Konstutmaning del 3

2018-01-30 / 17:30:00

Denna veckas utmaning var: Té.
 
Cheesus så fina konstverk mina kollegor kan göra!
Här nedan ser ni Mathias konstverk. Ur en tékoppsynvinkel. Så smart!
 
 
Här är Saras vackra téverk, där hon har limmat fast den lilla etiketten på papperet. Så fint!
 
Jaahaa.. åsså vare ja då? Haha!
 
Jag målade med té. Svart hembryggt té. Haha men asså hur tänkte jag här egentligen? x) Hade ju kunnat måla en vacker tékopp eller vad som helst.. nä jag målar med té jag. Haha
Men samtidigt väldigt roligt att testa på en ny teknik, så att säga. ^^
ELLER så hade ja kunnat måla en tékopp av té? De hade ju varit något??
 
Ja får helt enkelt ta igen kreativiteten till nästa vecka, då är temat: Flyga!
 
Spännande :D
 

Jaaanuuuariii

2018-01-30 / 12:06:00

Hej hopp!
Har ni sett att januari börjar lida mot sitt slut?
Det betyder även att min nyårslöfte snart är helt genomfört. Dvs gå en promenad varje dag i hela januari. De fina i den kråksången är min belöning... som är ett helt nytt Essie nagellack. Ser framemot det minsann. ^^
 
Måste dela med mig av en helt fantastisk skylt som min kollega kom in till mig med. Vi printade helt enkelt ett motiv på en kapa och skar ut detta fält som inte skulle vara med.
Åh ja älskart. De e nån form av humor i detta.
 

Det är liksom så ironiskt. ^^
Ska nog ta hem den och sätta den på något bra ställe tror jag. Så får det nog bli. Bara för att.
 
Den bästa skylten som oavsiktligt har skapats.
 
Mmh. Så bra.

Konstutmaningen del 2

2018-01-24 / 17:40:00

Ny vecka - Ny konst!
Veckans utmaning var: Kropp i Rörelse.
 
Tänk va kreativa kollegor jag har? Sjukt kreativa. Konstverken bestod av en målning från en kickboxnings match, en målning av varningsskylten "varning för älg" och en person hade skapat en limerick på samma tema. Konst behöver ju inte bestå av färg minsann.
Själv gjorde jag en kanin, som kunde röra på armar, ben och öron. ^^
 
 
Måste säga att det är väldigt roligt att skapa på det här sättet. Man blir liksom kreativ av själva utmaningen.
 
Nästa veckas utmaning: Té.
 
 

En helt ovanligt vanlig helg

2018-01-21 / 20:43:51

Visst äre underbart med helg ibland människor?
Je giller konceptet kan en säga.
 
Den här helgen har det fokuserats på att röra kroppen på olika sätt.
Min lördag bestod av lite morgonträning, promme och gym på kvällskvisten. Det händer INTE ofta. Man skulle kunna påstå att det är lika sällsynt som den där guckusko-blomman...icke finnbar för den som ej vet vart den finns.
Men det var faktiskt riktigt skönt, de må ja medge. Därefter massa tvätt och ett försök att finna en ny Netflix-serie (tips mottages tacksamt). Jag har precis avslutat min favvoserie Reign. En fantastisk serie om Mary Stuart. Men vilken serie bör man se nu om man gillar tex: The Tudors, Desperate Houswives, Reign, Sons of Anarchy, Gilmore Girls och Gossip Girl?
 
Söndaaaah. Shit vilken söndag.
Idag hade vi rep hela dagen ute på Kuben. Dvs 11-17. Jag fick verkligen bilden klar för mig hur Jessica ville ha min karaktär och jag var inte ens i närheten av min egen tolkning. Haha, men det var sjukt roligt att höra Jessica prata om den och hur den utvecklades framför våra ögon. Fruktansvärt roligt och svettigt.  En liten ledtråd är att man inte får vara blyg när man spelar teater haha. Å mina fantastiska skådis-kollegor shit pommes vilka scener dom gör!! Haha alltså ni må se detta!
 
