Kårhuset 25 år

2014-10-26 / 16:42:14

En sådan kväll hörrni. En riktigt lyckad och bra kväll!
 
Gårdagen började 13:00 då jag, Johanna, Shielo och Carl-Johan pyntade hela kårhuset. Mycket jobb som tog tre timmar, men vi blev otroligt nöjda och med facit i hand så måste jag säga att det var värt det.
 
Dock ska det poängteras att Maitraiders (Kårhuset grannar) hjälpte oss jättemycket med ljuset i salen Ve. Det blev riktigt snyggt och vi är otroligt tacksamma för konstruktionen och dealen de gjorde med oss:
 
 
I samarbete med Licor 43 och Jägermeister (eller rättare sagt bolagen som äger varumärkena) fick vi otroligt mycket sponsrade utssmyckningssaker. Ballonger, drinkpinnar, servetter, vimplar, tyg, glas och t.o.m en minikyl. Det ska sägas att Johanna är den som ska tackas för detta, då det var hennes idé. En otroligt superbra idé!
Detta blev resultatet:
 
 
Jag och Johanna hastade oss hem efter att dekorationerna var klara, då vi båda skulle jobba under natten. En bultande huvudvärk tog därmed tag i mitt huvud och tröttheten slängde sig in i min kropp som om jag gått in i en vägg. Bra början på kvällen var min första tanke. Men efter lite sömn, mat, alvedon och resorb, var natten räddad.
 
Cyklande tog vi oss tillbaka till Kåren vid nio.
 
 
Natten blev jättelyckad i mina ögon. Gästerna var nöjda och personalen lika så.
En helt fantastisk kväll med mycket folk!
 
 
Att få va en alltiallo-hustomte under kvällen var perfekt, slängde mig in i barerna som bartender lite då och då.. hämtade öl, diskade, minglade...
Efter 02:00 blev det några timmars städande, som gick undan väldigt snabbt.
04:12 - som egentligen var 05:12 (omställning av klockan you know), la jag huvudet på kudden och tänkte tillbaka på kvällen och hur bra den blev.
 
 
Tusen tack alla ni som gäster och personal för att ni kom och för ert engagemang. Guld värt!
//Erika
 
 

Lördagsmorgon

2014-10-25 / 11:03:00

"AAaaah"
Så började min morgon. Då min förbannade jobbmobil ville berätta att dess batteri står på en klippavsats, redo att kasta sig ned i en avgrund för att snabbt och säkert avsluta sin tid.
Tack. Tack. Himlarns tur att klockan närmade sig nio ändå. Sovmorgon<3
 
Men titta, vad många inlägg jag hunnit med under dessa dagar!
Skrivandet har alltid funnits i mitt hjärta minsann. Synd att det inte alltid finns tid dock.
 
Om vi skruvar tillbaka tiden några jordvarv, minns jag tiden på mellanstadiet, då jag skrev ihop olika historier. 2003 var jag 12 år och hade precis förälskat mig i Johnny Depp, en kändisförälskelse som höll i sig några år. Jag skrev därför en fortsättning på den nykomna Pirates of the Carribbean filmen. Jag beundrar verkligen mina föräldrar som höll god min när de läste den berättelsen, då jag i efterhand har läst den och kommit fram till att den var lite mindre bearbetad ^^ Men på det sättet tror jag att lågan fortsatte brinna kring skrivandet.
Himlarns tur att man utvecklas genom åren måste jag säga. :)

Men om vi snurrar tillbaka tiden till nutid. Så har tiden som identifierats som morgon spenderats med att dricka en oidentiferad dryck (vid det här laget vet ni vad), sett det senaste avsnittet av Vampire Diaries och njutit av låten Run runaway med Slade = En bättre morgon helt enkelt.
 
Resten av dagen/natten ska jag spendera på Kårhuset.
25 års jubileumet är ett faktum denna natt och jag hoppas alla gäster blir nöjda.
 
Ha en fin dag!
//Erika
 
 

Harmoni

2014-10-24 / 20:40:53

Det är fredagskväll och jag sitter i min soffa som råkar vara av färgen beige. Lägenheten är av städbehov, ändå sitter jag här med min femte kopp té idag och lyssnar på musik.
Musik som jag aldrig hade lyssnat frivilligt på, om det inte var för Spotifys egenkomponerade låtlistor. En sådan råkade jag trycka på.
 
