LAJM

2017-05-23 / 21:33:24

5 st för 10 kr. Vem kan stå emot ett sådant erbjudande? Lime. Denna underbara citrusfrukt. Den här veckan har jag haft en riktig lime-vecka. Bytt ut téet mot limevatten, fikat på eftermiddagen har blivit äppelbitar med pressad lime över sig. MMMH! Prova, det är så gott! Mina smaklökar är inget stort fan av vatten men med en massa lime i? Fantastiskt.
 
 
Tog även och beställde hem lite från KZ Clean Eating. Knäckebröd av två sorter (tomat/lök och parmesan) samt två chokladsmaker (mjölkchoklad och yogurt/jordgubb). Jättegoda produkter må jag säga. Speciellt mjölkchokladen och tomat/lök brödet. Mycket nice :)
 
 
 
Annars har denna tisdag mest knallat på. En pause i alla rep och inget planerat för kvällen. En pause att ladda batterierna på. Det gillas.
 
 

Bananaz

2017-05-17 / 18:01:00

La lite pengar på en ny nyckelring. Älskar SMOLK, dom har så fantastiska grejer helt i min humor. Denna tyckte jag dock passade mig på ett fint sätt. Älskar ju bananer!
 
 
 

Fuktigt fuktigt fuktigt

2017-05-17 / 12:25:00

Väldigt svårt ord att säga fort många gånger. Fuktigt fuktigt.. det är liksom inte lika gött att säga som "mango". Apropå mango, så är väl det en av de bästa frukterna som finns? Älska mango. Fuktigt frukt... är mango en fuktig frukt?
Innan vi slår knut på tungan med dessa ord, så många jag peka på vädret och säga några ord (läs skriva). Skit väder. Fuktigt och halvvarmt. Det är väl en av de värsta kombona som finns? Hua vad jag överdrev, men det är bara inte nå kuligt.
 
Fuktigt och halvvarmt för mig det är lika med sjuk. Det är svårt att hålla en jämn och bra kroppstemperatur och huvudvärken är inte långt borta, då de tunga molnen trycker sig mot jorden. Nej tack, vill jag vänligt men bestämt säga. No thank you. Go away you nasty weather..

Tisdaaah

2017-05-16 / 17:00:00

Helloo hello!
Se där! En ganska fin tisdag blev det. Min dag började med gym. Det har liksom råkat bli så att jag tränar på morgonen några gånger i veckan just nu, mest bara för att få kvällarna fri.
Denna tisdag glömde jag handduken. Så himla typiskt!
Men det fick bli luftdans och en tröja att badda bort vattnet med. Tur det inte är någon fler som använder omklädningsrummet på mornarna. ^^
 
 
Det fina med just den här tisdagen är väl att små knutar har löst sig, dom har dragits ut och bildat ett snöre så att säga. Ni vet när den lilla orostigern drar sina klor i bakhuvudet? Det är bra skönt när den problemlösandenoshörningen jagar bort den. Man andas liksom på ett nytt sätt?
 
Fika med Shielo hinns oxå med denna dag. Mycket trevligt, innan hemgång till en relativt städad lägenhet (hör och häpna). Lövely.
 

Djungelboken

2017-05-15 / 16:30:00

Det börjar närma sig premiär för Kvartersteaterns Djungelboken. Biljetter hittar du HÄR eller sök på Djungelboken på Entré Sundsvalls hemsida, en del föreställningar är redan nu slutsålda. Sedan i februari har vi repat fram olika scener och just nu har precis börjat vara ute på norra berget för att få in känslan av omgivningen och scenen. Den 10 juni är det premiär och då kommer vi vara redo att ge er en härligt fin föreställning.
 
 
För min del började resan i höstas, i september på Kuben. Varje onsdag i två timmar hölls teaterövningar med improvisation och sådant. Vilket har känts väldigt bra och väldigt läskigt i mellan åt. Men i februari skiftades syftet och vi ställde in oss på att börja repa på riktigt. Rollerna delades ut och vi samlades måndag eller onsdag för att repa de olika scenerna. 
 
 
Jag spelar Mowglis mamma Magena, apa och varg. Vilket innebär snabba klädbyten och skiftningar i rörelsemönstret. Mina olika roller har lite olika personlighetsdrag dessutom, så det gäller att snäppa in och ut ur dom på ett bra sätt.
 
