Julkramen, Julkarusellen, Mellandagskycklingen, Nyårssvärdet och Fattigdomens klämtande klocka.

2018-12-18 / 12:32:00

Tiden innan allt drar igång är väl ändå bäst?
Jag älskar julen och allt ikring den, men det är något speciellt med tiden innan. Den är liksom mysig och förlåtande, som en stor trygg kram att gosa in sig i. Julkramen!
Sen kommer julafton och är som en enda stor partyskiva på repeat, hej å hå! Eller en karusell? Julkarusellens återkomst!
Sen kommer mellandagarna... dom är lite mer grå? Men ändå full med glädje eftersom man troligen är ledig och kan hitta på saker. Jag skulle säga att mellandagarna är lite som något gult.. typ en gullig och mjuk liten kyckling som vaggar omkring, eventuellt så nafsar den lite också? Som om den väntar på något eller inte riktigt vet vad som komma skall med det nya året. Mellandagskycklingen!
Därefter kommer den. Nyårsafton. Som en stort silvrigt svärd höjs den mot skyn "C'mon de nya året, give me what ya got!".
Åååå sen äre slut. Januari. Fattigdomens klämtande klocka ringer in det nya året. En klämtande klocka. En stor en. Som är lite extra tung att slå från sida till sida. Januari är lite tugnt men ändå en påminnelse om att det nu är ett nytt år att ta vara på som bådar mot något gott.
 
 
Så där har vi dom!
Julkramen, Julkarusellen, Mellandagskycklingen, Nyårssvärdet och Fattigdomens klämtande klocka.
 
Woop woop!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0