Mmhh.. det blev ju en riktigt bra helg tillslut. När man tittar tillbaka i backspegeln. Men hörrni, nu tar vi tag i ratten och styr kosan framåt. Ratta höger, ratta vänster... gaaaaasaaaa.
 
 
 

Teaterbubblan

2018-01-18 / 17:40:00

Igår hade vi vårt allra första rep(!!!).
Väldigt roligt att se och vara med om. Det är alltid så spännande innan man vet vad Jessica (manus och regi) har i åtanke. Hur ska vi vara? Vilken känsla ska vi bära med oss på scen? På vilket sätt ska vi röra oss?
 
Just nu har vi tre timmars rep på onsdagar. Det betyder typ: Jobb, rep, sova. Men det är samtidigt väldigt roligt och spännande att vara med om. Därefter tillkommer såklart helgrep varje helg ända fram till premiären den 10 mars. Det är inte så fasligt långt dit vill jag påstå.. så gissar att det kommer bli en intensiv repperiod.
 
Men såklart har jag även min och AKs ungdomsgrupp som också ska hinna repa till sin föreställning. Vi träffas varje torsdagar i två timmar plus helgrep. Här är dock jag och AK regissörer och manusskribenter, vilket också är spännande. Hur kommer något man skrivit bli på scen? Hur kommer ungdomarna tolka sina karaktärer som vi bara haft en bild av? Väldigt spännande och lärorikt!
 
Men detta innebär även att jag raskt hoppar in i teaterbubblan. Bubblan som är så rolig att vara i men även utmanande. Den kommer innebära att det inte blir så mycket tid över till annat helt enkelt. Men samtidigt tror jag den kommer rulla på ganska fort.. vi får väl se? Förhoppningsvis blir resultatet skitbra i alla fall.
 
Kom gärna å kika på våra föreställningar, lägger väl ut nån länk när det närmar sig ;)
 
 

Konstutmaningen

2018-01-17 / 12:08:39

För två veckor sedan kom mina kollegor på den briljanta idéen med en konstutmaning här på vårt jobb. Vi är många konstintresserade själar här på tryckeriet nämligen och många av oss är väldigt kreativa på fritiden.
 
Första veckan fick därmed temat Elektronik.
Vi fick alltså skapa vad som helst på temat elektronik och igår (tisdags) visa upp vad vi hade gjort.
Det var många fina och ambitiösa konstverk! Sladdar, en slalomlift, ett självporträtt i kretskortsanda, en krokimålning genom en telefon (mycket smart) och jag hade målat/ståltrådat ihop en elvisp.
 
 
Kreativiteten älskade denna utmaning! Det var verkligen roligt att skapa något med ett syfte och mål.
Nästa veckas utmaning blev: Kropp i rörelse.
 
Spännande... har minsann en idé eller två.
 
 

Missa inte...

2018-01-16 / 12:10:00

Man får helt enkelt inte missa att P3 Historia har dragit igång igen. Denna fantastiska serie med poddar om historiska människor och händelser.
 
LÄNK
 
Första avsnittet på den nya säsongen handlar om Sophie Scholl. En fruktansvärt modig tjej som trotsade Hitler under andra världskriget. Jätteintressant och rörande.

Kampen om seger i förkylningstider

2018-01-15 / 21:10:08

2018... så har du börjat och tågat på i snöyran som alla år innan dig. Januari. Måste säga att det är väldigt fint att se Sundsvall i sin vita skrud. Allt blir så vackert med ett snötäcke över sig.
 
Något som inte alls är vackert är den här förbannade täppta näsan som jag råkar inneha. Förkylningar...god damn it. Det som är så roligt är att jag i princip kan berätta klockslaget för när den bröt sig loss inom mig. Det var en torsdag för två veckor sedan runt 15:00 och den där stickande känslan i halsen började ta form. Ni vet, en sån där känsla som man tror är torrhet, så man dricker kompiösa mängder té.. tills man inser att hoppet är förlorat. Antingen abdikerar man inför den frustande draken eller så drar man svärd och strider ut i en värld av citron och ingefära.
 