För tillfället spelas "You and I" med One Direction. Lugna låtar och melodier når mina öron innan dom sakta fortsätter i en oändlig spiral av låtar som en efter en tar slut.
 
Mina tankar vandrar iväg till aktiviteter som ger mig själv ett inre lugn. Piano.
Hade jag haft ett piano i min lägenhet hade jag engagerat min hjärna och mitt muskelminne till denna aktivitet. Inte ett sånt där el-piano, utan ett i trä. Ett i trä, där man kan trycka ner tangenterna i en lagom takt för att få fram bästa känslan och melodin.
 
Piano. Jag har spelat piano i tio år, tio år av lektioner. Jag är långt ifrån ett musikaliskt geni. Det är snarare min andra hjärnhalva som har lärt muskelminnet samt läsandet av noter som givit mig några låtar i min repertoar. Men i ärlighetens namn tror jag att jag uppskattar denna förmåga mer nu, i efterhand. Jag anser nämligen att det inte är många aktiviteter där man kan gå in i musikens toner så känslomässigt.
 
Det här med att spela framför publik då? Jag har många gånger spelat framför människor och vuxit genom det lika många gånger, aldrig backat fast jag tyckt att det varit obehagligt och jobbigt. När man framför ungefär 70 personer spelar fel och måste avbryta, då är det jobbigt. Det är till och med fruktansvärt jobbigt.
Det modiga är att våga göra det igen.
Även om det är lika jobbigt varje gång, speciellt när tankarna på att misslyckas finns hängande i luften.
 
Men det är så man växer. Kanske var det den gången, när jag kanske var omkring 14 år.. som jag kom underfun med att jag hatar att misslyckas? Men inte värjer mig för en utmaning? Utan utsätter mig för den igen och igen?
 
Piano är lika med harmoni för mig. Självklart beroende på vilken låt som ska spelas och i vilket sammanhang, men det är ändå en form av harmoni och ett känslomässigt instrument. Därför saknar jag det lite idag.
 
Det är fredagskväll och här sitter jag i min ack så ostädade lägenhet.
Tékoppen är slut och mitt kreativitetssug kommer troligen gå över till ståltrådsskapande.
Några odöda ljus ska tändas innan kvällen ser sitt slut och övergår till natt.
 
//Erika
 
 

Från bro till hemfärd och allt däremellan

2014-10-23 / 23:25:17

Halloj!
Veckorna går.. och tänka sig jag har hunnit med en hel del.
Bland annat en hjort/ren i ståltråd:
 
 
En lördag gick vi på nya bron. En grådaskig dag, men med friska vindar. En helt ny upplevelse  riktigt roligt att få se Sundsvall i en ny synvinkel.
Bildbomb av brogång:
 
 
Vad mer då?
Jo en väldigt fin kväll med Amanda och Ullis förgyllde lördagskvällen (Du var saknad Sanna).
 
 
Men förra veckan var en tuff jobbavecka minsann. Därför kände jag att det var dags att åka hem en sväng till urskogen. Det är verkligen ren avkoppling jag känner när jag korsar gränserna mellan mina båda hem. Jag kopplar av till 100% och kan verkligen släppa jobbet.
En välbehövd helg helt enkelt.
 
 
Hemma njöt jag av sällskapet samt de tusen kopparna té jag slurpade i mig.
En rolig grej jag bestämde mig för att göra var en skattjakt med mina brorsbarn. Sagt och gjort, köpte en skattkista och fyllde med roliga saker. Klädde därefter ut mig till pirat och gjorde en skattkarta med olika uppdrag.
 
 
Det första uppdraget var att sjunga en sjörövarsång för att få tillgång till skattkarta. Andra uppdraget: Att stå på ett ben och skrika "kuckeliku". Tredje uppdraget: Springa tre varv runt sandlådan. Fjärde uppdraget: Åka rutschkana. Femte uppdraget: Leta efter skattkistan.
 
