Vår

2018-04-17 / 13:04:00

Älskade vår! Tror banne mig att den är här nu för att stanna, det vore i alla fall helt fantastiskt. Borttinad snö som lämnar plats åt grässtrån och asfalt. Trevligt!


Något mer som är vårigt är ju Ung TeaterFestival som just nu spelas på Konsertteatern i Sundsvall. Det är detta jag och Annakarin, vår ungdomsgrupp och alla andra ungdomsgrupper och ledare har strävat emot dessa två terminer. 
 
Just därför blir det inte heller så mycket tid över, men jag tycker definitivt att ni som befinner er i Sundsvall ska ta å gå ner hit imorgon och i helgen och se på lite föreställningar! Utlovar duktiga ungdomar och riktigt bra föreställningar!
 
Woop woop! 

Vinegrette

2018-04-09 / 22:09:24

Vet ni hur många olika stavningar det finns på vinegrette? (varav min telefon inte ville kännas vid någon). Tre! Vinegrette, vinägrett och vinaigrett. Det har iaf vad som kom fram om man googlade ordet som jag aldrig i mitt liv har behövt stavat till förnst idag (gillar dock att min telefon är medveten om ordet "förnst").

Jag stod nämligen och gjorde min första hemmagjorda vinegrette idag. Vilket kan tyckas märkligt för er salladsälskare där ute i landet. Men säg inte det! Mitt omdöme har bara dunklats av fördomar nämligen. Jag trodde att en vinegrette var allmänt oljig och allmänt icke smaklig. Ack så fel jag hade (förutom oljebiten, den är sann).

Dagen till ära tillagades den otroligt komplicerade och tidskrävande rätten "Panerad fisk i ugn på 15 min samt en påse färdigsköljd sallad med tillhörande öppning av majsburk". 
Men satan i gatan så torrt (hade jag kunnat sagt, även om det råkar vara en efterkonstruktion). Så jag gjorde mig en liten vinegrette på olivolja, salt, peppar och dijonsenap. Men herre min skapare va himla trevlig smak det blev? Najs deluxe som vi säg. Mycket trevligt! 

Så därför har jag nu nästan bestämt mig för att kalla 2018 för det nya vinegrette/vinägrett/vinaigrett året. Det kan alltså bli året då min kropp ska bli insmord av olja inifrån. Mmmh..trevligt! Ljusrep

2018-04-07 / 13:09:05

Nu börjar den närma sig föreställningar för ungdomarna. Närmare bestämt den 20-28 april är det föreställningar på Konsertteatern i Sundsvall. Min och Annakarins egenskrivna pjäs heter Hälsohemmet Västeråsen och man kan lugnt säga att allt kanske inte är som det ser ut...
 
Så igår satt vi och la ljus på alla 15 scener som ska vara med i pjäsen tillsammans med Claes som är grymt duktig på det här med ljus. Det tog ca 2 timmar och blev kalasbra!
 
 
Väldigt roligt att få vara med om något sånt här? Lägga ljus och sådant. Själv ska jag sköta musiken medan Annakarin får hålla koll på ljuset. ^^
En himla tråkig grej är dock att min kära telefon inte vill ta emot vissa sladda längre? Jätteknepigt! Ska försöka uppdatera skiten och se om det hjälper något.
 
Hur som haver så kommer det bli bra. Nästa rep är på söndag eftermiddag. Tanken är då att vi ska lägga alla sceningångar, låta dom få se ljuset och självklart repa.
 

Solenergi är lajf

2018-04-05 / 17:31:00

Har ni någonsin sett detta fenomen tidigare? Så sjukt!
Snön har liksom rullat ner från rutan i någon from av rulltårta? Jag blev helt fascinerad och superglad när mina ögon upptäckte det.
 
 
Igårkväll befann några av oss teaterledare på Kvartersteatern för att måla lite kuber till föreställningarna. Dom blev riktigt snygga i nymålat svart och kommer bli väldigt bra på scen i slutet av april. Det ska bli riktigt spännande att få vara med i denna process, fixa ljud, ljussättning och allt inför föreställningen. Jag tror jag kommer lära mig massor denna april med andra ord.
 
 
Oftast brukar jag komma hem efter sånna här kvällar och vara så magiskt trött... men den här kvällen var jag faktiskt inte det? Jag har känt mig så pigg hela veckan och kan inte riktigt sätta fingret på varför? Om det är för att jag haft en stressig månad, fick påskledigt och därmed ny energi? Eller har det med något annat att göra?
 
Träning brukar ju vara ett vinnande koncept för att skapa energi.. men inte inte ens detta har jag lyckats med? Idag var faktiskt första morgonen jag återigen började med lite lätt morgonträning. Det stora träningsglappet var typ hela mars med massa föreställningar och sjukdomar som satte lite käppar i hjulen för det. Kanske är det dags att börja igen nu?
 
Hur som haver är det skönt att känna att energin finns att ta av. Att känna att jag faktiskt orkar både psykiskt och fysiskt. Kroppen och sinnet är ju rätt häftiga ändå, speciellt när jag tänker tillbaka på min febervecka i början av mars. Den var så fruktansvärt orkeslös och även om viljan fanns... så räckte den inte till.
 