Denna gång valde jag det första. Jag lät den komma utan vidare strid. Kan möjligen ha sagt "Oj då..bör nog köpa en apelsin" eller något liknande. Helt ärligt så är det inte jättedålig tajming. Inte som sist.. då jag skulle till Stockholm och jag drog därför mitt ingefärssvärd och mulade ner i halsen på förkylningsdraken tills hen kvävdes i citronångorna. Nä.. då klarade jag mig minsann.
Den här gången.. njeeehhh... det var en okej tidpunkt ändå. Stannar såklart inte hemma från jobbet för en förkylning och hade kunnat haft otur å få en mega-as-äcklig-förkylningsmegalodon. Men icke. Den hänger dock kvar som en liten sengångare runt mina näsborrar. Förbannade sengångare till förkylning.
 
Men förutom det. Är allt bra.

2017

2018-01-14 / 20:09:02

 
Tänk att ett helt år har passerat? Jag blir alltid lite ställd efter decembers slut. Det gick liksom så fort och var så innehållsrikt? Januari är oftast en reflekterande månad.. hur var förra året? Hur kommer det här året bli? "Äsch det här året blir nog lugnt" - Har man ju sagt förr? Det blir liksom aldrig det. Men det är även fint att reflektera bakåt, hur var det gångna året? Vad vill jag förändra till nästa? Ska jag som person förändras till nästa år? Ska jag förändra något i min omgivning?
 
I början av 2017 bestämde jag mig för att göra en "Tacksamhetsburk" - Alltså en burk där jag under året har lagt lappar om vad jag är tacksam för. Jag har därmed skrivit lite då och då när jag känt mig tacksam och lagt ner i burken för att under nyårsdagen läsa alla lappar.
Det var faktiskt en riktigt fin stund att gå igenom alla. 
 
Lapparna bestod av händelser, känslor, fina människor i min närhet och personlig utveckling. Allt kring teatern fanns naturligtvis med, Djungelboken, resan till Makarska, att ha fina vänner, kärlek, resor, att stå upp för sig själv, att välja sitt eget välmående, mat, återhämtning och mycket mycket mer. En del saker var skrivna flera gånger. Det finns saker jag kommer sakna så oerhört med 2017, men som jag ändå är glad att ha upplevt. Det finns saker som jag gärna skulle uppleva igen. Det finns saker jag vill bli ännu bättre på. Det finns saker som jag kommer tänka tillbaka på med glädje.
 
Det hände helt enkelt en hel del 2017. Det är ju även en stor anledning till varför denna blogg skrivs. En dagbok att titta tillbaka på. Men om jag ska nämna en sak (finns jättemånga) så vill jag nämna resan till Makarska. Den var verkligen frid för själen. Fantastiskt ställe. Måste nog återvända dit någon dag trots flygrädslan. ^^
 
En annan fin sak med 2017 var denna julklapp som jag inte kunde låta bli att göra.
Massa tacksamhetsburkar till familjen såklart!
Jag kan ju inte låta bli att dela med mig av denna mindfullness-idé när jag nu väl har hittat den.
 
 
Jag blev så fruktansvärt nöjd med dessa paket och måleriet på burkarna. Glasmålning är ju en riktigt rolig konstform förresten.. om ni funderat på det någon gång.
 
Så, 2018. Vad för du med dig?
Det är lite roligt att sia om framtiden, även om man aldrig vet vad den kan bära med sig. Men något som redan nu är planerat är självklart teatern.
Jag är själv med i en föreställning i mars och mina ungdomar har sin föreställning i april. Många helger och kvällar kommer gå åt till detta. Väldigt roligt dock, måste sägas!
 
