Vårigt

2017-05-03 / 17:00:00

Härliga vår! Äntligen är du här! 
Vem älskar inte när det bruna gräset förvandlas som ett trollslag till grönt? Solen strålar ut värme som aldrig förr och de morgonpigga blommorna tränger fram i dikeskanten? Älskart!
Det är på något sätt ett litet hopp? Känslan av att vi nu har tagit oss igenom den långa vintern med alla täckbyxor, tjocka skor och halsdukar. Allt är förbi och nu väntar en tid av solljus och värme. Älskart! Även om jag är förtjust i de flesta årstider på sitt sätt.
 
Något med årstider som gör mig lite ledsen är dock att de har förändrats på väldigt kort tid. Mina barndomsminnen påminner mig om de stora snöhögarna och om den slaskiga våren. Idag i Sundsvall finner jag inte dessa minnen längre, vintern är snabb på att komma in i våra liv och lika snabbt dra sig tillbaka. Våren kommer snabbt och slasket som jag minns det finns inte. En fin sak, är dock att sommaren är väldigt varm, mycket varmare än mina tidiga jordår vill jag minnas. Det känns bra även om den har konsekvenser.
 
 
Hur som helst så har dagarna varit ganska fina här i Svallet. Det har hunnit avverkats en promme runt Sidsjön, en tripp till Freemovr med Emma och Sarah (vem hade trott att man skulle kunna hoppa så högt?) och några rep på norra berget.
 
Byggnadsställningen är på plats och vi har nämligen repat hela Valborgshelgen. Långa dagar med väldigt kul (ska skriva något form av längre Djungelboken inlägg framöver). Fint väder har vi dessutom fått, mycket trevligt!
 
 
Min valborg har förutom rep bestått av nya skor:
 
Mycket bra köp om ja får påstå det själv, så slipper man köpa nya på ett tag ^^
Men Valborgen har även innburit lite socialisering. Träffade på gamla Kårengänget hos Nylander i söndags, vilket var riktigt kul. Lördagen bestod av middag med Amanda, Ullis, Sanna och Mossberg. Även detta var najz. Vi bidrog med lite allt möjligt för att skapa en trerättersmiddag. Jag skapade en kantarellpaj av min svägerska Malins handplockade kantareller. Den blev mycket uppskattad :D
 
 
 Därefter blev det fläskfilé med ost och klyftpotatis, rödvinssås och sallad myyyyschee gatt. Samt en avrundning med chokladmousse med jordgubbar och grädde. YUMMIE!

Det blev med andra ord en fin Valborgshelg <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0