatorerna eller Fångarna på Fortet? Helt ärligt så klarar jag inte av dessa program nu som vuxen. Jag stänger av. Det är inte underhållning längre. Man kan ju undra varför? Är det för att dom känns långsamma eller för att jag känner igen konceptet så väl att det inte längre känns aktuellt?
 
Hur som haver var det ju väldigt mysigt när man som liten satt tillsammans med familjen och kikade på programmen. Kanske käkade nån god kaka? Eller popcorn? Lugnt och mysigt.
 
Denna fredagskväll är relativt lugn den med, har t.o.m poppat popcorn! Men istället för något överproducerat familjeprogram, så vilar mina ögon på Wahlgrens värld (sååå bra) och Arn - Tempelriddaren som finns på Netflix. Det blir en lagom och fin fredag. Precis som jag vill ha den, för att tanka tillbaka energin som gått förlorad under dagen och veckan.
 
Från en fredagsreflektion till något helt annat: Essie!
 
 
Jag blev förälskad i detta nagellack må jag säga. Det blev så fint! Tillåt mig att rekommendera denna hållbara nagelutsmyckning.
 
 
Jag är nöjder. De må ja säga. Nöjder.
 
 
 

Poddar

2017-09-06 / 17:11:00

Att höra röster diskutera eller informera om olika ämnen, det är njutning för öronen. Jag älskar att lyssna på podcasts. Det råkar vara något jag gör varje dag faktiskt. Det är så avslappnande att lyssna på när människor pratar om sitt liv, olika ämnen och intressen samtidigt som man sysslar med något annat.
 
Vill därför tips om de jag lyssnar på. Klickar ni på namnet på podcasten så kommer ni till respektive podd. :)))
 
Wahlgren & Wistam
Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam har en härlig feel-good podd, där dom diskuterar lättsmälta ämnen och ibland något tyngre. Den här podden har jag nog fått skrattat mest av och både Pernilla och Sofia känns otroligt genuina och godhjärtade att man kan inte annat än älskart. Positv feel-good podd.
 
Alex & SiggeAlex Schulman och Sigge Eklund har en mer djupgående och eftertänksam podd med glimten i ögat. Den är oftast väldigt genomarbetad och proffisgt producerad. Jag gillar den fruktansvärt mycket just för att den är filosofisk och sätter igång många tankar. Jag lär mig ofta något av deras podd och blir väääldigt sällan missnöjd med ett avsnitt. Dom levererar!
 
Lillelördag
Anitha Schulman och Ann Söderlund tar upp viktiga ämnen, gärna runt feminism och olika vardagsbestyr. Den är riktigt bra och ofta kommer dom fram till nya slutsatser utefter att dom diskuterat det i podden. Mycket underhållning och en väldigt öppen podd då dom inte är sena med att berätta vad dom tycker om saker och ting. Ja gillart!
 
Relationspodden
Bingo Rimér och Katrin Zytomierska - Ett föredetta par som disskuterar frågor som vi lyssnare skickar in kring relationer. Detta är en mer hetlevrad podd då Katrin och Bingo är väldigt olika som personer och har starka åsikter. Jag gillar den just för att den är lättuggad och underhållande.
 
Mitt i livet
Katrin Zytomierska och Malin Gramers podd är också väldigt lättuggad. Dom pratar om vad som händer i livet, allt från fester till barn och familjeliv. Jag ligger nog inte i deras målgrupp men Katrin och Malin kompletterar varandra väldigt bra och deras ämnen blir ofta väldigt intressanta och roliga att lyssna på.
 
FreakshowMessiah Hallberg och Jakob Öqvist har denna nöjespodd där dom diskuterar nöjesbranschen. Eftersom både Messiah och Jakob är komiker så har dom oftast någon liten twist på sina spaningar. Det är inte mitt första handsval på poddar, men denna ca 30 minuters podd förgyller tomrummet som finns när andra poddar är färdiglyssnade. Vem gillar inte humor?
 
P3 Dokumentär
Denna kära gamla vän. Kanske den första podden man lyssnade på? Utan att veta att det var en podd? P3 dokumentär är välproducerade dokumentärer i lyssnarform. Jag gillar inte alla dokumentärer som skapas, men många av dom. Vill rekommendera: Helikopterrånet, Peter Rätz och Therese Johansson Rojo.
 