 
En riktigt rolig förmiddag blev det, tror Nova och Lucas tyckte det med ^^
Resten av dagen lekte vi skattkarta och "hitta skatten" ^^
Sedan hade jag och päronen lyxen att bli bjuden på finmiddag av Mackan å Malin. Älgfilé med kantarellstuvning och rostade rotsaker med vitlökssmör. En stor del av mig dog matdöden. Så fruktansvärt gott!!
 
Å Malin hade gjort en sjuukt god efterrätt. Mjölkchokladsmousse. Mums!!
 
Som vanligt kunde jag inte sluta gosa med hundarna heller.
Gråhunden Dunder och drevern Arrax, duktiga hundar som varit ute på jakt under dagen.
 
 
Efter en riktigt mysig helg tog jag mig hem till Svallet igen.
En fin början på veckan har det varit, med ett ännu bättre slut. Ty en ny Vice har jag fått! Shielo har joinat kansliet, vilket känns kanon!
 
Måste även dela med mig av denna reklam som jag såg av en slump.
Älskar humorn^^
 
Så nu fortsätter min vecka med jobb på lördagnatt.
Det kommer säkert bli bra, Kåren fyller 25 år nämligen.
Sedan kommer min söndag förgyllas med massa pole dance. Bästa sporten som sagt.
 
Nej, nu blir det lite sömn på detta.
Tack för att ni fortsätter läsa trotts dåligt med uppdateringar. <3
God natt!
 
//Erika
 
 
 

Fredag

2014-10-10 / 22:06:47

Skönt!
Har verkligen längtat som tusan efter denna fredag, vilket säkert ni har gjort med.
Som tur var hade jag en lunchdate med Miriam att se framemot.
Vi käkade suuuuper gott på Invito och snackade om allt från Sons of Anarchy till hur man på bästa sätt kan arrangera en modevisning.
 
Trevligt var bara förnamnet.
 
Annars har jag sett ut så här idag och varit allmänt hostig och trött.
 
 
Men jag har en fin helg att se framemot som kommer att förgyllas med fina människor. Bland annat Amanda och Ullis som jag kommer dela en fin kväll med imorgon.
 
Annars då?
Jao! Håll på å försök bli av med denna bitska hosta. Den vill helt enkelt inte sluta.
Nån som har något bli-kvitt-host-tips?
Har t.o.m lagt pengar på nån hostmedicin som INTE fungerar. *bitter*
Men den smakar iaf körsbär, vilket känns bra. Minns när man som småfolk fick tvinga i sig någon flytande vätska för att sedan skölja bort den vidriga smaken med svartvinbärssaft.
YUMMIE!
 
Nä tur att förändringar sker genom tiderna.
 
God natt!
//Erika
 
 
 
 
 
 
 

Tjäna!

2014-10-10 / 00:48:09

Vilka dagar!
De senaste dagarna har bestått av allt från framgång till nederlag och allt där emellan. Otroligt utvecklande måste jag säga, även om det inte varit allt för lätt.
 
Visst är det skoj att läsa blogginlägg utan poäng? hehe ;)

Nä men till något meningsfullt: Förra helgen befann jag mig mesta dels på Pole Point Studio, för uppvisningen med Chair Deluxe gänget. Det var hur roligt som helst!
Vi körde stenhårt och många grejer satt bättre nu än någonsin. Riktigt kul var det!
 
 
Ungefär så här såg vi ut ^^
Nästa vecka (längtar) tar jag mig an nivå tre inom Pole Dance igen. Denna gång ska jag sätta tricken jag inte satt förra gången. Ska bli riktigt kul att motbevisa mig själv att jag faktiskt kan fixa det.
 
 
Åh måste ju berätta att jag fick mitt första blombud ever här om veckan! :D
 
 
Världens finaste Michelle hade skickat dessa fina blommor både som pepp och födelsedagspresent <3 Finaste Mich-Mich, helt underbart fint! Å vackra var dom minst sagt!
 
Men en av höjdpunkterna denna vecka har definitivt varit käk o témys hos Tove och Elin ikväll. Helt klart välbehövligt!
 
Nu ser jag framemot en lugn helg..
Ska bara koppla av, koppla ur och njuta.
 
//Erika
 

RSS 2.0