En helt annan grej som även ger massor med energi är ju helt klart ljusa kvällar! Magiskt skönt att komma hem efter rep eller jobb och känna att kvällen fortfarande är ung. Djupt tacksam för det må ja säga.
 
 

PÅSK

2018-04-04 / 17:30:00

Älskade påsk! Nu är den visserligen över, men den har varit helt fantastisk. Påsk är nog en av mina favorithögtider tror jag? En riktig familjehögtid men utan massa förväntningar osv. Den tar ingen energi, den bara ger, ungefär?
Det bästa med påsken måste helt klart vara vårvintern. Denna femte årstid som vi kan njuta av, medan snön och isen fortfarande bär våra kroppar så steker solen våra huvuden. Kärlek i årstidsform.
 
 
Älskar dessa strumpbyxor! Det är ju verkligen inte min färg detta, men i jakt på kläder till HUMAN, där jag skulle hitta något senapsgult så blev dessa inköpta. Som ni vet blev de inte en del av mina outfit, men jag sparade dem till något lämpligt tillfälle ändå, å här kom det! Skärtorsdagsoutfiten. Jag som aldrig trodde jag skulle bära den färgen? Men det passade verkligen bra.
Köpt på Indiska :)
 
Förresten några dagar innan påsk så var jag, Alex, Lilly och Ella med i inofficiella Äggrullar SM på Hemmakväll! Haha fina Vicky som chefar där tipsade oss om denna fantastiska tävling. Lilly och Ella tog sig vidare till final tom. Diplom och medalj inkasserades med glädje.
 
 
Men därefter tog jag min kvast och flög till Strömsund för några dagars välbehövlig påskledighet. Shit pommes vad jag behövde få bara vara.. efter att ha haft fullt upp i några månader.
 
Här möttes jag av båda brödernas familjer och päronen såklart. Långfredagen förgylldes där med av massa pulkaåkning i Granhäcksbacken. Lika roligt för stora som små.
 
 
Fantastiskt väder! Solen visade sig från sin bästa sida dessa dagar vill jag lova.
Efter en lika fin kväll drog vi oss ut på Klövsjön på Påskafton.
 
Magiskt fint! Vi hann t.o.m ha en liten påsk-fisketävling, där alla barnen faktiskt fick fisk. Hur roligt är inte det? Bästa sjön för att bli frälst i pimpelfiske vill jag nästan lova. Många abborrar blev det och prisutdelning av godisägg.
 
En annan liten filur som var på hugget var Jorm. Fina lilla gosedjurshund.
 
 
Men det här med att få ett bra kort på ett djur.. haha det tar sina försök.
 
 
Tills det blir helt perfekt.
 
Varma mackor utomhus, det skulle kunna vara kärlek i matform nästan. Något nytt som vi provade iår var dock att grilla våfflor över eld. Riktigt gott blev även det, får ta och rekommendera detta.
 
 
Därefter begav vi oss hemåt. Jag tog och lånade Malins skidor och åkte över sjön. Riktig livsnjutning.
 
Goda middagar och påsktårtor blev det också, tyvärr utan fotobevis... men jag lovar att även dessa fick smaklökarna att dansa tango. Malin testade dessutom att göra en ny drink, med lime, råsocker, vodka, Ginger Joes, mynta och något mer tror jag.. riktigt god!
 
 
Fantastiskt mycket snö fanns dessutom i Ström. Jag minns faktiskt inte när vi hade så mycket där sist.. tror päronen pratade något om 80-talet, en annan var ju inte född under den perioden så det blir svårt att komma ihåg då ^^
Men att jag skulle kunna ligga på garagetaket och sola i vårvintern utan vidare besvär trodde jag verkligen inte att jag skulle kunna göra. Men joohoo då! Titta bara:
 
 
 
Det känns som att jag överanvänder ordet fin.. men det är svårt att beskriva den här påsken på annat sätt. Den var helt enkelt väldigt fin. God mat, punsch i oboy, stora snöhögar, aioli, solsken, vinkväll, bröder, svägerskor, föräldrar, brorsbarn och hundgos. Tänk va? Mycket som man hinner med under en helg. 
 
Men nu är vi tillbaka till allvaret och vardagen. Känner mig faktiskt peppad? Har mycket att stå i under april med Ungdoms Festivalen för teaterungdomarna. Men det känns ändå mer hanterbart efter att få andats in lite frisk jämtländsluft igen.
 

HUMAN

2018-04-03 / 21:58:00

Det var ett tag sedan vi spelade klart HUMAN, men än sitter såklart minnena kvar i ryggraden. Jag vet precis hur all koreografi, de olika entréerna och hur mitt minspel brukar vara i alla scener. Jag kan fortfarande höra mina motspelare säga sina repliker och stressen att hinna till teatern i tid för samling.
 
Just sista föreställningen är ju alltid lite speciell. Ensambeln har samlats i flera månader och repat och repat.. haft föreställning på föreställning och så tar det plötsligt slut? Det är både otroligt skönt och väldigt trist. Men hur som haver så kom tillslut sista föreställningen, lördag den 24/3.
 