Därefter? No idea. Det är ju lite roligt att inte veta heller. Känna efter och välja sen. Efter april iaf.. då kanske det finns mer tankar till annat än teater. ^^
 

Nyår

2018-01-03 / 17:55:00

Nyårsafton firade jag in med Shielo, John, Jennifer, Nylander. Eric och Henrik samt massa andra fina människor som droppade in eftersom. Mycket trevligt. 
 
Nymålade naglar blev det dessutom till kvällens ära. Rotade även fram gamla nagelsmycken som fick sätta pricken över i:et.
 
 
 
Något som bör nämnas är maten. Så sagolikt gott!
 
 
Shielo och John stod för förrätten, vilket var carpaccio. Såååå gott. Rått kött men ruccola, olivolja, balsamvinäger och pinjenötter. Mums!
Därefter visade Eric, Henrik och Nylander upp sina skillz med potatisgrätäng, pepparsås och entrecot.
Jag och Jennifer rundade av alltihop med en banoffiepie och chokladmousse.
 
Såååååå gottt, vilket gjorde att man dog efteråt. Mat-koma-döden.
 
 
 
Sen firade vi in det nya året med tomtebloss och skumpa.
Ett mysigt och trevlig nyår helt enkelt!
 
 
 
 

Juligt

2018-01-02 / 18:15:00

Det blev en snöig och fin jul i Strömsund.
Dagen innan julafton befann jag mig hos bror min för att julpyssla med mina brorsbarn. Gick riktigt bra och vi gjorde diverse hamburgare, tallrikar, ormar och lussekatter i mandelmassa.
 
Förutom detta såg vi även ett fenomen jag aldrig sett tidigare, pärlemorsmoln. Så fantastiskt vackra. Det var som om den bodde en regnbåge i molnen på något vis. Utan att ha läst på eller kunna delge en källa så gissar jag att det har med solen och temperaturen i molnen att göra? Väldigt vackert hur som helst.
Fick mixtra lite med kamerans inställning för att det ska synas, men egentligen var det väldigt ljust när jag tog bilderna.
 
 
Det här med julstämning hade jag lite svårt för att nå i år faktiskt. Lite synd, även om jag inte led av det. Jag vill minnas när man som liten hade julstämning en hel månad innan julafton. Det var härligt! Kanske kan det förändras till nästa år? Får finurla lite på den...
 
Men något som verkligen hör kvällen-innan-julafton till, är ju skinkstuten och julmusten. Det är så sagolikt gott att jag nu kan tänka tillbaka på stunden med glädje. Salt och törstsläckande. 
 
Blev dock lite förvånad när jag såg denna flaska...
 
 
Vi tog tillfället i akt och provade om det faktiskt var någon skillnad mellan julmust och påskmust och det var det....inte. Tyckte jag i alla fall. ^^
 
Julafton!
Vi började enligt tradition i kyrkan med psalmer och julevangelium. Mycket mysigt som det alltid är, innan det bar iväg hemåt och till bror för julfirande.
Ett fint rådjur tittade även förbi, mysigt!
 
 
Därefter blev det maaaat i massor. Bäst var helt klart all typ av brysselkål (hör och häpna) men det var helt klart älskvärt.
 
 
Sen kom äntligen tomten till alla barns stora glädje och klapparna delades ut.
Som avrundning spelade vi även julklappsspelet, vilket faktiskt är ett riktigt trevligt inslag. Detta år vann jag mekaniska salt och pepparkvarnar, helt perfekt!
Så avslutades en fin julafton. 
 
Juldagen innebär som alltid kruskalas med släkten på pappas sida. Mycket trevligt att träffa alla igen och käka en hööög med kakor såklart. 
Vill även dela med mig av denna ytterst sällsynta syn!
En hackspett på tomten. Tyvärr inte världens bästa bild, men håll till godo.
 
 
På kvällskvisten firade vi även päronen som träffades för 40 år sedan på en dans i Hoting på juldagen. Inte dåligt det inte <3
 
 

RSS 2.0