P3 Historia
Älskade P3 Historia. Detta var ett projekt som tyvärr är avslutat. Men det finns tio fantastiska avsnitt om allt från Kleopatra till Drottning Kristina. Dessa avsnitt är helt klart värda sin tid och är man intresserad av historia så kommer man inte bli besviken. 
 
Förutom dessa magnifika underhållningspoddar, så har jag även lyssnat på:
Nemo möter en vän (intervjupodd, helt ok), Tankar med.. (intervjupodd, den är ok), Historiepodden (klarar tyvärr inte av deras röster, annars intressant podd), Fredagspodden (pratar mycket mode, vilket inte jag är intresserad av att lyssna på, annars bra utfyllnadspodd), Ihop med Josefin (relationspodd, tycker Relationspodden är mer underhållande), Kan du svara på frågan (Strömsundspodd som tyvärr slutat sända, annars var den riktigt rolig att lyssna på).
 
 
 
 
 

Pengabålet

2017-09-03 / 10:47:53

Att spendera pengar på shopping av diverse olika saker hör inte till en av mina favoritsysslor. Men det händer ju att man hittar ett och annat guldkorn.
 
Lite ledsen i ögat blir jag dock varje gång jag måste dra mitt kort, pengarna radas upp på led medvetna om sitt förfall. De ska brännas. Brännas på bål. Där framför mig står bödeln, hånflinandes "Det blir 300 kr". Stigandes upp på de staplade träpinnarna, trycks kortet in i kortläsaren, några sista ord? "Du måste pila ner och trycka på den gröna knappen". Glåporden haglas mot de fastbundna pengarna som sitt öde har tryckts ner i kortläsaren. Godkänt köp. "Du kan dra ut kortet" Bödeln kastar sin fackla på träpinnarna som genast fattar eld. Så brinner stålarna upp i intet. Utbytta och glömda. "Vill du ha en påse?" Röken yr upp i skyn. Sakta går vi ur affären. Sakta går vi bort från bålet, aldrig ska vi titta tillbaka på vad som skett.
 
Hur som haver. Det blev några köp. 
 
 
Titta på denna godbit! Här ovan! 49:90 på Coop. Vilket klipp för en snygg klocka!
 
 
 
Snipp snapp slut så var detta pengabål slut.
 

Vattenbubblan

2017-09-02 / 14:44:03

Tänk att jag fick så fin respons på mitt förra inlägg, det värmde i hjärtat minst sagt, blev så glad. Idag är det lördag dock och tanken är väl att vara lite produktiv. Lagom produktiv. Det är ju ändå helg vill jag påminna er om.
 
Gårdagen dock! Fruktansvärt mysig blev den. Jag och Ullis befann oss hos Amanda (saknade Sanna) och hade en riktigt fin kväll. Det blev självklart massa kattgos med Amanda och Anders fina kissemissar Siri och Frans (råkade ta nåågra kort).
 

 
Visst kan ni riktigt känna hur fingertopparna rör deras mjuka päls? Hur man kan dra fingrarna genom pälsen och känna hur de njuter. Det går inte att inte älska päslbollarna.
 
Våra ögon vilade på Kristallengalan som gick på tv, innan det var dags att hoppa i vattnet. Badtunna! Jag har aldrig badat badtunna förr, så för mig kändes det extra speciellt. Jag stängde dörren bakom mig och kom ut i den kalla höstluften. Natten hade gjort sig påmind i form av sitt svarta täcke som lades över oss. Hängde upp handduken, steg upp för trappan och kände hur min fot bröt ytspänningen till den varma badtunnan. Satan i gatan mysigt! Hela min kropp mådde väldigt bra där i det uppvärmda varma vattnet. Wow.
 
 
Det kändes helt underbart att få befinna sig i denna tunna medan världen fortsätte med sina sysslor utanför vår vattenbubbla. Njutigt var ordet!
 
Efter denna kväll sov man riktigt gott vill jag lova. Men nu blir det till att leva ut lördagen också, kanske blir det en liten vattenbubbla i form av diskning? Lagom sysselsatt lördag var det beställt.
 

RSS 2.0