 
 
Att sitta i logen och känna in rummet innan föreställningen är en mixad känsla av nervositet och lugn.
 
 
Just den här kvällen kände jag mig väldigt lugn inför vad som komma skall. Det kändes mest skönt faktiskt. Alla vet vad dom ska göra och alla gör det. 
 
 
Sen körde vi hela föreställningen i ett nafs! Shit va snabbt det gick ändå? En fin publik hade vi dessutom, som så många andra gånger förstås. 10 föreställningar blev det totalt (varav en där jag inte kunde va med pga sjukdom, där modigaLilly hoppade in utan förberedelser(!)), två eller tre var utsålda till max  (70 platser) Jag talar nog för hela ensambeln när jag säger att vi var väldigt nöjda. Det är ju en ganska unik upplevelse vi är med om? Inte så konstigt att man kommer nära varandra faktiskt.
 
Toppminnen från HUMAN
 • Nervositeten på premiären och sedan lättnaden när allt blev så lyckat, å dessutom ha fina päron i publiken <3
 • De starkaste reaktionerna från publiken på min karaktär Berit - Väldigt roligt!
 • Karaktären Berit - Hon var ju fantastiskt rolig att spela. Alla utspel på golvet, minspelet, inga hämningar, egoismen och mycket mer.
 • Att få feedback från Jessica och utveckla karaktären.
 • Meningen - "Anonyma självcentreradepersonernas möte" - Haha shit vad jag hade svårt att komma ihåg den repliken, men satte den banne mig varje gång.
 • Att få fina ord från människor i publiken och ensambeln <3
 • HAKKAN - Den koreografi som gav kvinnorna lite extra styrka i denna föreställning. Känslan av att gå in till Conquest Of Paradise - Vangelis, var riktigt mäktig.
 • HUNGRY - Koreografin som bytte plats på könsroller.
 • Häxprocessen - Första gången vi repade denna scen fick jag en riktig känslokick. Den gav liksom ett känslomässigtrus. Såg ni föreställningen så kanske ni kände samma sak? Den är stark, utpekande och musikvalet av ERA - Ameno var rysligt bra. Kan fortfarande höra Vickys skrik i denna scen, rysligt! Det var även en scen jag trodde skulle vara svår och jobbig att spela, när man visste att anhöriga fanns i pubilken men det gick som tur var bra. Man får liksom stänga av medvetandet en stund när man spelar teater? En ganska häftig grej tycker jag.
 • Gud, Satan, Små Djävlarna och Sankte Petter - Scenerna. Haha så underbara! Speciellt Buttface-scenen, Lillys "får man aldrig svära i fred"-skrik, "De är du det"-skämten, "Duuuude" - Sankte Petters härliga stil och Isacs skrämseltaktik av pubilken.
 • Att se sina vänner sitta längst fram efter halva föreställningen - Haha blev så chockad!
 • Empatiscenen
 • Pauserna - Alltid en chans att prata med ensambeln om allt och ingenting. 
 • Kapten Röd - Ju Mer dom Spottar - Koreografin - Den var ju sjukt rolig, även om jag råkade tappa bort mig under några föreställningar ^^
 • Skolscenen med Niklas och Linn - Detta är egentligen två separata scener men båda var roliga att spela i. Där vi helt enkelt befinner oss i bakgrunden, en typ av improvisation som är väldigt härlig att spela. Just i Niklas scenen satt jag bredvid Vickan och under en av föreställningarna körde vi "sten sax påse" och tog exakt samma grej varje gång?? Helt sjukt, höll på att tappa masken totalt. Tror vi körde fyra gånger och tog exakt samma varje gång. Sjukt.
 • "Aaaa jag fattar" Haha Cissis karaktär Jonna hade ett riktigt roligt avbrytande utbryt så att säga i en ganska lång och djup scen. Blev så fruktansvärt bra!
 • Ensambeln - Såklart! Fina människor! <3
 • Inspringandet - Det är något speciellt med att släppa karaktären och springa in för applådtacket. Man skjuter ifrån med benen som en liten kanin på grönbete haha.
 • Glädjeskutten - När vi hade spelat sista föreställningen och tackat för oss fick jag ett sånt glädjerus i kroppen och kunde inte sluta lé. Helt fantastisk känsla!
 
 
Strax efter detta kort är taget rusar vi fram och kör Hakka-koreografin en gång till. Riktigt roligt!
 
Efter sista föreställningen åkte vi till Isac (dvs "Gud") och hade en riktigt rolig avslutningsfest! Helt amazing roligt. Vi körde massa lekar och badade badtunna in på morgonkvisten. Riktigt grym kväll!
 
Vill även dela med mig av nedan bilder på mig och Alex som spelade Anna som älskar sociala medier. Dessa kort är tagna i en paus, men är mest till för att jag ville ha ett minne kvar av denna scen som är min absoluta favorit.. mest för att den är så oväntad. ^^
Anonyma självcentreradepersonernas möte tog slut efter detta med andra ord.
 
 
 
Snipp snapp slut så var denna saga slut!