Det här med teater är och har alltid varit roligt tycker jag. Att gå in i en roll, skjuta bort sin egen personlighet och leva sig in i scenarion, ja tysh om dä. Personligen gillar jag det bäst när det är mycket känslor, när man får överraska publiken med att leva sig ut i känslan som karaktären känner.
 
Djungelboken kommer bli en väldigt sevärd föreställning. Vi har en scenograf som har visat hur hon vill att scenen ska se ut (byggnadsställningen är redan nu uppe), Jessica och delvis Tompe som är regissör som hela tiden kommunicerar med oss hur hon vill ha sina scener och hur vi ska agera, Sia som är kostymör som framställer våra olika scenkläder (lånad bild här nedan från henne) en sminkös som kommer visa oss hur vi ska sminka och fixa håret inför varje scen. Eric som fixar allt ljud som kommer höja känslan kring föreställningen. Jürgen som visar hos hur vi ska röra oss och slåss som de olika djuren. Jag trooor jag inte glömt att nämna någon... :) 
 
 
Självklart har vi alla skådis-kollegor som gör resten av rollerna! Inte att förglömma. Dom är köng (som vi säg i Sundsvall). På detta sätt växer Djungelboken fram sakta men säkert.
 
Så glöm nu inte att köpa en biljett om du vill komma in i denna värld för några timmar i sommar. :)
 
 
 
 
 

Bäst

2017-05-09 / 09:38:44

Bara bäst helt enkelt. Bästa helgen i ett gråmulet Sundsvall. 


Friyay

2017-05-05 / 23:54:54

Vilken dag hörrni! Det har verkligen varit en riktig hej-å-hå-dag. Möten och saker att göra har avlöst varandra som i en dans. En rolig och glad dans! 
Men nu går fredagen mot sitt slut och en ny dag tar snart vid. En riktigt fin helg kommer det bli, tro mig 💪🌼☀️


Vårigt

2017-05-03 / 17:00:00

Härliga vår! Äntligen är du här! 
Vem älskar inte när det bruna gräset förvandlas som ett trollslag till grönt? Solen strålar ut värme som aldrig förr och de morgonpigga blommorna tränger fram i dikeskanten? Älskart!
Det är på något sätt ett litet hopp? Känslan av att vi nu har tagit oss igenom den långa vintern med alla täckbyxor, tjocka skor och halsdukar. Allt är förbi och nu väntar en tid av solljus och värme. Älskart! Även om jag är förtjust i de flesta årstider på sitt sätt.
 
Något med årstider som gör mig lite ledsen är dock att de har förändrats på väldigt kort tid. Mina barndomsminnen påminner mig om de stora snöhögarna och om den slaskiga våren. Idag i Sundsvall finner jag inte dessa minnen längre, vintern är snabb på att komma in i våra liv och lika snabbt dra sig tillbaka. Våren kommer snabbt och slasket som jag minns det finns inte. En fin sak, är dock att sommaren är väldigt varm, mycket varmare än mina tidiga jordår vill jag minnas. Det känns bra även om den har konsekvenser.
 
 
Hur som helst så har dagarna varit ganska fina här i Svallet. Det har hunnit avverkats en promme runt Sidsjön, en tripp till Freemovr med Emma och Sarah (vem hade trott att man skulle kunna hoppa så högt?) och några rep på norra berget.
 
Byggnadsställningen är på plats och vi har nämligen repat hela Valborgshelgen. Långa dagar med väldigt kul (ska skriva något form av längre Djungelboken inlägg framöver). Fint väder har vi dessutom fått, mycket trevligt!
 
 
Min valborg har förutom rep bestått av nya skor:
 
Mycket bra köp om ja får påstå det själv, så slipper man köpa nya på ett tag ^^
Men Valborgen har även innburit lite socialisering. Träffade på gamla Kårengänget hos Nylander i söndags, vilket var riktigt kul. Lördagen bestod av middag med Amanda, Ullis, Sanna och Mossberg. Även detta var najz. Vi bidrog med lite allt möjligt för att skapa en trerättersmiddag. Jag skapade en kantarellpaj av min svägerska Malins handplockade kantareller. Den blev mycket uppskattad :D
 
 
 Därefter blev det fläskfilé med ost och klyftpotatis, rödvinssås och sallad myyyyschee gatt. Samt en avrundning med chokladmousse med jordgubbar och grädde. YUMMIE!

Det blev med andra ord en fin Valborgshelg <3

RSS 2.0